Neděle 15. září 2024
Svátek slaví Jolana, zítra Ludmila
Zataženo, déšť 14°C

Horoskop závislostí: Čemu nejvíce podléhají jednotlivá znamení zvěrokruhu?

/
  • Závislosti a zvěrokruh
    Závislosti a zvěrokruh (istock.com)
    2. září 2024 ● 06:00

    Nejen závislosti na alkoholu, drogách a nikotinu sužují lidstvo. Dennodenně podléháme mnohým dalším závislostem, třeba na nakupování, na čokoládě, na sexu, na mobilních telefonech, anebo třeba na druhých lidech. Každý to má jinak. Jakým závislostem podléhají jednotlivá znamení zvěrokruhu a kdo je s pevnou vůlí na tom opravdu nejhůř? Zjistěte, na co si máte případně dávat pozor.

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Berani si moc rádi dopřejí cigaretku, kávu po ránu nebo kvalitní alkohol, obzvláště whiskey nebo lihoviny. Bohužel to jsou jejich typické závislosti, ale oni se tváří, že mají všechno pod kontrolou a dělají to proto, že jim to zkrátka chutná, anebo že nemají důvod přestat. Vždy si najdou spoustu argumentů, jak své neřesti omlouvat.

     

     

     

    VIDEO: Beran - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Beran - charakteristika znamení • 

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    U Býka můžeme čekat závislost na jídle, z alkoholu je to dobré víno či pivo, z kuřiva klidně kvalitní doutníček. Býci bývají ale také závislí na majetku a na penězích, rádi shromažďují krásné věci, například starožitnosti nebo cenné předměty uměleckého charakteru. Závislost na jídle se jim často nevyplácí, protože mohou trpět nadváhou.

     

     

     

    VIDEO: Býk - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Býk - charakteristika znamení • 

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženci své závislosti moc neřeší, anebo jich mají více najednou a plynule mezi nimi proplouvají. Obvykle nezůstávají moc dlouho závislí na jedné neřesti, což je pro ně vlastně dobré. Kromě toho, že se jim může stát osudným alkohol, si spíše vytvářejí závislost na čokoládě, anebo na knihách, což je vlastně taková příjemná a neškodná závislost. Horší už to je s případným nakupováním nebo závislosti na mobilu a sociálních sítích.

     

     

    VIDEO: Blíženci - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Blíženci - charakteristika znamení • 

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Rak se snaží být nezávislý. Nemá to rád. Ale jednu velkou neřest má, a tou je čokoláda. Pokud už se stává závislým, je to pro něj zhoubné a škodlivé, protože se jen těžko zbavuje závislosti na alkoholu, anebo drogách, či lécích proti úzkosti. Jeho křehká psychika to prostě nezvládá. Také se u něj může objevit závislost v lásce, nebo třeba i závislost na automatech a sázení. Závislý může být též na knihách nebo starožitnostech, ale to je zcela neškodná záliba.

     

     

    VIDEO: Rak - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Rak - charakteristika znamení • 

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lvi bývají závislí ve vztazích, často si svého partnera velice uzurpují pro sebe. Jejich další neřestí a sklonem k závislosti může být hráčství, gamblerství a závislost na penězích, případně také závislost na alkoholu. Lvi milují kvalitní, velmi dobré jídlo a pití, což může vést též k závislosti. Na druhou stranu se o sebe hodně starají a snaží se uplatňovat svou pevnou vůli. Na prvním místě je přece jen jejich zdraví a touha po tom dobře vypadat. Jen opravdu životem zkoušený a zlomený lev podlehne démonu alkoholu natolik, že se z něj stane úplná troska.

     

    VIDEO: Lev- charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Lev - charakteristika znamení • 

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny bývají tak moc asketické, že mají sklony být závislé pouze na svém životním stylu a svých pevných zásadách. Proto jim jen málokdy hrozí obezita, závislost ve vztazích, nebo závislost na návykových látkách. Snaží se to totiž nedopustit. Mnohé Panny ale vesele podléhají svým závislostem, obzvláště ty, kterým jen to jedno, nebo si myslí, že nemají co ztratit. Když už se jednou Panna stane závislou, jen těžko se ze své závislosti vymaní. Navíc Panny mohou být závislé také na různých technologiích, například mobilních telefonech či hraní počítačových her.

     

    VIDEO: Panna - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Panna - charakteristika znamení • 

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy bývají v prvé řadě závislé ve vztazích, a to tak, že bez partnera nedají ani ránu, anebo nedokážou žít single. Pokud nejsou šťastné ve svém životě, a hlavně v lásce, velmi snadno pak podléhají závislostem na drogách a alkoholu nebo prášcích, čímž se snaží obrousit hrany tíživé a často kruté reality. Váhy velice podléhají nejrůznějším závislostem a jen těžko se z nich vymaňují. Může jít také o jiné závislosti, například na nakupování, na plastických operacích, pěkných věcech, čokoládě, ale i na čemkoliv jiném.

     

    VIDEO: Váhy - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Váhy - charakteristika znamení • 

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír je na tom podobně jako Panna, nejraději by nechtěl být na ničem závislý a dělá všechno pro to, aby se to nestalo. Má pevnou vůli, takže patří mezi silné a odolné jedince. Pokud si sám dobrovolně nechce dopřávat vše, co hrdlo ráčí, nestává se nikdy otrokem svých závislostí. Jeho velkou neřestí a závislostí ale může být sex, alkohol, čokoláda a pak také moc a peníze, to jsou lákadla, kterým Štír jen málokdy odolá.

     

    VIDEO: Štír - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Štír - charakteristika znamení • 

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelec je absolutně nezávislé znamení. Jeho životním stylem je být nezávislý na nikom a na ničem. Dobrovolně si užívá všeho, co hrdlo ráčí, ale závislostmi se omezovat nenechá. Mnohé Střelce sice dostihl démon alkohol, ale to se stává v případech, kdy člověk nevnímá výstražná znamení a své limity, a nechává se vláčet svým osudem. Pak najednou zjistí, že je pozdě a démon alkohol ho již dostal. Velmi zdravou závislostí Střelců je naopak sport a adrenalin.

     

    VIDEO: Střelci - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Střelec - charakteristika znamení • 

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozorozi to mají se závislostmi podobně jako Panny a Štíři. Představa, že jsou na někom či něčem závislí je pak velice děsí, protože potřebují mít všechno pod kontrolou. Snaží se o více asketický způsob života, ale rádi si dopřejí kvalitní jídlo, alkohol či doutníček, většinou vše pouze svátečně a jako zásluhu po dobře odvedené práci. Jejich neřestí je hořká čokoláda a je třeba dodat, že jednu závislost, které se nechtějí vzdát, přece jen mají. Je jí práce.

     

    VIDEO: Kozoroh - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Kozoroh - charakteristika znamení • 

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři moc neřeší, zda už něco přehánějí, anebo ne. Chtějí si užívat život naplno a závislosti do jejich života zkrátka patří, ať už jsou to experimenty s drogami, kouření trávy, elektronické cigarety, pití alkoholu, závislost na automatech či závislost na mobilu a hraní počítačových her. Závislost na vztazích je obvykle nepotká, mají sklony k promiskuitě a polyamorii, ale to neznamená, že by odmítali být věrní jednomu partnerovi. Oni v podstatě neřeší, zda jsou závislí, anebo ne, naopak tvrdí, že mají všechno pod kontrolou a chtějí si žít po svém. Závislost mají i na sportu a adrenalinu.

     

    VIDEO: Vodnář - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Vodnář - charakteristika znamení • 

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby patří mezi nejvíce závislé znamení zvěrokruhu. Ačkoliv po závislostech ani trochu netouží, většinou jim velmi podléhají, ať už se jedná o cokoliv. Mohou být závislé ve vztazích, závislé na druhých lidech, závislé na alkoholu, drogách, kávě, cigaretách, čokoládě, na svých oblíbených věcech, ale nejvíce bývají závislé na svých ideálech a přesvědčeních, které jim umožňují život v představách a mimo často tíživou realitu.

     

    VIDEO: Ryby - charakteristika znamení:

    Video
    Video se připravuje ...
    Ryby - charakteristika znamení • 

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz