Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dieta podle horoskopu: Štíři se rádi přejídají, Lvi by neměli jíst večer

/
  • (shutterstock.com)
    20. února 2016 ● 06:00

    Ať už jste se rozhodli, že budete hubnout do plavek, nebo jen dumáte nad tím, proč se vám nedaří změnit vaše stravovací návyky, může to v mnohém souviset s tím, v jakém znamení jste se narodili. Podívejte se, jak jste na tom s jídlem a co změnit, abyste se dostali na svoji vysněnou váhu!

  • 1.

    Beran

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Berana jsou netrpěliví a to platí i pro diety. Rychle ztratíte zájem, pokud vám to nevychází tak, jak jste si představovali. Při jídle je důležité, abyste pomalu žvýkali a jedli s rozvahou.

     

    Alfou a omegou Berana je sport. Od přírody jste aktivní, soutěživí a plní energie. Také jste však spíš individualisté než týmoví hráči. Protože jste orientovaní na výsledky, bude vás nejspíš bavit kardio trénink. Na běžeckém pásu nebo na hodině spinningu můžete trhat svoje vlastní rekordy bez omezení. Vnitřní agresi zase skvěle vybijete na lekcích kickboxu.

  • 2.

    Býk

    Býci jsou z hlediska nadváhy tím nejohroženějším znamením. Jste charakterističtí svou pohodovostí, klidem a hlavně smyslností. Nejviditelněji se to projevuje ve vaší oblibě dobrého jídla a pití, pohodlí a vychutnávání si života obecně, což mnohdy zbožňujete nade vše. To se samozřejmě ale také musí projevit na vaší postavě.

     

    Býci v mládí mnohdy oplývají krásou, s přibývajícím věkem si však povolují více a více, důsledkem čehož se obvykle zakulacují. Vhodnými jídly jsou pro vás ta, která nemají přemíru tuků, cukrů, ale dá se jich sníst větší množství. Samozřejmě veškerá zelenina a ovoce, drůbež, rýže, luštěniny, oves a jídla makrobiotického charakteru.

  • 3.

    Blíženci

    Blíženci nemají na nic čas, jsou nedochvilní, do všeho se pouští s nadšením, ale málokdy něco dokončit. Charakterizuje vás tak jistá povrchnost. Je pro vás takřka nemožné držet nějakou dobu dietu, dodržet cvičební režim či být chvíli v klidu. Baví vás všechno, avšak u ničeho obvykle nevydržíte. Pro mnohé se nadchnete, máloco ale dotáhnete do konce. Nesnášíte rutinu, dráždí vás řád. Možná i díky tomu vám sklony k obezitě moc nehrozí.

     

    Vhodnými jídly jsou pro vás všechna lehká, snadno stravitelná jídla, která nezatěžují organismus. Jídelníček musí být pestrý, a pokud možno by se jídla neměla moc opakovat. To by vám přineslo stres.

  • 4.

    Rak

    Raci velmi trpí náladovostí, přecitlivělostí a sklonem k obavám. Často bývají melancholičtí, se sklony k plačtivosti, výčitkám a emočnímu zahlcování ostatních svými problémy. Právě proto snadno podléháte záchvatovitému přejídání. Většina lidí je překvapená, co všechno je schopen i velmi štíhlý Rak spořádat.

     

    Pokud jsou citově zraněni, což bývají často, stahují se do své ulity. Hlavní je pro ně něha a fyzický kontakt. Rak bytostně potřebuje lásku a doteky. Emoce a jejich prožívání jsou pro Raky nutnou potravou a citová nevyváženost u nich vede k nervovým a zejména žaludečním problémům. Stres a nervozita se u nich projevuje právě v oblasti žaludku. Tato disharmonie často způsobuje nejen hubenost, ale i sklon k záchvatovitému přejídání, což pak může vést k tloušťce.

  • 5.

    Lev

    Lvi sklony ke tloustnutí nemají, pokud se cítí naplnění, spokojení s tvůrčí činností, jestliže mají zajímavou práci a jsou ponořeni do péče o děti nebo jsou-li zamilovaní. Jsou hrdí, maličko marniví a potrpí si na obdiv okolí, proto je baví na své postavě pracovat. Ale životem nespokojení Lvi mohou začít hledat lék na štěstí v jídle. S výběrem diety zpravidla problém nemají. Ideální je dieta založená na žlutých nebo oranžových plodech. Zlepšení postavy pak na sebe nenechá dlouho čekat.

     

    Jako ohnivé znamení budou muset stejně jako Berani trochu omezit snídaně, ale nevynechat je úplně. Nejvíce jídla smí sníst do 14 hodin. Vhodná jsou všechna jednoduchá, neokázalá jídla, s převahou ovoce a zeleniny.

  • 6.

    Panna

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Praktické, kritické a na detail zaměřené znamení Panny obvykle moc problémů s tloušťkou nemívá. Veškerý neklid, obavy a prudké změny psychiky se ale negativně odrazí na zdraví a mohou tedy negativně působit i na stravování a tloustnutí. Je nezbytné, aby Panny v době jídla měly dobrou náladu, jinak se jídlo obrátí v jed.

     

    Budou muset zapracovat na svém jídelníčku. Dobrým stimulem pro boj s nadbytečnými kilogramy by mohla být touha líbit se sobě. Aby si udrželi správnou váhu, měli by se v průběhu celého dne stravovat rovnoměrně. Vhodná jsou pestrá jídla s převahou zeleniny, vlákniny a látek čistících střeva.

  • 7.

    Váhy

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Vah milují a neustále hledají rovnováhu a snaží se ji všude nastolovat. Můžeme mezi nimi nalézt nejvíc makrobiotiků a vegetariánů. Právě tím, že pořád hledají rovnováhu a harmonii, tak se neustále pohybují v prostoru protikladů. Tím, že se soustředí na jednu věc a vzápětí na jinou se často dostávají do rozporuplných stavů.

     

    Rádi to přehání i v jídle. Často se tak nevyhou sklonům k obezitě nebo k cukrovce. Špatně se jim říká ne. Problémy s hmotností můžou mít i kvůli lásce ke kulinářství. Pokud je jídlo kulturní zážitek, mají problém. Vhodná jsou   všechna vyvážená jídla s převahou ovoce a zeleniny.

  • 8.

    Štír

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Znamení Štíra je velmi nevyzpytatelné a těžko předvídatelné. Je to znamení plné protikladů a skrytých vášní. Štíři jsou odvážní, sebevědomí a rádi hledají nové výzvy. Na jedné straně jsou chladní, tvrdí, asketičtí a na straně druhé smyslní, náruživí a na doraz vše prožívající. Svým vášním dovedou propadat až do sebezničení, stejně jako dokážou rychle regenerovat.

     

    Velkým nešvarem je přejídání. Raději prasknou, než aby nechali něco na talíři. Dopřávají tělu to, co žádá. Potřebují tvrdý režim, který je bude tlačit až nad hranice. Pokud ho mají, pak dosáhnou všeho, co si usmyslí. Bez režimu jsou ale naprosto ztraceni. Těžká jídla, která mají v oblibě, bude dobré obohatit o notnou dávku zeleniny.

  • 9.

    Střelec

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Optimistické a přímočaré znamení Střelce si moc problémů s tloušťkou či hubeností obvykle nedělá. Prostě berou věci tak, jak jsou, a když se jim něco nelíbí, tak se s vírou a pozitivním přístupem vrhnou do aktivit, kterými se to pokusí změnit.

     

    Na jídlo často nemají jednoduše čas. Obvykle se stravují rychle a nezdravě. Když jim jídlo chutná, vždy si přidají. Když není čas, je po ruce fastfood. Proto se, milí Střelci, zastavte se a vychutnejte si kvalitní a nutričně vyvážené jídlo. Zkuste pro začátek jíst pětkrát denně a hlavně dbejte na snídani a vydatný oběd. Při pravidelném stravování už vás večer nepřepadne vlčí hlad. Své tělo byste měli pravidelně detoxikovat např. zeleninovou šťávou z mrkve či červené řepy.

  • 10.

    Kozoroh

    Kozorozi jsou mistři sebekázně. Změny nejsou nic pro ně, zato jsou velmi soustředění a trpěliví. Dokážou se naplno soustředit na svůj cíl, pokud si něco umanou, obvykle toho dosáhnou.

     

    Kozorozi se potýkají spíše s problémem jak ztloustnout, než jak zhubnout. Ale jestliže přece jen mají problém s nadváhou, stačí se zaměřit na pohyb a pravidelný jídelníček. Při dietě se musí hodně hýbat, jinak svůj metabolismus nenastartují. Proto si, milí Kozorozi, vybírejte sport, který vám nezničí klouby. Vrhněte se na plavání a chůzi.

  • 11.

    Vodnář

    Vodnáři jsou individualisté, kteří pohrdají trendy a milují všechno nové a netradiční. Nesnáší svazující pravidla a nudu. Jsou rebelové, kteří si rádi dopřávají, a proto je pro ně těžké držet jakékoliv diety. Pokud se tedy rozhodnou pro hubnutí, budou jim vyhovovat jiné metody než ty obvyklé.

     

    Rádi experimentují a nacházejí jiné cesty. Problém ale mají s dodržováním řádu a rutiny. Podle hvězd můžou „experimentovat" s exotickými dietami a zabývat se novými nebo netradičními druhy sportů. Vhodná je pro ně i makrobiotická strava.

  • 12.

    Ryby

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Idealistické, vnímavé a někdy až přecitlivělé Ryby k tloušťce a tloustnutí díky svému naturelu sklon mají i proto, že na sebe přebírají problémy druhých a ty léčí přejídáním. Jakýkoliv vnitřní neklid nebo rozrušení se negativně odrazí na jejich konstituci a může zapůsobit na stravování a vést k nadváze.

     

    Jídlo je pro ně nejlepším lékem na depresi a stres. Proto pokud máte,milé Ryby, nějaké trápení, nedělejte hned nálet na ledničku, místo toho si dejte sušené ovoce nebo kousek kvalitní hořké čokolády. Vaše jídlo by mělo mít dostatek vlákniny. Nezapomínejte na hodně ovoce včetně sušeného, dopřávejte si zeleninu, rýži atd.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz