Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kdo je přehnaně závislý na partnerovi? Tahle znamení nadřazují jeho potřeby nad své

/
  • (Shutterstock)
    30. července 2022 ● 06:00

    Spoluzávislost ve vztahu znamená, že máme potřebu se stále starat o druhé místo sebe. Ve vztahu jedna osoba přebírá roli „dárce“ a obětuje své vlastní potřeby a blaho ve prospěch toho druhého, tedy „příjemce“. Někteří lidí jsou k tomuto typu vztahu náchylnější.

    V romantických vztazích, kde „funguje“ spoluzávislost, závisí vaše vlastní štěstí na štěstí partnera a na tom, jak se cítí on. Vaše potřeby nejsou důležité, ty jednoduše určuje váš partner. Nejčastější model je ten, kdy jeden z dvojice je milující a starostlivý, zatímco ten druhý lásku přijímá, ale nevrací. Která čtyři znamení zvěrokruhu jsou přehnaně závislá na partnerovi?

  • 1.

    Rak

    Rak

    Byl to zřejmě milující a pečující Rak, který sepsal příručku o spoluzávislosti. V romantických vztazích a v přátelství neexistuje nic, co by tato vodní znamení neudělala, jen aby udržela vztahy nad vodou. Raci, známí jako „matky zvěrokruhu“, mají tendenci být trochu přilnaví jednoduše proto, že si myslí, že mohou vyřešit jakýkoli problém, který se ve vztahu vyskytne. Ať se stane cokoli, jsou ochotní nadřadit vaše zájmy a potřeby nad svými. Potřebujete oblečení na pohovor? Vzdá se svého saka. Potřebujete odvézt na letiště? Zruší své první rande po měsících flirtování, jen aby vás tam dovezl. A to všechno dělá proto, že se bojí, že byste si o něm pomysleli, že je sobec, který své blízké nepodpoří.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 2.

    Blíženci

    Blíženci

    Jsou známí pro svou nerozhodnou povahu, proto je pro ně velmi snadné ocitnout se ve spoluzávislých vztazích s osobami, které mají silné rozhodovací pravomoci – tedy nejčastěji s Kozorohy nebo Býky. A i když se zdá, že je Blíženec dynamický a vyvážený, pokud jde o přijímání a dávání, nakonec to v praxi vypadá spíše tak, že se stává dobrovolně obětí. A to jen proto, že se nedokáže rychle a pevně rozhodnout. Blíženci si budou chtít promluvit o každém malém i velkém rozhodnutí jednoduše proto, že nedokážou zadržet kmitání vlastních myšlenek v hlavě. Tato vzdušná znamení jsou temperamentní a společenská, takže budou chtít, abyste jim dělali společnost, ať jdou kamkoli –na svatbu, do čistírny nebo dokonce i do koupelny, Blíženci jsou právě ta znamení, která neustále potřebují někoho vedle sebe a budou přecházet z jednoho vztahu do druhého, jen aby se ujistili, že nejsou sami.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 3.

    Ryby

    Ryby

    Jakmile Ryby vycítí, že se ve vztahu rýsuje nějaký problém, okamžitě přejdou do režimu nadměrné kompenzace. Tato vysoce intuitivní a empatická vodní znamení mají pověst samotářů, ale právě proto mohou mít sklony ke spoluzávislosti. Ryby nejsou jako Beran, Váhy nebo Střelci. Je velmi vzácné, že byste Ryby přistihli, jak jsou někde ve společnosti a hlasitě se dožadují pozornosti. Většinou dávají přednost tomu, aby se drželi v pozadí, a když pak najdou lidi, kteří jim dovolí polevit v jejich ostražitosti a svobodně se projevit, udělají cokoliv, aby tento vztah udrželi. Ryby jsou vybíravé, pokud jde o společnost, takže ve chvíli, kdy spolu navážete důvěrnější vztah, budou se zuby nehty snažit, abyste s nimi zůstali. Budou se vám důsledně hlásit po telefonu, informovat vás o každém svém kroku, půjdou s vámi na večírek, i když to absolutně nenávidí a akceptují každý váš zlozvyk, pokud to bude znamenat, že zůstanete.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

  • 4.

    Váhy

    Váhy

    Neexistuje žádné jiné znamení, které by se snažilo udržet věci a vztahy ve stabilním a harmonickém spojení jako Váhy. A pokud to znamená „ztlumit“ trochu toho ohnivého světla, kvůli kterým jsou tato ohnivá znamení tak oblíbená, budiž. Váhy jsou ochotné obětovat se pro větší harmonii.  I když to většinou dlouho nevydrží, protože Váhy jsou ve skutečnosti velice svobodomyslné a nesnášejí dusné prostředí. Přesto jim nevadí aspoň na čas odložit své potřeby, pokud to znamená udělat šťastným svého partnera – alespoň pro tuto chvíli. V zájmu zachování pohody jsou ochotné stát se hospodyňkami, chůvami, které pohlídají vaši pětiletou neteř nebo přijdou na nedělní oběd k nenáviděné tchyni, jen když bude dočasně klid.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky: Co nás čeká v létě? Kdo potká svou spřízněnou duši? • Videohub

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz