Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ideální čaj pro zdraví na základě vašeho znamení. Tyhle vám prospějí!

/
  • (istock.com)
    12. června 2021 ● 06:00

    Kdo by neměl rád šálek dobrého čaje? Snad jen ti, co preferují výhradně kávu. Ale i kafaři si čas od času dopřejí kvalitní čaj. Věděli jste ale, že některé druhy čajů jsou pro vaše sluneční znamení vhodnější než jiné? Správně vybraný čaj totiž může prospět vašemu fyzickému či psychickému zdraví.

    Až tedy příště vhodíte do vroucí vody čajový sáček, nebo nasypete do čajového sítka sypaný čaj, zamyslete se nad tím, jestli vybíráte dobře. Co říká astrologie a jaký čaj doporučuje vašemu znamení?  

  • 1.

    Beran

    Beran

    Rooibos nebo meduňkový

     

    Astrologové doporučují Beranům čaj rooibos, který je známý jako červený čaj. Považuje se za léčivý čaj především pro játra. Játra jsou „semenem“ hněvu a Berani mají horkou povahu. Proto by měli pít právě ten. Rooibos navíc neobsahuje kofein, což je dobrá věc pro přirozeně ohnivého a energického Berana. Berany taky často bolí hlava, proto by měli pít čaje na uklidnění, například z meduňky či měsíčku.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran • Videohub

  • 2.

    Býk

    Býk

    English breakfast či mateřídouškový

     

    Býci jsou lidé, kteří milují luxus. Anglická snídaně odpovídá jejich elegantním chutím a dává jim možnost přidat i mléko a cukr, pokud si přejí. Na rozdíl od Berana jsou Býci znamení, které kofein snesou. Býci jsou zdraví a silné a většinou je nemoci netrápí. Někdy mívají ale zažívací problémy, takže je pro ně vhodný čaj z mateřídoušky, jitrocele či pampelišky. Ocení taky ovocné čaje z pomerančové kůry.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Býk • Videohub

  • 3.

    Blíženci

    Blíženci

    Mátový nebo meduňkový

     

    Vzdušné znamení zvěrokruhu, Blíženci, je „energické a plné elánu,“ stejně jako máta peprná. Navíc máta peprná má lehkou a pikantní chuť, která Blížencům vyhovuje. Čaj z máty dělá taky době jejich trávení, které je často trápí. Na zklidnění je pro ně nejvhodnější čaj z kozlíku lékařského nebo meduňky, na dýchací potíže je nejlepší lněné semínko.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 4.

    Rak

    Rak

    Heřmánkový nebo zázvorový

     

    Kdo jiný by měl intenzivně usrkávat z útulného šálku heřmánkový čaj, než Raci? Tito lidí mají citlivou povahu, která se projevuje hlavně na jejich psychice. Potřebují proto útěchu a uklidnění. Šálek před spaním heřmánkového čaje je přesně to, co tihle starostliví Raci na konci dne potřebují. Citlivá povaha má vliv i na trávení, takže by měli v případě potíží popíjet zázvorový čaj nebo čaj z třezalky. Gynekologické problémy zmírní kontryhelový čaj.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 5.

    Lev

    Lev

    Ibiškový nebo kopřivový

     

    Lvi jsou ovládaní Sluncem, takže někdy potřebují ochladit. Jakýkoli ledový čaj to dokáže, ideální je pak ledový ibiškový čaj. Lvi by měli také hodně pečovat o svoje srdce, takže dalším vhodným čajem je kopřivový čaj. Vysoký krevní tlak pak pomůže snížit arnikový čaj.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Lev • Videohub

  • 6.

    Panna

    Panna

    Jasmínový nebo levandulový

     

    Panny chtějí, aby jim čaj nejen chutnal, ale aby byl i smyslovým zážitkem. Jasmínový čaj nejen skvěle chutná, ale také úžasně voní. Vůně jasmínu může zmírnit napětí, které vychází z touhy po dokonalosti a přehnané kritičnosti Panen. Z toho mohou Panny někdy zažívat stres a následně pak trávicí problémy a úzkost. Ty zmírní anýzový či levandulový čaj.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 7.

    Váhy

    Váhy

    Zelený nebo urologický

     

    Zelený čaj je ideální pro Váhy, které hledají rovnováhu, protože jim dodá omlazující energii. Obsahuje také trochu kofeinu, ale ne příliš mnoho, a spoustu antioxidantů pro zdraví. Klidné Váhy snášejí těžko stres, což se může projevit potížemi s ledvinami. Proto je pro ně vhodný také urologický čaj. Stres pak zmírní detoxikační kopřivový čaj.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

  • 8.

    Štír

    Štír

    Masala chai nebo pelyňkový

     

    Štíři by měli pít masala chai. Je pikantní, robustní a chuťový profil je intenzivní, stejně jako jsou komplikovaní Štíři. Jde o čaj se směsí koření původem z Indie, nejčastěji se používá koření jako kardamon, zázvor, hřebíček, pepř či skořice. Tento čaj má podle ajurvédy léčivé a stimulační účinky a podporuje trávení.  Štíry často trápí také močové cesty, což pomůže zmírnit čaj pelyňkový čaj nebo čaj s ostružinovým listím.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Štír • Videohub

  • 9.

    Střelec

    Střelec

    Bengal spice nebo pampeliškový

     

    Střelcům prospěje zcela určitě čaj z bengálského koření, který je hřejivý a silně kořeněný. I ten je vyroben ze směsi bylin a bengálského koření, kterému dominuje skořice, černý pepř, zázvor a muškátový oříšek. Může být jemně aromatizovaný vanilkou. Dobře chutná s mlékem. Tento čaj má spoustu zdravotních výhod, hlavně proti bakteriálním a plísňovým infekcím, což je dobrá zpráva pro Střelce, kteří bývají náchylní ke střevním infekcím. Mívají taky potíže s trávení a pocitem přesycenosti – jejich žaludku prospěje také pampeliškový nebo mateřídouškový čaj.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Střelec • Videohub

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh

    Earl Grey nebo fenyklový

     

    Kozorozi jsou workoholici a jen tak se z ničeho nesloží. Milují taky klasiku a nadčasovost. Proto k nim pasuje earl grey, který jim dodá energii na celý den.  Navíc má spoustu kofeinu, který těmto pracantům pomáhá dokončit každou práci. Kromě toho jim svědčí čaj z černého bezu, šalvěje či fenyklu, kterým podpoří trávení.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

  • 11.

    Vodnář

    Vodnář

    Bílý nebo bezový

     

    Bílý čaj je jemný a lehký, minimálně zpracovaný, což Vodnáři ocení. Navíc obsahuje i trochu kofeinu, což je dobré pro někdy rozptýleného Vodnáře. Vodnáři hodně pracují a málo odpočívají, proto by mívají časté křeče v nohách a problémy s křečovými žílami. Preventivně by měli pít čaj z černého bezu nebo echinacei.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Vodnář • Videohub

  • 12.

    Ryby

    Ryby

    Levandulový nebo koriandrový

     

    Ryby jsou citlivé a zasněné, proto je pro ně vhodný levandulový čaj, který uklidňuje. Pro Ryby může být někdy těžké obstát v těžkých životních situacích, a levandule je známá tím, že zlepšuje náladu, uklidňuje a pomáhá usnout. Ryby mívají také problémy s látkovou výměnou, proto by měly preventivně popíjet zázvorový nebo koriandrový čaj.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz