Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 znamení zvěrokruhu, která milují zdravou výživu. Co by nikdy nedali do úst?

/
  • Kdo vášnivě miluje zdravou stravu?
    Kdo vášnivě miluje zdravou stravu? (istock.com)
    24. března 2024 ● 05:00

    Jsou lidé, kteří na zdravou výživu nedají dopustit. Někteří to ale už docela přehánějí a jejich preference bio produktů a zaručeně zdravých potravin zavání až orthorexií, což je vlastně taková novodobá porucha přijmu potravy, která se řadí do stejné skupiny společně s mentální anorexií a bulimií. Každý ale není zrovna bůčkový, hamburgerový a řízkový typ, nechce zbytečně zatěžovat trávení těžkými jídly a dbá na štíhlou linii. Kdo ze znamení zvěrokruhu patří k těm, kteří milují zdravou výživu, navštěvuje krámky a farmářské trhy a vyhýbá se konvenčním potravinám ze supermarketů?

    A co by v žádném případě nedal do úst?

  • 1.

    Blíženci (22. 5. – 21.6.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Blíženci mají velmi dobře nastudováno, které potraviny jsou zdravé, a které ne. Často se ve svém životě řídí tím, co si kde přečetli a s čím názorově souzní. Mnohdy se ale neubrání extremismu nebo střídání různých fází, v nichž preferují to či ono, diety, anebo dny, kdy drží úplný půst. Zdravý životní styl, nákupy ve zdravých výživách a preference biopotravin, je jim velmi sympatické a snaží se tím ve svém životě řídit. Někteří Blíženci trpí na různé alergie, mají citlivé dýchací cesty a může jim vadit kravské mléko, lepek či potraviny s vysokým obsahem histaminu. Proto se rozhodnou problémové potraviny z jídelníčku vysadit, například kravské mléko je zahleňuje, tudíž je právě nejčastější potravinou, kterou by nedali do úst. Pokud to jde, nahrazují mléčné výrobky a vše co obsahuje mléko produkty z kozího mléka a kozími sýry, které jsou jim sympatičtější.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Blíženci

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Blíženci • Videoredakce ženských titulů

  • 2.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Znamení zvěrokruhu, které mají sklony k přibírání
    Autor: iStock
    Raci jsou velcí milovníci zdravé výživy, ale také sladkostí. Preferují však spíše oříšky, sušené ovoce, veganské cukrovinky bez obsahu mléka a vajec, celozrnné sušenky a další dobroty z krámků se zdravou výživou. Opravdu nedají dopustit na čokoládu, a to ideálně bio vegan čokoládu s vysokým obsahem kakaa, nebo se rovnou zakousnou do nepražených kakaových bobů. Do úst by nikdy nedali tučné masité pokrmy, většinou se drží vegetariánské či veganské stravy, anebo jí raději dietní bílé maso a ryby. Raci mívají problémy s nadváhou, střídají se u nich v životě fáze, kdy jsou štíhlí, anebo naopak silnější až obézní, podle toho se také snaží řešit svůj jídelníček.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Rak

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Rak • Videoredakce ženských titulů
  • 3.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Panny dokážou být velice asketické co se týká jídla. Na zdravou výživu nedají dopustit a nejvíce jim vyhovuje makrobiotické stravování nebo raw strava. Čím jednodušší, prostší a co do kalorií chudší strava, tím pro Panny lépe. Rády se udržují v dobré kondici, až úzkostlivě si kontrolují jídelníček, drží různé diety nebo dlouhodobější půsty, podstupují pravidelnou očistu střev nebo se věnují sportu. Záleží jim zkrátka na tom, aby byly zdravé a nemají problém s pevnou vůlí co se týká jídla či čehokoli jiného. Na sladkostech většinou neujíždějí, do úst by nikdy nevzaly absolutně tučné, nezdravé jídlo s mnoha kaloriemi a zrovna úplně nemilují mořské plody a chobotnice.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Panna

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Panna • Videoredakce ženských titulů

  • 4.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Znamení zvěrokruhu, která jednou zbohatnou
    Autor: iStock
    Kozorozi si potrpí na vybrané a kvalitní restaurace, raději více chodů a jídlo vícekrát denně, zato menší porce. Zdravé výživě rozumí a svému zdraví i stravování věnují pozornost, ale nemají potřebu to nijak přehánět. Zastávají názor, že strava má být pestrá a raději se vyhýbají extrémům, přistupují zkrátka ke všemu rozumně. V jejich jídelníčku najdete hodně zeleniny a ryb, vyhýbají se tučným biftekům a velmi ostrému koření, vědí, že jim to nedělá dobře. Umí být ale i dost mlsní, v tomto případě vítězí kvalitní hořká čokoláda.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Kozoroh

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Kozoroh • Videoredakce ženských titulů

  • 5.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Znamení zvěrokruhu, které mají sklony k přibírání
    Autor: iStock
    Ryby jsou velice citlivé a všechno hodně prožívají. Většinou to opravdu nejsou řízkové a bůčkové typy, pokud nemají některé zásadní planety v blízkém znamení ohnivého a průbojného Berana. Rybám rozhodně vyhovuje rostlinná strava a mají velké sklony k tomu stravovat se nejen bio, ale též makrobioticky, vegetariánsky, vegansky či preferují úplně raw stravu. Tyto stravovací systémy jsou jim blízké, vystačí jim pohanka s hráškem, kousek salátu, ředkvičky, případně bílý kozí či sojový jogurt a k pití voda nebo bylinkový čaj. Určitě by si nikdy k obědu nedaly smažené býčí žlázy s hranolkami a tatarkou.

     

    VIDEO: Horoskop 2024: Ryby

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop 2024: Ryby • Videoredakce ženských titulů

Autor: Taťána Kročková

Klíčová
slova

jídlo potrava cukrovinka

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz