Zatmění Slunce bývalo v dávných dobách důvodem velkého zděšení. Oprávněně?
Kdysi bývalo spojováno zatmění s velkými katastrofami, morem a jinými nepříjemnostmi globálního charakteru (tam kam dopadl stín), ale u jednotlivce, pokud se postavení zatmění nedotýká nějaké planety či citlivého bodu, tak se vcelku nic moc neděje.

Jaký má zatmění z astrologického hlediska vliv?
Vliv zatmění má mít délku odpovídající času zatmění. Pokud tedy bude nynější zatmění trvat 2 hodiny 21 minut, pak by to odpovídalo době cca 2,5 roku. Díval jsem se na jednotlivce – v tomto případě tedy na horoskop ČR – a musím konstatovat, že v době zatmění bude Slunce i Luna stát na jeho citlivém bodu – Bodu moudrosti. 

Co čeká svět a Českou republiku po zatmění?
Moc souladných aspektů zde pak není. Jen mnohé porušování pravidel, smluv, zákonů – to symbolizuje Jupiter), dále zde jsou naznačeny i silné transformační tlaky – což zase symbolizuje Pluto a několik dalších aspektů. V zásadě, ale zde naštěstí dle mého soudu, není nic zase nějak zvlášť dramatického.
Je ale zajímavé, že jsou zde naznačeny příznivé aspekty na Lunární uzly - tedy karmické body.

Pokud bych to měl shrnout, jsem optimistou a soudím, že letošní zatmění Slunce ukazuje na vyvrcholení našeho současného materialistického zaměření a následně jeho transformaci směrem k tomu duchovnějšímu.

Doufám, že se konečně probudí naše národní vnitřní moudrost a my všichni konečně pochopíme, že bez výjimky pro všechny platí - "Každý osudu svého strůjce!"
Jinými slovy, že každý z nás bude sklízet, to co zasel a seje. Pojit by se to mělo, jak se zdá s přelomem roku 2017-2018.
Že by zase tedy byla ve hře pro Čechy naše pověstná 8? Ale samozřejmě mohu se mýlit. V každém případě se zdá, že žijeme v grandiózní době!

Výzva Blesku:

Chystáte se fotit zatmění? Pošlete nám vaše snímky na e-mail tip@blesk.cz. Ty nejlepší zveřejníme!