Středa 2. října 2024
Svátek slaví Olívie, zítra Bohumil
Oblačno, déšť 12°C

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

/
  • Panna
    Panna (istock.com)
    2. října 2024 ● 06:00

    Houbaření je oblíbenou aktivitou mnoha Čechů.  Podle astrologie má každé znamení zvěrokruhu určité charakteristické vlastnosti, které mohou ovlivnit i jejich přístup k houbaření a výběru oblíbených hub. Pojďme se podívat, které jedlé a známé houby by si jednotlivá znamení měla zamilovat.

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Berani jsou energičtí a rádi čelí výzvám. Pro ně je ideální hřib smrkový – je to prestižní houba, kterou najít není vždy snadné, ale Beran se nebojí náročných úkolů. Když ji objeví, jejich nadšení bude nekonečné. Hřib smrkový je také všestranný a lahodný v kuchyni, což se Beranům bude líbit.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býci mají rádi jistotu a jsou prakticky založení. Žampiony jsou pro ně ideální volbou – snadno je poznají a najdou, což přináší pocit stability. Navíc jsou chutné a Býci si rádi pochutnají na jednoduchých, ale kvalitních jídlech. Mnozí Býci si mohou žampiony pěstovat i doma, což jim přinese radost z vlastní produkce.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženci milují rozmanitost a komunikaci, proto je pro ně skvělou houbou liška obecná. Roste v různých prostředích a je oblíbená mezi houbaři, což umožní Blížencům sdílet své zkušenosti a recepty s přáteli. Lišky mají charakteristickou chuť, což Blížencům umožní experimentovat v kuchyni.

     

     

     

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Raci jsou citliví a dbají na rodinnou pohodu. Holubinka nazelenalá je jemná, ale zároveň výrazná houba, která se snadno připravuje a je vhodná pro celé rodiny. Raci ocení její bezpečnost – není snadno zaměnitelná za jedovatou houbu – a její zemitá chuť jim přinese klid a harmonii.

     

     

     

     

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lvi milují být středem pozornosti a rádi se chlubí svými úspěchy. Křemenáč osikový, díky svému výraznému vzhledu a nádherné oranžové barvě, je houbou, která upoutá pozornost každého. Je nejen vizuálně atraktivní, ale i chutná, což Lvům umožní zářit i v kuchyni.

     

     

     

     

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny jsou precizní a dbají na detaily. Bedla vysoká, s majestátním vzhledem a jemnou chutí, je ideální volbou pro Panny, které si potrpí na kvalitu a estetiku. Navíc bedly vyžadují pečlivost při sběru, což Pannám dokonale vyhovuje. V kuchyni pak bedly umožní jejich perfekcionismu vyniknout.

     

     

     

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy milují harmonii a rovnováhu a hlíva ústřičná jim tuto vyváženost poskytne. Je snadná na sběr a pěstování, což dává Váhám klid. Je také univerzální v kuchyni – lehká, chutná a zdravá, což odpovídá jejich touze po harmonickém životním stylu.

     

     

     

     

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štíři jsou hlubocí a tajemní, přitahováni věcmi, které vyžadují větší pozornost. Hřib hnědý, často schovaný pod listím nebo mechem, vyžaduje bystré oko a intuici, což jsou kvality, které Štíři mají. Tato houba je nejen chutná, ale její nález je vždy odměnou za trpělivost a soustředění.

     

     

     

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelci jsou dobrodruzi a rádi objevují nové věci. Kotrč kadeřavý je neobvyklá a vzácná houba, která svým vzhledem i chutí vzbudí v Střelcích nadšení. Jeho nalezení je vzácným úlovkem, což dokonale odpovídá Střelcově povaze, která touží po výjimečných zážitcích.

     

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozorozi jsou praktičtí a mají rádi spolehlivost. Klouzek obecný je ideální volbou, protože roste ve velkém množství a je snadno rozpoznatelný. Je chutný a jednoduchý na přípravu, což Kozorozi ocení. Navíc jejich houževnatost a vytrvalost se promítne i do úspěšného sběru této houby.

     

     

     

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři jsou originální a nekonvenční, takže neobvyklý stroček trubkovitý jim bude vyhovovat. Tato houba má zajímavý vzhled a je v kuchyni oblíbená pro svou bohatou chuť, přestože na první pohled může vypadat nenápadně. Vodnáři ocení její netradiční charakter a možnost experimentovat s jejími použitími.

     

     

     

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby jsou citlivé a jemné, a špička obecná je pro ně jako stvořená. Tato malá a jemná houba roste ve velkých kruzích, což připomíná Rybám jejich lásku k magii a tajemství přírody. Je chutná, i když vyžaduje jemný přístup při sběru, což Rybám poskytne prostor k zamyšlení a napojení na přírodu.

     

     

     

Autor: Zuzana Hrušková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz