Video
Video se připravuje ...
Letní horoskop pro jednotlivá znamení od astroložky Boháčové • Videohub

Srdce

Má víc významů. V orientu představuje intelekt a intuici, ve Starém zákoně pak pravdu a Indové ho považují za místo, kde se odehrávají emoce a citový život. V západním světě se pak rozšířilo jeho zobrazení v souvislosti s láskou, vášní a dnes se hojně kreslí na zdi a valentýnky. Je ale zároveň symbolem života. Díky němu nám přece v žilách koluje krev. Stejnou symboliku pak představuje červená barva, která v nás má probudit sexuální touhu a dodat životní energii. Proto také patří do ložnice.

Břečťan

Mnohem dřív než srdce byl pro staré kultury symbolem lásky břečťan. V antice a raném křesťanství představoval věčnou lásku, a proto na něj často narazíte na freskách a vázách, které zobrazovaly milostné výjevy. Tuhle pozici si rostlina vysloužila svou popínavostí a pevným uchycením úponky.

Drahokamy

Pokud chcete do života vnést lásku, určitě vsaďte na drahé kameny. K těmto účelům nejlépe funguje rubín, který si oblíbila už Kleopatra. Nejen pro své vlastnosti, ale i pro rudou barvu je často používaným amuletem. Druhým v pořadí je diamant. Symbolizuje čistotu úmyslů a svou tvrdostí zaručuje trvalost citů. Kromě toho se používá k pohlcování negativních emocí. Pro všechny tyto své vlastnosti jsou diamanty často vsazovány do zásnubních prstenů, ale i všívány do svatebních šatů.

Prsteny

Nejsou jen oficiálním stvrzením závazku. Tím pravým důvodem, proč si novomanželé nasazují právě prstýnky, je, že jakožto kruhy bez začátku a konce symbolizují věčnost. Manželé je nosí na čtvrtém prstu levé ruky, z nějž má vést céva do srdce, čímž se poukazuje na spojený osud páru. Propojenost a společné sdílení osudu pak představují i věnce a uzle.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.