Čtvrtek 24. října 2024
Svátek slaví Nina, zítra Beáta
Oblačno 14°C

5 znamení zvěrokruhu, která za nic na světě nejdou k lékaři a raději doma trpí

/
  • ...
    ... (istock.com)
    24. října 2024 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří jsou neuvěřitelní hypochondři a s každou drobností chodí ke specialistům s hrůzou, že jim hrozí vážná nemoc nebo dokonce smrt. Pak jsou ale lidé, kteří se vyhýbají lékaři jako čert kříži a za nic na světě by ani s vážnějšími problémy nenechali cizího člověka, aby posuzoval jejich zdravotní stav a nařizoval jim něco, o co v žádném případě nemají zájem. Je jasné, že jejich hlavním důvodem je strach. Která znamení zvěrokruhu se nejraději léčí sama a věří tomu, že jen člověk sám může vědět, co mu je a jak se vyléčit?

  • 1.

    Beran

    beran

    Rohatý Beran rád všechno bere do svých rukou a rozhodně nerad ztrácí čas. Proto chodí k lékaři teprve tehdy, když už je to nevyhnutelné. Většinou si poradí doma sám, vydrží ledacos a je zvyklý na partyzánské podmínky, takže klidně i drobné chirurgické zákroky jako rozříznutí zaníceného místa a vypuštění hnisu zvládne sám. Mnozí Berani zároveň věří přírodě a ve samouzdravovací schopnost člověka. Nejsou to bolestínci, kteří by si stěžovali na to, že je něco bolí, často se stane, že si všimnou až za pět minut dvanáct, že mají nějaký vážný problém. K lékaři nechodí většinou ne proto, že by z nich měli strach, ale spíše proto, že jim nedůvěřují, anebo se jim prostě nechce.

     

    VIDEO: AstroVlny: Úvod do astrologie s vědmou Helen Stanku

    Video
    Video se připravuje ...
    AstroVlny: Úvod do astrologie s vědmou Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

  • 2.

    Rak

    rak

    Raci jsou velmi útlocitní, co se týká vlastního zdraví, nebo také zdraví druhých. Ale právě oni jsou ve velkém souladu s přírodou a raději věří alternativní medicíně, bylinkám a homeopatii či dalším léčebným metodám, než aby se vydali napospas klasické medicíně. Také oni dokážou ledacos vydržet, protože mají silnou víru v uzdravení a ve vlastní léčebné schopnosti. U nich je důvodem, proč nejít k doktorovi, často strach z lékařů či ze zubařů, nedůvěra a mnohdy i samotný strach z případné závažné diagnózy.

  • 3.

    Štír

    štír

    Štír není typem, který by chodil rád k lékaři. Je to rozený léčitel, který řeší vlastní zdraví, i zdraví druhých lidí, raději sám. Obrací se o pomoc k přírodě, někdy je spíše jen hodně tvrdohlavý a zatvrzelý, samozřejmě i plný různých strachů. K lékaři zavítá teprve tehdy, když už není zbytí, do té doby se léčí sám, nebo se doma trápí. Určitě se také bojí zubaře, nepříjemných vyšetření a toho, že by mu lékaři mohli sdělit závažnou či vyloženě nesprávně zvolenou diagnózu. Moc důvěry ke klasické medicíně nemívá a je přesvědčen o tom, že sám nejlépe ví, co mu pomůže, byť by to třeba byla domácí slivovice.

  • 4.

    Kozoroh

    kozoroh

    Kozoroh je velice pečlivý vůči svému zdraví, ale jeho potřeba mít všechno pod kontrolou, je, stejně jako u Štíra, obrovská. Málokdy poznáte, že mu něco je, pokud si vyloženě v dobrém a blízkém kolektivu či rodině nepostěžuje. Dokáže být k sobě neuvěřitelně tvrdý a statečně zdolává svou bolest a trápení. Jen nerad si přiznává, že se ve skutečnosti lékařů bojí, protože jim bude vydán napospas a nebude mít pocit kontroly, který potřebuje ke svému životu. Raději si na internetu nastuduje možné diagnózy nebo se zajímá o alternativní způsoby léčby.

  • 5.

    Ryby

    ryby

    Ryby jsou tak duchovně založené a mají natolik pevnou víru ve své ideály a způsoby uzdravení, že jsou přesvědčené o tom, že lékaře ani nepotřebují. Věří různých duchovním terapiím a alternativní medicíně, k lékařům chodí jen velmi nerady a ve chvíli, kdy jim jde vyloženě o krk. Většinou si poradí samy a bohužel často také zapomínají na různé preventivní kontroly. Obzvláště takové typy Ryb, které mají blízko ke znamení Vodnáře, jsou vyloženě lajdáci, kteří mnohdy hazardují se svým zdravím. Ostatní Ryby na své zdraví dbají vcelku pečlivě, ale raději se samy stávají zdravotníky, aby mohly pomáhat druhým.

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz