Pátek 25. října 2024
Svátek slaví Beáta, zítra Erik
Oblačno 14°C

Která znamení nejvíce milují retro a vintage styl? Těchto 5 se mělo narodit v jiné době!

/
  • Která znamení nejvíce milují retro a vintage styl?
    Která znamení nejvíce milují retro a vintage styl? (istock.com)
    25. října 2024 ● 06:00

    Možná i vy patříte mezi ty, kteří milují staré věci. Všechno to, co v nás vzbuzuje emoce a připomíná dávné časy, dýchá na nás svou tajuplnou atmosférou. Jsou lidé, kteří rádi napodobují starý styl a třeba v tomto duchu nosí módu nebo se obklopují retro předměty ve své domácnosti. A některá znamení zvěrokruhu k tomu mají blíž než jiná!

    Daleko starší je pak vintage a antique styl věcí, které vypadají jako starožitnosti či jimi přímo jsou. Kdo ze znamení zvěrokruhu patří mezi největší obdivovatele starých věcí a rád se jimi obklopuje? A kdo třeba miluje starou hudbu nebo rád sleduje retro filmy?

  • 1.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Největším milovníkem starožitností a retro i vintage stylu je bezesporu znamení Raka. Raci už ze své podstaty rádi chodí pozpátku, proto je velice zajímá a fascinuje minulost. Můžeme tedy očekávat, že na hradech, zámcích, v muzeích, starých knihovnách, na koncertech hudby z 30. až 90. let budou jako doma, rádi budou sledovat staré filmy a pořizovat si do svých rustikálních domovů starožitnosti. Mají rádi nejen retro hudbu a všechny staré věci, které mají duši, ale také retro styl oblékání z různých časových období. Výjimkou u Raků není ani záliba v nošení historického oblečení včetně dlouhých sukní, korzetů či převlékání se do dobových kostýmů v rámci divadelních představení či členství ve skupinách historického šermu.

    VIDEO: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 2.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Retro milují také Panny. Ty si potrpí na všechno staré, co může ještě nějakým způsobem prakticky posloužit a přinést užitek, například v domácnosti. Pokud najdou zálibu v konkrétním časovém období, může se jejich láska ke starým věcem stát opravdovým koníčkem až posedlostí. Jejich sběratelské ambice se pak mohou týkat všech starých rádií, tranzistorů, medailí, známek, starých mincí, mlýnků, porcelánových kořenek nebo třeba starých knih. Ani retro styl oblékání jim není cizí. Můžete tak potkat Panny, které jako by vypadly z 70. nebo 80. let, některé dokonce nosí ještě původní oblečení po svých maminkách a babičkách.

     

  • 3.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Všechno staré a tajuplné milují také Štíři. Ti se zaměřují hodně na umění, hudbu a filmy. Věří tomu, že všechno to, co vytvořili nebo používali naši předkové, bylo daleko lepší, než dnešní sériová výroba, která cílí především na kvantitu, nikoli kvalitu. Jejich velkým zájmem bývá retro hudba a staré hudební nástroje, starý styl oblékání, retro nábytek, ale i staré knihy. Zajímat je mohou i předměty z období druhé světové války, staré mince nebo třeba retro stolní hry a retro filmy. Samozřejmostí je starší okultní literatura nebo retro magické předměty.

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

  • 4.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh je velkým milovníkem tradic a znalcem starožitností. Všechno, co je staré, k němu tak nějak patří. Klasiku považuje za starou a dobrou kvalitu, kterou preferuje před moderními věcmi i moderním životním stylem. U Kozoroha bychom mohli čekat retro vybavení domácnosti, obývák jako by vypadl z doby 80. let či klidně i první republiky. Retro styl také nosí v módních doplňcích, ženy milují retro obuv nebo retro šaty ze 40. až 60. let. U nich doma to často vypadá jako na zámku, v chaloupce praprababičky nebo v babiččině kuchyni. Kozoroh si sice potrpí na kvalitu a má rád luxus a pohodlí, ale to nevylučuje retro a vintage zařízení domácnosti v rustikálním stylu či zálibu ve sběratelství starožitností a retro předmětů.

     

  • 5.

    Býk (20. 4. – 20. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Ani Býk nezůstává v retro stylu pozadu. Také Býci se mohou oddávat sběratelství retro předmětů, preferovat retro zařízení domácnosti či do něj zakomponovat jen některé prvky. Velice se jim líbí starší móda, ať už jde o doplňky, rozevláté sukně a šaty, klasické lodičky a kostýmky ve stylu Coco Chanel či Grace Kelly nebo princezny Diany. Ani retro líčení a účesy nenechávají ženy narozené v Býku chladnými.

     

     

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz