Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dieta podle horoskopu: Berani potřebují pohyb, Lvi jednoduchá jídla

/
  • (archiv Blesku)
    22. června 2016 ● 06:00

    Snažíte se shodit ještě nějaké to kilo do plavek, ale příliš se vám nedaří. Možná na vás nefunguje daný typ diety, i když vaše kamarádka podle něj zaručeně zhubla. Na vině by mohlo být, že je tato dieta nevhodná pro vaše sluneční znamení. Jak byste měli hubnout podle horoskopu?

  • 1.

    Beran

    1235007:gallery:true:trueBerani jsou netrpěliví, a to platí i pro diety. Rychle ztratí zájem, pokud všechno nevychází tak, jak si představovali. Alfou a omegou Berana je sport. Od přírody jsou aktivní, soutěživí a plní energie. Protože jsou orientovaní na výsledky, bude je nejspíš bavit kardio trénink. Vhodným jídlem je pro Berany hodně zeleniny – např. špenát, celer, hlávkový salát, okurka, fazole. Z mas drůbeží a rybí, doporučenou přílohou jsou brambory.

  • 2.

    Býk

    1235009:gallery:true:trueBýci jsou z hlediska nadváhy tím nejohroženějším znamením. Jste charakterističtí svou pohodovostí, klidem a hlavně smyslností. Nejviditelněji se to projevuje ve vaší oblibě dobrého jídla a pití, pohodlí a vychutnávání si života. Vhodnými jídly jsou pro vás ta, která nemají přemíru tuků, cukrů, ale dá se jich sníst větší množství. Samozřejmě veškerá zelenina a ovoce, drůbež, rýže, luštěniny, oves a jídla makrobiotického charakteru.

  • 3.

    Blíženci

    1235008:gallery:true:trueBlíženci obvykle problémy s nadváhou nemají. Jsou ovládáni protiklady. Typický je pro ně neustálý pohyb, ať už myšlenkový nebo ten skutečný. Rychle myslí, rychle se rozhodují, rychle se pohybují. Do všeho se pouští s nadšením, ale málokdy něco dokončí. Charakterizuje je tak jistá povrchnost. Je pro ně takřka nemožné držet nějakou dobu dietu, dodržet cvičební režim, či být chvíli v klidu. Vhodnými jídly jsou pro ně všechna lehká, snadno stravitelná jídla, která nezatěžují organismus. Jídelníček musí být pestrý a pokud možno by se jídla neměla moc opakovat.

  • 4.

    Rak

    1235015:gallery:true:trueRaci velmi trpí náladovostí, přecitlivělostí a sklonem k obavám. Právě proto snadno podléhají záchvatovitému přejídání. Pokud jsou citově zraněni, což bývají často, stahují se do své ulity. Emoce a jejich prožívání jsou pro Raky nutnou potravou a citová nevyváženost u nich vede k nervovým a zejména žaludečním problémům. Tato disharmonie často způsobuje hubenost, ale i sklon k záchvatovitému přejídání, což pak může vést k tloušťce. Vhodným jídlem je pro ně libové maso, ryby, kuřecí maso, zelenina, ovoce, rýže natural, zkrátka veškerá lehká a žaludek nezatěžující strava.

  • 5.

    Lev

    1235011:gallery:true:trueLvi sklony ke tloustnutí nemají, pokud se cítí naplnění, spokojení s tvůrčí činností, jestliže mají zajímavou práci a jsou ponořeni do péče o děti, nebo jsou-li zamilovaní. Ale životem nespokojený Lev může začít hledat lék na štěstí v jídle. S výběrem diety zpravidla problém nemáte. Ideální je dieta založená na žlutých nebo oranžových plodech. Zlepšení postavy pak na sebe nenechá dlouho čekat. Vhodná jsou pro vás všechna jednoduchá, neokázalá jídla, s převahou ovoce a zeleniny. Drůbež bez kůže, ryby, hovězí maso, celozrnné pečivo a těstoviny.

  • 6.

    Panna

    1235013:gallery:true:truePraktické, kritické a na detail zaměřené znamení Panny obvykle moc problémů s tloušťkou nemívají. Veškerý neklid, obavy a prudké změny psychiky se ale negativně odráží na vašem zdraví a mohou tedy negativně působit i na stravování a tloustnutí. Budete potřebovat zapracovat na svém jídelníčku. Abyste si udrželi správnou váhu, měli byste se v průběhu celého dne stravovat rovnoměrně. Vhodná jsou pro vás pestrá jídla s převahou zeleniny, vlákniny a střeva čistících a nezanášejících látek. Dietní masa, obilné klíčky, rýže. Panny mají rády střídmost a nevadí jim, když se jejich jídla opakují.

  • 7.

    Váhy

    1235019:gallery:true:trueLidé narození ve znamení Vah milují a neustále hledají rovnováhu a snaží se ji všude nastolovat. Můžeme mezi nimi nalézt nejvíc makrobiotiků a vegetariánů. Rádi to přeháníte a to i v jídle. Často se tak nevyhnete sklonům k obezitě nebo k cukrovce. Špatně se vám říká ne. Problémy s hmotností můžete mít i kvůli lásce k vaření. Pokud je jídlo kulturní zážitek, máte problém. Vhodná jsou pro vás všechna vyvážená jídla s převahou ovoce a zeleniny. Masa rybí, kuřecí, vepřové, brambory, rýže.

  • 8.

    Štír

    1235018:gallery:true:trueZnamení Štíra je velmi nevyzpytatelné a těžko předvídatelné. Je to znamení plné protikladů a skrytých vášní. Svým vášním dovedete propadat až do sebezničení, stejně jako dokážete rychle regenerovat. Vaším velkým nešvarem je přejídání. Raději prasknete, než abyste nechali něco na talíř. Vybírejte si jídla a dopřávejte tělu to, co si zaslouží. Potřebuje tvrdý režim, který vás bude tlačit až nad vaše hranice. Pokud ho máte, pak dosáhnete všeho, co si usmyslíte. Těžká jídla, která máte v oblibě, bude dobré obohatit o notnou dávku zeleniny – např. ředkvička, cibule a netučná masa, nejlépe ryby, kuřecí atd.

  • 9.

    Střelec

    1235017:gallery:true:trueOptimistické a přímočaré znamení Střelce si moc problémů s tloušťkou či hubeností obvykle nedělá. Prostě berete věci tak jak jsou, a když se vám něco nelíbí, tak se s vírou a pozitivním přístupem vrhnete do aktivit, kterými se to pokusíte změnit. Na jídlo často nemáte jednoduše čas. Obvykle se stravujete rychle a nezdravě. Když vám jídlo chutná, vždy si přidáte. Když není čas, je po ruce fastfood. Zastavte se a vychutnejte si kvalitní a nutričně vyvážené jídlo. Zkuste pro začátek jíst pětkrát denně a hlavně dbejte na snídani a vydatný oběd. Při pravidelném stravování už vás večer nepřepadne vlčí hlad. Vhodné jsou pro vás všechny potraviny stimulující a čistící játra. Ideální je pro vás orientální strava, která obsahuje hodně ryb, ořechů, semínek a rýže.

  • 10.

    Kozoroh

    1235010:gallery:true:trueKozorozi jsou mistři sebekázně. Změny nejsou nic pro vás, zato jste velmi soustředění a trpěliví. Jestliže přece jen máte problém s nadváhou, stačí se zaměřit na pohyb a pravidelný jídelníček. Při dietě se musíte hodně hýbat, jinak svůj metabolismus nenastartujete. Vybírejte sport, který vám nezničí klouby. Vrhněte se na plavání a chůzi. Vhodná je pro vás pestrá strava s převahou ovoce a zeleniny v kombinaci s kuřecím masem, vejcem, těstovinami a rýží. Vhodné jsou polévky.

  • 11.

    Vodnář

    1235020:gallery:true:trueVodnáři jsou individualisté, kteří pohrdají trendy a milují všechno netradiční. Nesnášíte svazující pravidla a nudu. Jste rebel, který si rád dopřává, a proto je pro vás těžké držet jakékoliv diety. Rádi experimentujete a nacházíte jiné cesty. Problém ale máte s dodržováním řádu a rutiny. Podle hvězd můžete „experimentovat" s exotickými dietami a zabývat se novými nebo netradičními druhy sportů. Vhodná je pro vás makrobiotická strava, přednost by měla mít listová zelenina, ryby, kuřecí maso, vejce, rýže, brambory, jídla obsahující zejména zklidňující vitamín B.

  • 12.

    Ryby

    1235016:gallery:true:trueJakýkoliv vnitřní neklid nebo rozrušení se negativně odrazí na Rybí konstituci a může zapůsobit na stravování a vést k nadváze. Jídlo je pro vás nejlepším lékem na depresi a stres. Potřebujete pozvolný až relaxační režim, kde nevydáte tolik energie. Pak budete v pohodě a i hubnutí vám půjde lépe. Pokud máte nějaké trápení, nedělejte hned nálet na ledničku, místo toho si dejte sušené ovoce nebo kousek kvalitní hořké čokolády. Vhodné jsou pro vás bohaté zeleninové saláty, z masa pak plody moře a ryby, kuřecí, hovězí. Vaše jídlo by mělo mít dostatek vlákniny.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz