Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Stáří podle znamení: Střelci se tváří mladě a působí trapně, Lvi bývají nesnesitelní

/
  • Tak téhle dámě to vážně sluší!
    Tak téhle dámě to vážně sluší! (istock.cz)
    2. července 2018 ● 06:00

    Budete čiperná stařenka, nebo to příbuzným ještě osladíte? Budete běhat po horách, nebo se houpat v křesle? Každé znamení to má trochu jinak.

  • 1.

    Beran

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Berani si s věkem hlavu nelámou.  Snaží se žít tak, jak žili vždycky, a na fyzické neduhy hledí s překvapením. Někdy je pro ně stárnutí tvrdé právě proto, že duše chce, ale tělo už se brání.

    Co je potěší?
    Beranovi určitě nedávejte teplé papuče a hůlku, pokud se tedy v hůlce neskrývá mečík nebo baňka s alkoholem. Dobrá restaurace, koncert oblíbené kapely (Mick Jagger už je taky senior) nebo přiměřeně akční výlet potěší víc.

  • 2.

    Býk


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Býci jsou tvrdohlaví a s věkem se to nelepší. Dokonce ani s dobrotivými babičkami nelze hnout. Také někdy mají problémy s nadváhou. Jsou to „držáci“, pokud nenarazí na onkologickou chorobu. Léčbu pak snáší velmi špatně.

    Co je potěší?
    Hezké věci, dobré jídlo, pohodlný hotel. Býci jsou požitkáři, mají rádi pohodlí a ve vysloveně extrémních výkonech si většinou nelibují ani v mládí.

  • 3.

    Blíženci


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Nepokojnou blíženeckou povahu nezastaví ani stáří, stále zkouší něco nového, dokud tělo a mysl slouží, neberou na léta ohled.

    Co je potěší?
    Něco bláznivého. Změnili jen srst, ne zvyky, takže je pro ně důležité dělat něco, co je opravdu baví, a vy, pokud je chcete potěšit, si musíte dát práci a zjistit, pro co planu právě teď.

  • 4.

    Raci


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Raci kolísají mezi dvěma extrémy. Buď nikdy nedospějí a tráví život v oddílových hrách, nebo se naopak velmi rádi převtělí do stařešiny rodu a pevně se usadí v rolích dědečků a babiček. V obou variantách se rádi starají o ostatní, rozdíl je jen v tom, komu svou péči věnují.

    Co je potěší?
    Potěšíte je vy, tím, že se o ně zajímáte, tím, že chcete slyšet jejich názor, že jim dáváte najevo lásku a loajalitu a že si jich vážíte. Hodně na tom lpí, a i když někdy dokážou utajit, že se jich nedostatek lásky nedotýká, ve skutečnosti trpí.

  • 5.

    Lev



    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Lvi touží po obdivu vždycky, tedy i ve stáří, kdy navíc mají pocit, že jim nahrává i věk. Mírně ztloustnou a šíří blahosklonná moudra. Někdy jsou těžko snesitelní, někdy dobrotiví.

     

    Co je potěší?
    Obdiv, chvála, to, že jim zorganizujete nějakou „lesklou“ akci, kde budou za hvězdu, i kdyby to měla být vernisáž fotek z dovolené. Pokud chcete být laskaví, ušetřete je konfrontace s těmi, kdo jsou mladší a silnější.

  • 6.

    Panna


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Panny  jsou kritické pořád a s věkem se to nezlepšuje. Udržují si dobou kondici do vysokého věku a vypadají výborně, rozhodně je spíš najdete na poznávacím zájezdu, než aby se popelily s vnoučaty na zahrádce. 


    Co je potěší?
    Když vezmete na vědomí jejich rady a zkušenosti, když jim umožníte se rozvíjet. Potěší je odborná literatura, zájezdy na zajímavá místa nebo třeba návštěva muzea.

  • 7.

    Váhy


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Vahám záleží na vzhledu a společenské úrovni v každém věku. Pečují o sebe, hubnou, nevyhýbají se plastikám ani drastickým dietám. Pánové cvičí. K vnoučatům jsou Váhy laskavé, ale „odtud potud“.

    Co je potěší?!
    Potěší je, když se nebudou muset přemáhat. Nesnažte se organizovat nic, o čem nevíte jistě, že to má vaše Váha v oblibě, a snažte se ji nezatížit pocitem povinnosti.

  • 8.

    Štír


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Štíři ze sebe rádi dělají moudré učitele, takový Obi-Wan Kenobi je pro Štíra dokonalý vzor. Bohužel, jako filozofové a myslitelé se často vidí i Štíři, kteří nad ostatními intelektuálně nijak neční, to jim ale nebrání považovat své názory za jediné správné.

    Co je potěší?
    Rozhovor, ve kterém dokážou, že jim to ještě pálí, výhra, intelektuální výzva i situace, ve které osvědčí odvahu. Nechtějí složit zbraně, takže je k tomu nenuťte.

  • 9.

    Střelec



    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Pro Střelce stáří neexistuje. V jejich dobrodružném aktivním životě nemá místo, navíc se na nich stáří většinou nepodepíše příliš krutě, takže jsou aktivní do vysokého věku. Někdy však kult věčného mládí přehánějí a působí u toho trochu trapně.

    Co je potěší?
    Chovejte se k nim prostě jako vždycky, jako v dobách, kdy byli mladší a při síle. Neměňte kvůli nim dovolenou na seniorský pobyt,  snažte se nepřipomínat jim věk.

  • 10.

    Kozoroh


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh je „nejstarším“ znamením horoskopu a Kozorozi se tak nějak brodí proti proudu času. Malí Kozorozi jsou zodpovědní a upjatí, s věkem však rozvazují a ve vysokém věku nejen dobře vypadají, ale jsou i přístupnější novotám, než byli v mládí.

    Co je potěší?
    Kozorozi mají poměrně stabilní záliby, které věkem nemění. Toho se držte. Neříkejte jim „babi“, nepitvořte se na ně, nebo budete čelit pohrdání hlubokému jako Macocha.

  • 11.

    Vodnář


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Vodnáři, podobně jako Kozorozi, si své vážné a zodpovědné období odbudou v dětství, s věkem jsou pak čím dál výstřednější a ve stáří často vysloveně punkoví rebelové.

    Co je potěší?
    Dobrý alkohol, dobrá společnost, rušná akce, to, že chápete, že jejich život nedohasnul, a že mohou toužit flámovat i milovat stejně jako zamlada.

  • 12.

    Ryby


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Ryby snáší vysoký věk nejhůř. Mají hrůzu ze smrti, mají strach, že nestihnou všechno, co chtěly, utíkají hnané bičem času a moc pohody si neužijí. Plní svůj napjatý plán, jako by činnost mohla stáří zaplašit, bohužel si tím často samy škodí a okolí stálý stres, který šíří, taky moc neoceňuje.

    Co je potěší?
    To, že je zpomalíte tak, aby si toho nevšimly, a sejmete z nich některé povinnosti, aniž byste jim to otloukli o hlavu. Přiveďte je na jiné myšlenky, to potřebují nejvíc.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz