Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Květinu si vyberte podle hvězd. Která je ta vaše podle znamení zvěrokruhu?

/
  • květina podle znamení zvěrokruhu
    květina podle znamení zvěrokruhu (istock.com)
    23. července 2022 ● 11:00

    Ke každému znamení zvěrokruhu patří květina, která ho vystihuje. Určitě to znáte: I vám se může líbit nejrůznější kvítí, ale některé vás přímo chytne za srdce. Které je to vaše a co vám přinese

    Květiny mají svou auru a energii, která může s tou naší souznít, nebo naopak,“ potvrzuje vědma a astroložka Eva Hrušková. Z toho potom vychází praktické využití květinového horoskopu – když budeme vědět, která květina je právě ta naše, můžeme si ji pořídit, a cítit se tak lépe a uvolněněji.

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.) - Tulipán

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Berani jsou ve zvěrokruhu první. Možná je to důvod, proč se vždy chtějí ujmout vedení a často je vidíme ve vysokých funkcích. „Berani jsou velmi cílevědomí a mají obrovskou energii - obě vlastnosti skvěle ladí právě s tulipány, říká britská astroložka Kerry Kingová. Všechno spojené s Beranem je přímé, jasné, ideálně zářivě červené. Přesně kvůli tomu je tulipán ideální právě pro tohle znamení. Ačkoli většina lidí považuje tulipány za holandské, pocházejí z jihozápadní Asie. Tam byly s Beranem spojovány už v tisíce let starých babylonských astrologických textech. V perském umění hrají roli královských symbolů.

     

  • 2.

    Býk (21. 4. – 20. 5.) - Růže

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Býk je velmi silné, smyslné a energické znamení. Je tvrdohlavý a zvládá i nezvladatelné. Je milovníkem luxusního života a jeho vlastnosti dokonale ladí s růží. Vše, co je spojeno s Býkem, je nápadné, zároveň něžné, voňavé, zkrátka potěšení pro smysly. Všechny tyto vlastnosti naprosto jednoznačně splňuje růže, jako by byla pro Býka stvořená. Od dob starých Římanů je růže symbolem bohyně Venuše a dodnes je považována za symbol lásky a krásy. „Kombinuje vášeň, upřímnost, loajalitu. Proto je ideální květinou pro Býky,“ říká vědma a kartářka Eva Hrušková.

     

     

  • 3.

    Blíženci (21. 5. – 21. 6.) - Pivoňka

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Blíženci se rádi učí novým věcem, rádi komunikují, jsou nesmírně produktivní a mají tvůrčí a aktivní mysl. Rozptyluje je často několik věcí najednou a své okolí ovlivňují půvabem. Plachost jim je cizí, milují krásu a svůj vlastní vzhled. Blížence skvěle charakterizuje nádherná pivoňka, květina s velkými květy, jasnými barvami a intenzivní vůní. V Asii je pivoňka uctívána a považována za královnu květin. Za svou popularitu vděčí tato okouzlující květina také svým léčivým vlastnostem: pomáhá při poruchách trávení, harmonizuje střevní peristaltiku, účinkuje při problémech s bolestivou nebo nepravidelnou menstruací. V japonském umění symbolizuje šikovnost, což je další charakteristika Blíženců.

     

  • 4.

    Rak (22. 6. – 22. 7.) - Jiřina

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Pro Raky jsou typické citlivost a jemnost. Jsou vnímaví, se silně vyvinutou intuicí, rádi se obklopují milujícími lidmi a rodinou. Jsou srdeční, soucitní, mají léčitel- ské schopnosti. „Raci jsou obezřetní, opatrní při rozhodování jak v pracovních, tak v soukromých věcech. To vše výborně sedí k jiřině,“ říká Kerry Kingová. Díky své pečlivé povaze je Rak považován za nejvíce mateřské znamení zvěrokruhu. Od pradávna byl u Peršanů nebo i keltských druidů spojován s Měsícem a kulatými květinami, přesně takovými, jakou je jiřina. Ta se vyskytuje ve všemožných barvách i tvarech a v květomluvě říká jediné: Tvůj/tvoje navždy.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.) - Slunečnice

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Když potkám Lva, chce se mi říct: „Milý Lve, jsi naprosto neodolatelný,“ charakterizuje znamení krále zvířat Kerry Kingová. Lvi jsou okouzlující, podmani- ví, plní života a kreativity. Občas bývají marniví a náladoví, ale lásku, kterou tak rádi přijímají, dokážou mnohonásobně oplácet. „Jaká jiná květina než slunečnice by se mohla lépe hodit ke královskému znamení? Už její podoba: nádherné, husté okvětní lístky obklopují srdce květu jako lví hříva hlavu,“ složil kdysi poklonu květině malíř Auguste Renoir. „Slunečnice se vždy otočí ke slunci, vyvolává pocit jasu, záře, léta a modré oblohy, takže má pozitivní charizma."

     

  • 6.

    Panna (24. 8. – 23. 9.) - Lilie Inků

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Panny jsou perfekcionisté, skvělí organizátoři, milují dobré naplánování a dokonalou přípravu. Dokud není všechno přesně tak, jak si představují, nedá jim to spát. Panny jsou pozorné, mají smysl pro detail. Rády pomáhají lidem. Milují čistotu a pořádek. „Všechno, co je spojené se znamením Panny, musí být kompaktní a krásně upravené. Paleta barev je modrá až po fialovou a růžovou. Charakteristice skvěle odpovídá Lilie Inků,“ říká Eva Hrušková. Tento původně jihoamerický květ mívá všechny pro Pannu typické barvy a navzdory skromné velikosti jednotlivých květů je rostlina nápadná a krásná. Tím se se znamením perfektně ztotožňuje.

  • 7.

    Váhy (24. 9. – 23. 10.) - Mečík

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    „Klidné vody bývají hluboké,“ praví rakouské přísloví. Je charakteristické pro znamení Vah. Přestože působí navenek velmi vyrovnaně, jejich city a vášně bývají velmi silné a opravdové. Umějí odhalit skrytý význam věcí, mají silný smysl pro spravedlnost. Charakteristickou květinou je pro ně mečík. Mečík znamená sílu, hrdost, vítězství. Jeho botanický název pochází z latinského slova gladius, neboli meč. Historie označení květiny sahá až do římských dob, kdy gladiátoři v aré- nách bojovali na život a na smrt. Když vyhráli, byli obecenstvem zasypáni mečíky.

     

     

     

  • 8.

    Štír (24. 10. – 22. 11.) - Gloriosa vznešená

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Štírky jsou femme fatale. Lidé ve znamení Štíra jsou obecně velkými svůdci a mají také nekonečnou touhu po změnách. Změny také neustále hledají. Mají tendenci zapojovat do života emoce, jsou ale také silní, sexy a milují nebezpečí. Naturelu Štírů v tomto smyslu odpovídá tmavě červená barva a žádná květina se k nim nehodí lépe než lilie gloriosa vznešená. Svými špičatými, kamenovitými okvětními lístky se předvádí v celé nádheře. Stejně jako škorpion ale může být velmi nebezpečná. Obsahuje totiž prudce jedovatý alkaloid kolchicin. Patří mezi rostliny, které se používají v přírodním léčitelství a magii.

     

     

  • 9.

    Střelec (23.11. – 21.12.) - Strelície

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Střelci vidí vždy ve všem něco pozitivního. Jsou přímí, upřímní, přirozeně moudří a obvykle mají štěstí v tom, co dělají. Snadno se zamilují. Velmi rádi poznávají stále nová místa. „Střelec je ve zvěrokruhu znamení cestovatele. Jeho šípy symbolizují jeho myšlenky a touhu po poznání a měly by létat stále výš,“ říká Kerry Kingová. Povaze a temperamentu Střelců skvěle odpovídá velmi nevšední a krásná strelície, známá také jako rajský květ.

     

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) - Kala

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Kozorozi se nebojí tvrdé práce a často chtějí, aby stejně tvrdě pracovali i ostatní. Díky své odhodlanosti jsou silnými osobnostmi a přirozenými vůdci. Jsou také ambiciózní a velmi rezervovaní. Přístupem k životu i svým vzhledem působí velmi vážně. I jejich styl je konzervativní, formální a klasický. „Muž Kozoroh patří do smokingu. Ten odráží jeho osobnost. Má bezchybný styl, ale není výstřední,“ říká Kerry Kingová. Z květin odráží vlastnosti Kozoroha dokonale právě kala. Nejlépe se vyjímá v čisté bílé barvě, v jednoduchých vázách. Přesto působí tak, že je naprosto nepřehlédnutelná.

     

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. – 19. 2.) - Orchidej

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Vodnáři jsou umělecky zaměření, citliví lidé, zvědaví, vynalézaví a jedineční. Mají jasno v tom, čeho chtějí docílit, kam chtějí dojít. Své okolí velmi přitahují excentrickou povahou a často nekonformním pohledem na svět. Mají silné sociální cítění a milují tajemství. Jejich cílem je vždy dokončit úkol, i kdyby je to mělo stát hodně sil. Velmi dobře je charakterizují překrásné, citlivé a tajemné orchideje. Jsou podobně jako lidé narození ve znamení Vodnáře jednou dostupné, milé a domácky přátelské na okně, jindy rostou v nedostupných stržích pralesa. Vyjímají se všude – v přírodě i ve váze. Stejně jako vynikají svým vystupováním Vodnáři.

     

  • 12.

    Ryby (20. 2. – 20. 3.) - Narcis

    květina podle znamení zvěrokruhu
    Autor: istock.com
    Ryba je jako chameleon a kombinuje v sobě mnoho různých vlastností. „Ryby vynikají tím, že dokážou dávat vždy životu smysl, jsou proto oceňovány jako opravdové múzy,“ hodnotí znamení Eva Hrušková. Osobnost Ryb dobře podtrhuje narcis. V řecké mytologii se krásný jinoch Narcis, syn mořského boha Kéfísa, zamiloval do svého vlastního obrazu na vodní hladině rybníka. Nakonec se proměnil v květ, který nese jeho jméno.

     

     

     

     

Autor: sia, Martina Miláčková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz