Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mayský horoskop: Které znamení je to vaše a jaké jsou jeho vlastnosti?

/
  • Jaké vlastnosti vám do vínku nadělili tajemní Mayové?
    Jaké vlastnosti vám do vínku nadělili tajemní Mayové? (shutterstock.com)
    2. června 2022 ● 06:00

    Znáte své znamení podle mayského horoskopu? Stejně jako většina tajemství této civilizace, nebyla ani astrologie starých Mayů dodnes pořádně odhalena. Jaký byl její význam? K čemu přesně sloužila? Jisté je tak jen to, že mayský kalendář se skládá z 19 znamení, která reprezentují pohyb dní po celý rok. Jaké je to vaše?

  • 1.

    Ch´en (2. 1. - 21. 1.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Ch'en jsou v mayském horoskopu označováni jako děti noci. Denní dobou, ve které mají údajně nejvíce energie, je doba od soumraku do svítání. Jejich povahové vlastnosti jsou synonymem pro klid a uvědomění. Jsou velmi vnímaví k pohybům měsíce a během úplňku mohou zažívat nezvyklé události. Při meditaci či modlitbě by měli stát čelem k západu, jelikož tak načerpají nejvíce energie.

     

    Náš tip: Jaké jste znamení podle arabského horoskopu a co to o vás vypovídá? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 2.

    Yax (22. 1. - 10. 2.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedincům narozeným ve znamení Yax vládne planeta Venuše, a přirozeně z nich tak dělá něžné, vřelé a milující osoby. Mají mimořádný talent vnést klid, mír a harmonii do rodinného kruhu a rodina je také místem, kde dokážou nejlépe relaxovat. Místnosti, ve kterých tráví nejvíc času, by měly mít okna orientovaná na jih, což napomáhá vnitřnímu klidu tohoto znamení.

     

    Náš tip: V jakém znamení jste se narodili podle hebrejského horoskopu a co to znamená? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 3.

    Zac (11. 2. - 2. 3.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Zac by se měli naučit být ranními ptáčaty. Právě období po rozednění a brzké ranní hodiny jsou denní dobou, kdy mají zrozenci tohoto znamení nejvíce energie. Jejich vnitřním zvířetem je žába – a stejně jako ona, jsou i zrozenci znamení Zac snadno přizpůsobiví a přístupní změnám. A právě změny v jejich případě často znamenají posun k lepšímu.

     

    Náš tip: Jaké je vaše znamení podle tibetského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 4.

    Keh (3. 3. - 22. 3.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Keh mají velmi silné pouto k přírodě a přírodní rovnováze. Jejich šťastnou barvou je červená a živlem oheň. Dokážou v sobě najít obrovskou vnitřní sílu a spontánně se rozhodovat i ve vypjatých situacích. Jako by uvnitř nich hořel oheň, který nikdy nezhasíná a spaluje vše, co mu stojí v cestě.

     

    Náš tip: Jací jste podle buddhistického horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 5.

    Mak (23. 3. - 11. 4.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Mak jsou nejtajemnějším znamením mayského horoskopu. Jejich povaha je jednou velkou záhadou a i interpretace tohoto znamení probíhala vždy spíše v symbolech. Nejvíce se jim osvědčuje být uzavření a příliš se okolí nesvěřovat. Ostatně – když jsou jen sami se sebou, často objeví cestu, kterou mají v životě směřovat. Jejich šťastným číslem je trojka, která reprezentuje rovnováhu a celek.

     

    Náš tip: Jaké zvíře jste podle keltského horoskopu a co to o vás vypovídá? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 6.

    K´ank´in (12. 4. - 1. 5.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení K´ank´in jsou zrozenci Země a Slunce. Jsou velmi pragmatičtí a stojí nohama pevně na zemi. Energii čerpají hlavně ze slunce a slunečních paprsků. Jejich vnitřním zvířetem je pes, který je stejně jako oni velmi loajální, věrný a přátelský, ale současně disponuje obrovskou vnitřní silou.

     

    Náš tip: V jakém znamení jste podle antické mytologie a co to o vás říká? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 7.

    Muwan (2. 5. - 21. 5.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Muwan mají silné vazby k vodě a ohni. Nejsilnějším zdrojem energie, kterou mohou čerpat, je pro ně bouře, ve které  jsou zastoupeny oba tyto elementy. Jejich vnitřním zvířetem je sova, která má vlastnost vnitřního vidění. Tito jedinci jsou proto obdařeni velmi silnou a přesnou intuicí a většinou není snadné je obalamutit.

     

    Náš tip: Jaký je váš horoskop podle křestního jména? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 8.

    Pax (22. 5. - 10. 6.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vnitřním zvířetem jedinců narozených ve znamení Pax je puma, která měla v mayské kultuře velmi silné postavení. Je totiž symbolem vůdce a moci. Lidé narození v tomto znamení mají velký talent vést a motivovat ostatní a jejich životním názorem je přímočarost. Nikdy nechodí kolem horké kaše. Ideální relaxací je pro ně poslech rytmického bubnování.

     

    Náš tip: V jakém znamení jste podle demonického černého horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 9.

    Kayab (11. 6. - 30. 6.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Kayab jsou přirozeně přitahováni a ovlivňováni silou Měsíce a mají dar spirituality. Mají velmi vyvinutou intuici a nikdy se nespokojí s povrchní informací. Naopak potřebují znát vždy vše do detailů a zabývají se i otázkami duchovna a nadpřirozena. Jejich vnitřním zvířetem je želva, která byla podle Mayů symbolem moudrosti a trpělivosti, s nimiž nesla na svém krunýři svět.

     

    Náš tip: Co o vaší osobnosti odhalí egyptský horoskop? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 10.

    Kumk'u (1. 7. -20. 7.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Kumk´u v sobě ukrývají dvě osobnosti. To z nich také dělá mistry v rozhodování situací, protože jsou schopni vidět a vždy zvážit obě strany. Jejich vnitřním zvířetem je krokodýl, který byl podle Mayů symbolem přežití, načasování a trpělivosti. Tito lidé příliš nevyhledávají změny, a když už na ně musí dojít, ovlivní je jen velmi minimálně.

     

     

    Náš tip: V jakém znamení jste podle aztéckého horoskopu a co to o vás prozrazuje? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 11.

    Wayeb (21. 7. - 25. 7.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Znamení Wayeb vládne v mayském kalendáři pouhých 5 dnů, ale nijak to nesnižuje jeho sílu. Podle Mayů tvořily období Wayeb dny, kdy se vytratila rovnováha a k moci se dostali duchové a nadpřirozené síly. To, že jste se narodili v tomto znamení, však neznamená, že by váš život měl být od počátku až do konce nešťastný. Ve skutečnosti máte naopak silné propojení s "jinými světy". Jste schopni snadno odhadnout každou situaci a vytěžit z ní jen to nejlepší.

     

    Náš tip: Jaký strom jste podle keltského horoskopu a co to znamená? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 12.

    Pop (26. 7. -14. 8.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Pop jsou rozenými vůdci. Jaguár – stejně jako puma – totiž byl u Mayů symbolem vlády a síly. Tito lidé mají velké kouzlo osobnosti a talent motivovat ostatní, aniž by přitom byli slepí k jejich potřebám a schopnostem. Jsou to silné osobnosti s pragmatickým uvažováním a jen máloco je rozhodí.

     

    Náš tip: Jaká je vaše karma podle horoskopu a můžete svůj osud změnit? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 13.

    Wo (15. 8. - 3. 9.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Wo čerpají nejvíce energie v noci, než se objeví první ranní paprsky. Nemusí to být přitom jen vydatným spánkem – noční procházky nebo meditace jsou ještě vhodnější. Stejně jako u znamení Zac, i jejich vnitřním zvířetem je žába. Stejně jako ona nemají problém přecházet z jedné situace do druhé. Nic je nezastihne nepřipravené a vždy se umějí přizpůsobit vnějším okolnostem.

     

     

    Náš tip: V jakém znamení jste se narodili podle cikánského horoskopu a co to o vás říká? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 14.

    Sip (4. 9. - 23. 9.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedince narozené ve znamení Sip velmi silně ovlivňují elementy ohně a vzduchu. Jejich vnitřním zvířetem je jelen, který byl v mayské kultuře symbolem vznešenosti a propojení s přírodou. Ideálním způsobem, jakým tito jedinci mohou čerpat energii, jsou procházky a meditace v lese. Jejich šťastnou barvou je červená a často vykazují velikou eleganci, vkus a cit pro vše krásné.

     

    Náš tip: Jaký je váš partner podle indiánského horoskopu? Co v sobě ukrývá, ZJISTÍTE ZDE.

  • 15.

    Sotz (24. 9. - 13. 10.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Sotz mají dvě vnitřní zvířata: netopýra a rybu. Stejně jako se ryba lehce pohybuje vodou a netopýr vzduchem, tak i tito lidé proplouvají životem bez větších komplikací. Silně je ovlivňují elementy vzduchu a vody a jsou velmi citliví k potřebám okolí. Mají dar empatie a umějí s ním pracovat. Tito jedinci jsou také doslova mistry intuice.

     

    Náš tip: Jaké je vaše zenové znamení podle japonského horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 16.

    Sec (14. 10. - 2. 11.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Sec jsou doslova ukotvení mezi nebem a zemí. Nepotřebují vnitřní zvíře, protože jejich podstatou je vše na tomto světě. Okolí je často fascinováno jejich až nadpozemskou mentální silou a stabilní osobností. Tito lidé málokdy trpí úzkostmi nebo psychickými problémy. Jsou systematičtí, mají logické uvažování a vždy najdou řešení tam, kde druzí selhávají.

     

    Náš tip: Jaký kámen vás podle horoskopu ochrání a posílí? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 17.

    Xul (3. 11. - 22. 11.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vnitřním zvířetem jedinců narozených ve znamení Xul je pes, který byl v mayské kultuře velmi důležitým zvířetem. Mayové věřili, že pes převádí zesnulé do dalšího života. Proto byly lidem narozeným v tomto znamení přisuzovány tradiční vlastnosti těchto zvířat – odvaha, věrnost a síla.

     

    Náš tip: Jaká květina k vám patří podle horoskopu? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 18.

    Yaxk'in (23. 11. - 12. 12.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Yaxk'in byli podle Mayů propojení s mayským bohem slunce jménem Ah Kin. Ten představoval ochranu před hrůzami, které číhají v temnotách, ale také před nemocemi a úrazy. Mayové proto věřili, že lidé narození v tomto období mají léčitelské schopnosti, ať už slovy nebo pomocí nadpřirozených schopností. Tito lidé mají ovšem tendenci o všem pochybovat a věří, že nikdy není pouze jedna pravda. Jejich důvěru je potřeba si opravdu zasloužit.

     

    Náš tip: Jaká práce je pro vás podle horoskopu nejlepší? ZJISTÍTE TO ZDE.

  • 19.

    Mol (13. 12. - 1. 1.)

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Jedinci narození ve znamení Mol byli odjakživa spojováni s vodou jako živlem, který je ovlivňuje. Z vody také čerpají velké množství energie a podle Mayů byli schopni přivolat deště. Lidé znamení Mol mají kolem sebe silnou auru tajemnosti a přirozeného respektu. Právě z tohoto znamení nejčastěji vzešli silní a uznávaní kmenoví šamani.

     

    Náš tip: Čím jste byli v minulém životě? ZJISTÍTE TO ZDE.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz