Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jaké zvíře se k vám hodí podle vašeho znamení zvěrokruhu?

/
  • Vybírání toho správného domácího mazlíčka může být složitější, než si myslíte.
    Vybírání toho správného domácího mazlíčka může být složitější, než si myslíte. (Shutterstock.com)
    26. srpna 2015 ● 06:00

    Pokud přemýšlíte o pořízení domácího mazlíčka, je třeba vše pořádně zvážit. Aby vám vaše soužití přinášelo pouze radost, vaše povahy by si měly být co nejvíce podobné. Jaké zvíře se hodí zrovna k vám? Může vám pomoct vaše znamení zvěrokruhu...

  • 1.

    Beran a labrador? Nejlepší přátelé!

    Stejně jako Berani, i labradoři milují nezávislost. Jsou to aktivní vůdci smečky a zbožňují pozornost. Pro dynamického Berana je labrador sršící energií tím nejlepším společníkem. Berani nemají rádi obyčejné věci a rychle se začnou nudit, a proto stále vyhledávají nová dobrodružství. To je vlastně definicí povahy labradora, který neustále zvědavě prohledává okolí. Labradoři se k lidem v tomto znamení hodí také kvůli tomu, že jsou bezstarostní a lehce se přizpůsobí páníčkovým plánům.

    Labrador
    Autor: Blesk - Karel Kopáč

  • 2.

    Býci a kočky přemýšlejí stejně

    Býci stojí pevně nohama na zemi, jsou vyrovnaní a také tvrdohlaví. Jakmile se jednou pro něco rozhodnou, nic s nimi nehne. Čas od času je i přemůže lenost, a proto by jejich nejlepším společníkem byla kočka. Ta nemá ve zvyku projevovat náklonnost k někomu jinému než ke svému majiteli a lidem v tomto znamení pomůže relaxovat. Další dobrou volbou by mohl být i králík, ale jenom tehdy, když má dotyčný velkou trpělivost.

    Kočka
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Blíženci a papoušek si pěkně poklábosí!

    Blíženci rádi vyhledávají společnost a milují povídání a sbírání informací. Papoušek, pro někoho příliš upovídaný, by tak byl pro ně dokonalým domácím mazlíčkem! Stejně jako Blíženec, i papoušek je inteligentní a dokáže se naučit různé triky a slova. Pokud v sobě chováte dobrodruha, můžete zvážit i koupi opice.

    Češi pašovali asi 60 papoušků a rajek, jeden z nich byl nakažený ptačí chřipkou
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    K citlivým Rakům roztomilého křečka!

    Ze všech znamení zvěrokruhu jsou právě Raci ty nejcitlivější osoby a roztomilý křeček by byl pro ně perfektní volbou. Raci díky své křehké povaze vědí, jak se starat o takhle malé zvířátko. Křečci jsou milí a mazliví a lidé si je mohou s sebou vzít kamkoli.

    Při péči o křečka je nutné dbát na pestrou a vyváženou strava. Vyhnete se tak různým onemocněním, které mohou zkrátit křečkům život.
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Pro Lvy jedině kůň

    Lvi jsou výrazné bytosti. Ať už se pustí do čehokoli, dělají to se stylem. Proto i výběr jejich domácího mazlíčka se bude lišit. Většinou si lidé myslí, že nejlepším společníkem pro Lvy bude kočka, ale to tak není úplně pravda. Kočky sice mohou být dobrou volbou, ale Lvi bývají občas marniví a touží po takovém mazlíčku, se kterým se mohou předvést. Proto je kůň trefou do černého!

    žena kůň
    Autor: Shutterstock

  • 6.

    Panny zbožňují akvária

    Panny jsou vybíravé, malicherné a velice ochotné. Ve zkratce je to jednoduše zapeklité znamení. Pro Panny-uklízecí maniaky jsou zvířata, která nadělají hodně nepořádku nebo hluku po domě, špatnou volbou. Toto znamení potřebuje takového mazlíčka, který bude co nejčistotnější. Nejlepším domácím mazlíčkem pro ně tedy bude rybička, která si žije v čistotě a tichosti ve svém akváriu.

    Akvárium
    Autor: Hornbach

  • 7.

    Váhy okouzlí perské kočky

    Váhy hledají ve všem rovnováhu, což může hraničit až s povrchností. Milují, když jsou obklopeny krásnými věcmi, a proto by také preferovaly nějakého hezkého mazlíčka. Nádherná bílá perská kočka přesně odpovídá jejich vkusu!

    Perské koťátko.
    Autor: Profimedia.cz

  • 8.

    Štíři chtějí odstrašit okolí!

    Intenzivní a jedineční Štíři se nespokojí s jen tak ledajakým mazlíčkem. Jejich výběr zvířete většinou všechny vyděsí, a to je přesně to, co chtějí – aby jim nikdo nestrkal prsty do života. Zajímavou volbou pro ně je tedy buď had, nebo škorpion! 

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Věčně optimističtí Střelci milují svou svobodu a nezávislost a určitě by nechtěli domácího mazlíčka, který by je omezoval v jejich cestování. Lidé v tomto znamení toho k životu příliš nepotřebují, a proto od svého zvířete očekávají to samé. Hodí se pro ně tedy rybičky nebo – ještě lépe – želva. Menší výběh a zelenina jsou to jediné, co potřebuje!

    Želvy jsou oblíbená zvířata, ideální pro alergiky. Ale pozor, některé druhy jsu chráněné CITES a musí být pečlivě evidovány.
    Autor: scom

  • 9.

    Pečliví Kozorozi

     

    Kozorozi jsou známí pro svou houževnatost a tvrdou práci. Pokud se do něčeho pustí, dotáhnou to do konce. Proto si Kozorozi mohou domu pořídit i ty nejzlobivější a nejnáročnější mazlíčky, které si jen lze představit. Dobrou volbou by pro ně tedy mohly být fretky, protože díky své povaze se o ně budou starat s největší precizností. Skvělými společníky jsou pro ně i psi.

    Fretka se musí cvičit už od malička
    Autor: scom

  • 10.

    Romantičtí a spontánní Vodnáři

    Vodnáře nemusí nápad pořídit si domácího mazlíčka příliš nadchnout. Proč? Milují totiž spontánnost a svou svobodu, a tak starání se o zvíře by jim mohlo překážet v jejich plánech. Jakmile se ale usadí, rádi si nějakého mazlíčka pořídí. Radost by jim mohl udělat nějaký pták – nebo pár hrdliček, protože Vodnáři jsou beznadějní romantici.

    Andulky rády žijí v hejnech. Dopřejte jim proto aspoň život v páru.
    Autor: Profimedia.cz

  • 11.

    Ryby si zamilují králíčky!

    Oddané, přecitlivělé a náladové – tak se dá popsat znamení Ryb. Kromě toho, že rybičky jsou pro ně jasnou volbou, stejně tak by toto vodní znamení nadchli chlupatí králíčci.

    Mláďata králíčků si nejde nezamilovat.
    Autor: Profmedia.cz

  • 12.

    Střelci potřebují nenáročného mazlíčka

Autor: luh

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz