Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Slunce, Měsíc a Ascendent. Velká trojka v astrologii. Co o vás všechno prozradí?

/
  • (iStock)
    6. července 2022 ● 06:00

    Astrologie využívá umístění hvězd k předpovědi o něčí osobnosti stejně jako načasování důležitých životních událostí. Astrologie není náboženství, je to nástroj, který odemyká bránu k porozumění sobě samým, druhým i světu, ve kterém žijeme.

    Téměř každý ví, v jakém slunečním znamení se narodil. Je to tak první věc, která nás zajímá při čtení horoskopu, když hledáme vesmírnou kompatibilitu mezi námi a mužem, který nás zajímá. Astrologie není ale jen sluneční znamení, je to taky Měsíc a Ascendent. Velká trojka, jak ji astrologové nazývají, protože právě ty jsou v našich horoskopech nejvýznamnější. Každý z nich vládne své vlastní části vaší osobnosti. Co o vás všechno prozradí?

  • 1.

    Sluneční znamení

     

    Význam: Identita, ego, životní síla, jádro vaší osobnosti

    Když se vás někdo zeptá na vaše znamení zvěrokruhu, obvykle odkazuje na vaše sluneční znamení. Někteří lidé se zcela ztotožňují se svým slunečním znamením, zatímco jiní si myslí, že to vůbec nedává smysl. Existuje pro to několik důvodů – pravděpodobně za to může vaše měsíční znamení a Ascendent.

     

    Sluneční znamení je založeno na vašem datu narození. Někdy, pokud jste se narodili v den, kdy se Slunce přesouvá mezi znamení zvěrokruhu, můžete být ve skutečnosti směsicí obou. Astroložka Renée Watt říká, že je důvod, proč je sluneční znamení v astrologii tak oslavováno. Stejně jako je Slunce středem naší sluneční soustavy, sluneční znamení představuje jádro toho, kdo jste. Je to světlo, které symbolizuje vitální životní sílu, ducha, intelekt a identitu. Vaše sluneční znamení vládne nad vaším egem a také nad vaším smyslem pro kreativitu, vitalitu a nadšení.

     

    Vypovídá o vašich životních cílech a motivacích velkého plánu. Ukazuje, co vás motivuje a pohání vpřed. Vaše sluneční znamení určuje vaše vášně. Můžete si myslet, snít, představovat, doufat, že budete tisící věcmi, ale Slunce je to, čím jste. Je to nejvyšší vyjádření sebe sama a také známkou toho, jak se prezentujete světu.

     

  • 2.

    Měsíční znamení

     

    Význam: Vaše stínová stránka, duše, emoce, pocity, vnitřní svět

    Dalším v pořadí ve velké trojce je Měsíc. Stejně jako Měsíc na obloze vládne noci a všemu, co se skrývá ve stínech, tak i vaše měsíční znamení skrývá to, co není vidět na první pohled. Měsíc je maják, který nás vede nocí, a stejným způsobem je měsíční znamení vázáno na náš vnitřní svět, pocity a emoce.

     

    Podle astroložky Renée Watt představuje Měsíc energii matky. Představuje touhy a emoce, naše vzpomínky, vše, co neukazujeme ostatním. Jinými slovy, Měsíc v astrologii vládne naší intimní stránce. Ovládá temnější části naší osobnosti, které se dostanou pouze k těm, kteří jsou vám nejblíž.

     

    Znamení Měsíce dává nahlédnout do toho, jak zpracováváme podněty a poté odráží naše reakce zpět do světa v našich zvycích, reakcích a chování. V psychologické analýze bych se dalo měsíční znamení spojit s našimi instinkty a nevědomím. Měsíční znamení hodně vypovídá o tom, jak zpracováváme emoce a může taky poskytnou spoustu informací o tom, jak funguje naše intuice.

     

    Energie lunárního zvěrokruhu se může projevovat odlišnými způsoby v závislosti na tom, jaký prvek ovládá vaše měsíční znamení. Pokud je například vaším prvkem voda, pak často potřebujete emocionální potvrzení, Země zase nachází útěchu prostřednictvím finančního zabezpečení. Měsíc symbolizuje duši a také naši minulosti, náš domov a zónu pohodlí.

     

  • 3.

    Ascendent

     

    Význam: Maska, sociální osobnost, fyzické tělo, vnější styl

    Poslední z velké trojky je Ascendent. Extrémně důležitý ve vašem horoskopu, protože určuje, kde začíná vaše natální tabulka (vládne prvnímu domu vašeho horoskopu). Astrologické domy představují konkrétní oblast působení, kde se energie horoskopu projeví. První dům představuje začátek zvěrokruhu a zahrnuje vše, co je poprvé. První dojmy povahové vlastnosti, vzhled, nové začátky.

     

    Vše v horoskopu se projevuje skrze ascendent, tedy hrot prvního domu. Jaký je první dům, tak působíme na druhé. Odkazuje na to, jak nás vnímají druzí lidé a jak komunikujeme se světem. Ascendent symbolizuje „tělo, jeho vzhled a osobnost“, takže je možné, že vypadáte nebo se oblékáte více v souladu s energií vašeho ascendentu než podle slunečního znamení. Berte to jako znamení prvního dojmu. Ascendent může být maskou, kterou nosíme, když se s někým poprvé vidíme, abychom chránili své vnitřní já.

     

    Na rozdíl od slunečních a měsíčních znamení nesouvisí s planetou nebo svítidlem. Ascendent je bod, kde se obloha setkává se zemí a je to místo, kde každý den vychází Slunce, proto se také používá termín „rising sing, vycházející znamení“.

     

    Abyste zjistili svůj ascendent, je nesmírně důležité znát přesný čas narození a místo, protože ascendent se mění přibližně každé dvě hodiny. To znamená, že i lidé narození ve stejný den, mohou mít spoustu různých ascendentů.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz