Sobota 14. září 2024
Svátek slaví Radka, zítra Jolana
Zataženo, déšť 14°C

Nejzdravější ovoce podle znamení zvěrokruhu. Panny by se měly zaměřit na jablka, Ryby na borůvky

/
  • Ovoce a znamení zvěrokruhu
    Ovoce a znamení zvěrokruhu (istock.com)
    30. srpna 2024 ● 06:00

    Kdo by nemiloval sladké, šťavnaté a hlavně zdravé ovoce plné vitamínů! Tak schválně, jaké vám nejvíce chutná? Milujete broskve, které se jen rozplývají na jazyku, pořádně vychlazené melouny, lahodné borůvky, nebo spíše nezralé zelené banány? A co kyselá jablka či mango? Pojďte se teď trochu pobavit a přečtěte si, jaké ovoce nejvíce chutná jednotlivým znamením zvěrokruhu.

    A taky co by pro koho bylo z hlediska zdraví nejvhodnější. Možná zjistíte, že vaše záliba v jistých druzích ovoce vůbec není náhodná!

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Beran má rád jednoduchost, žádné složité chutě a hlavně se nebude zdržovat loupáním a chystáním nějakého ovoce. Řídí se zásadou: vezmu a jdu. Proto miluje jablka, hrušky a banány, které jsou nejen chutné, ale i pořádně zasytí a stačí je vzít s sebou do batohu nebo do kabelky do práce. Pokud by si měl Beran vybrat to, co ho nikdy nenechá chladným, jsou to jahody a ty mu taky hodně svědčí po zdravotní stránce.

     

     

    VIDEO: Magie zrcadel: Helen Stanku

    Video
    Video se připravuje ...
    Magie zrcadel: Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býci milují veškeré ovoce, které lze najít v sadu, ideální pro ně je, když si ho i sami vypěstují. Mezi jejich top ovoce patří meruňky, broskve, švestky, jablka, hrušky, ale i červený rybíz, na který nedají dopustit. Jejich miláčkem jsou však sladké broskve, které jim také nejvíce vyhovují z hlediska zdraví.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženci se stejně jako Berani moc nechtějí zdržovat nějakým loupáním, chystáním a krájením, mají rádi jablka, jahody, maliny, broskve a překvapivě také rybíz i angrešt. Jejich slabinou a tajným potěšením je angrešt a kiwi. Nejvíce jim svědčí citrusy a rybíz, které obsahují hodně vitamínu C a jsou tak skvělou prevencí pro jejich věčně nemocné dýchací cesty.

     

     

     

    VIDEO: Znáte hrušku Nashi? Jak se konzumuje a v čem se změnila

    Video
    Video se připravuje ...
    Znáte hrušku Nashi? Jak se konzumuje a v čem se změnila • Adam Balažovič

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Raci zbožňují zralé broskve, měsíční jahody a také višně nebo borůvky a černý rybíz. Vyhovuje jim červeně nebo tmavě zbarvené ovoce, které většinou obsahuje hodně železa, ale potřebují také jablka, která jsou výborná na trávení. Ovoce pak rádi doma zpracovávají, například zavařují nebo pečou ovocné koláče. Jejich tajným potěšením je mango.

     

     

     

    VIDEO: Jak poznát zralé mango a jak z něj dostat co nejvíc

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak poznát zralé mango a jak z něj dostat co nejvíc • Adam Balažovič

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lev nedá dopustit na pořádně vychlazený meloun v horkém létě, což je období, kdy se Lev narodil. Kromě toho miluje jahody, třešně a hrušky, ty má radši než jablka. Mezi jeho oblíbené patří i tropické ovoce, především citrusy, a jeho tajným potěšením je kumquat.

     

     

     

     

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny nedají dopustit na jablka všech odrůd a barev. Na druhém místě jsou pak hrušky a na třetím švestky. Dobře totiž ví, že takové ovoce je nejen chutné, ale i velice dobré na trávení a správnou činnost střev, což je orgán, který si Panny musí dobře opatrovat. Mají ale také velice rády černý rybíz, ostružiny a borůvky, protože jsou vynikající přírodní antibiotikum a rovněž velice prospívají trávení.

     

     

    VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy mají rády sladké a šťavnaté ovoce plné vody a draslíku: broskve, vodní melouny, vychutnají si jahody nebo třeba i mango. Pokud je ovoce plné vody, pro Váhy a jejich citlivé ledviny je to jen dobře. Jejich tajným potěšením jsou maliny a grepy.

     

     

     

     

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír má rád slivky, ryngle a švestky, klidně i trnky, černé jeřabiny, ostružiny, borůvky a višně. Nemusí tropické ovoce, raději si pochutná na lesních plodech a nejvíce mu vyhovuje to, co si dám vypěstoval, třeba i takovou domácí slivovici může považovat za ovoce, pokud je vypálená z parádních švestiček. Kdyby si mohl vybrat, sbíral by ovoce rovnou z keřů.

     

     

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelci mají velice rádi nezralé banány a kyselá jablka. Nevadí jim citrusy, milují pomeranče, lahodné mandarinky, kiwi a další druhy, jejich tajným potěšením jsou i grepy, datle, fíky a hroznové víno. Právě hroznové víno je ideálním ovocem vhodným pro zdraví Střelce.

     

     

     

     

    VIDEO: Miminka podle znamení: Martina Blažena Boháčová

    Video
    Video se připravuje ...
    Miminka podle znamení: Martina Blažena Boháčová • Videoredakce ženských titulů

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh má rád netradiční druhy ovoce, vyhovuje mu více hořká nebo výrazná a specifická chuť, proto spíše sáhne po černém rybízu, višních, černé jeřabině, grepu, ostružinách či borůvkách. Chutnat a prospívat mu ale budou i nektarinky, meruňky, nedá také dopustit na mango, avokádo a ananas, který je ideální potravinou pro jeho zdraví.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři milují exotické druhy ovoce a všechny netradiční pochoutky jako jsou třeba liči, durian, jackfruit, papája, karambola a jim podobné. Milují též banány a granátová jablka. To, co jim nejvíce prospěje, je hroznové víno a třešně, které dokonale pomohou zdraví jejich cév.

     

     

     

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby si nejvíce pochutnají na lesním ovoci: měsíčních jahodách, borůvkách, ostružinách a malinách. Jejich zdraví prospějí nejen borůvky a kanadské brusinky, ale také višně, meloun, hroznové víno a jablka. Velice si potrpí také na sušené ovoce, které hojně nakupují ve zdravých výživách.

     

     

     

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz