Sobota 14. září 2024
Svátek slaví Radka, zítra Jolana
Zataženo, déšť 9°C

Zvěrokruh a aromaterapie. Jaké esenciální oleje se hodí pro jednotlivá znamení?

/
  • Zvěrokruh a aromaterapie
    Zvěrokruh a aromaterapie (istock.com)
    28. srpna 2024 ● 06:00

    Zálibu ve vonných olejích sice nemá každý, ale každý rozhodně ocení příjemné vůně, které velmi pozitivně ovlivňují naši psychiku. Účinky aromaterapie se dnes již nedají zpochybňovat, a tak máme k dispozici celou řadu vysoce kvalitních esenciálních olejů, které můžeme používat různými způsoby, a to nejen ve formě inhalace pomocí aromalampy umístěné v prostoru.

    Jaké vonné oleje by nejvíce prospěly jednotlivým znamením zvěrokruhu, ke zdraví a psychické spokojenosti, a co komu nejvíce voní? Přečtěte si, zda to na vás sedí a rovnou si můžete nějaký vhodný olej zaběhnout koupit!

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Berani často trpí na záněty dutin, bolesti hlavy, infekce dýchacích cest a záněty středouší, proto jsou pro ně vhodné takové esenciální oleje, které uvolňují nos a dýchací cesty. Velmi jim prospěje eukalyptus, anebo borovice, jedle a smrk, což jsou olejíčky, které také Beranům nejvíce voní. Zaujmout je může třeba i cedr nebo santalové dřevo.

     

     

    Tip redakce: Směs éterických olejů Druhý dech

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býci mají rádi spíše ovocné vůně, které jim připomínají sad či rozkvetlou zahradu. Jejich slabinou je krk, ale potřebují také vůně pro dobrou psychickou pohodu a hormonální rovnováhu. Sáhnout mohou třeba po jasmínu, levanduli, damašské růži, neroli, mandarince, ale třeba i po muškátu, šalvěji, tymiánu či myrtě.

     

     

     

     

    VIDEO: Magie zrcadel: Helen Stanku

    Video
    Video se připravuje ...
    Magie zrcadel: Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženci velice ocení jednak něco pro uvolnění dýchacích cest, tak i vonné oleje pro lepší koncentraci a navození duševní svěžesti, aby se mohli věnovat studiu, či jiné duševní práci. Vonět jim budou svěží citrusové tóny, takže vyzkoušet mohou lemongrass nebo úžasný vonný olej litsea cubeba, citrón, limetku, pomeranč, mandarinku, citrusový eukalyptus nebo třeba dřevité tóny bergamotu.

     

     

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Raci mívají citlivý žaludek a mohou trpět úzkostmi či závratěmi, velice dobře jim udělají vůně, které dokážou rychle řešit počínající nevolnost a nutkání na zvracení. Mohou to být nejrůznější druhy máty, například máta peprná nebo máta kadeřavá, eukalyptus, bergamot, zázvor, fenykl či mateřídouška. Rakům bude na psychiku také vyhovovat neroli, mandarinka, cedr, santalové dřevo a kadidlo.

     

     

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lev potřebuje zářit a jeho slabinou je srdce. Rovněž může trpět na různé úzkosti, proto potřebuje vonné oleje, které ho uvedou do naprosté pohody. Vyhovovat mu budou spíše citrusy a ovocné tóny než silně dřevité vůně. Vyzkoušet může lemongras, vonný olej litsea cubeba, mandarinku, neroli, jasmín, grapefruit, sladký pomeranč či damašskou růži, ale vonět mu může také modřín, smrk, jedle, hřebíček, pačuli a samozřejmě levandule.

     

    Tip redakce: Inhalační tyčinka AOMU Happy proti stresu:

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny budou preferovat bylinné, kořeněné a dřevité vůně, navíc uvítají olejíčky podporující dobré trávení a rovněž navozující psychickou pohodu. Líbit se jim bude kadidlo, bergamot, cedr, santalové dřevo, modřín, levandule, cypřiš, muškát, tymián, meduňka a máta, ale i skořice, hřebíček nebo majoránka.

     

     

     

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy si mají nejvíce opatrovat ledviny a někdy se mohou velice cítit osamělé, protože pro jejich život je nejdůležitější láska a vztahy. Proto také potřebují hřejivé, povzbuzující a konejšící vonné oleje, které navozují pocit bezpečí, lásky a domova. Líbit se jim bude skořice, hřebíček, sladký pomeranč, pačuli, ylang-ylang, damašská růže, uklidňující levandule, vůně pomerančových květů neroli, ale třeba i bergamot, kardamom, koriandr, vavřín, myrta nebo litsea cubeba.

     

    VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír nepohrdne silnými zemitými vůněmi, které podtrhnou jeho osobnost a výraznou sexualitu, potřebuje mít ale kolem sebe hlavně vůně připomínající les, a navozující klid. Preferovat bude cedr, santal, bergamot, pačuli, modřín, jedli, smrk, kadidlo, ale i koření jako hřebíček, pepř, skořici, hořký pomeranč, bazalku, jalovec nebo třeba eukalyptus.

     

     

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Vždy akční a pozitivně naladěný Střelec bude milovat jak dřevité a kořeněné vůně, tak osvěžující citrusové tóny, které povzbudí jeho mysl a soustředění i uvolní psychické napětí, a fyzické bolesti kloubů a svalů na něž Střelci trpí. Hodí se pro něj citrón, lemongrass, mandarinka, litsea cubeba, limetka, citrusový eukalyptus, bergamot, jalovec, neroli, cedr, jasmín, eukalyptus, máta, borovice, hřebíček, geranium nebo skořice.

     

     

    VIDEO: Miminka podle znamení: Martina Blažena Boháčová

    Video
    Video se připravuje ...
    Miminka podle znamení: Martina Blažena Boháčová • Videoredakce ženských titulů

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozorozi bývají někdy velmi trudnomyslní a nepřizpůsobiví, hodí se pro ně takové vonné oleje, které je zahřejí, pozitivně naladí a rozproudí jim krev v žilách. Zároveň jim mohou pomoci s bolestmi kloubů, svalů a páteře, na které Kozorozi trpí. Voní jim hodně dřevité vůně jako bergamot, kadidlo, santalové dřevo, cedr nebo modřín a jedle, ale hodí se pro ně i jalovec, eukalyptus, litsea cubeba, neroli, skořice, hřebíček, tymián, kardamom, fenykl, různé druhy máty, levandule a lemongrass.

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři uvítají vonné olejíčky na uvolnění nervového napětí i přetížených svalů, anebo také něco na podporu hormonální rovnováhy. Líbit se jim bude geranium, ylang-ylang, damašská růže, šalvěj muškátová, neroli, pačuli, santalové dřevo, cedr, kadidlo, eukalyptus, litsea cubeba, lemongrass, levandule, cypřiš, myrta, tea tree nebo yzop a koriandr.

     

     

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Citlivé Ryby potřebují esenciální oleje na podporu psychické rovnováhy, zabraňující panickým atakám a úzkostem, uvítají i oleje, které jim vyrovnají hormony a celkově je pozitivně naladí. Voní jim bylinkové a sladší vůně, nepohrdnou ani dřevitými tóny. Vhodné jsou pro ně tyto vonné oleje: levandule, santalové dřevo, jasmín, bergamot, lemongrass, litsea cubeba, sladký pomeranč, grapefruit, mandarinka, damašská růže, neroli, eukalyptus, kardamom, fenykl, tymián, bazalka nebo třeba modřín.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz