Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Největší neurotici zvěrokruhu. Těchto šest se pořád z něčeho stresuje a vyšiluje

/
  • (iStock)
    30. září 2022 ● 06:00

    Stává se vám, že všechno přehnaně analyzujete nebo se často zaobíráte minulými chybami a konverzacemi? Nebo je pro vás těžké setřást špatné myšlenky, jakmile vám vstoupí do hlavy? Pokud ano, můžete být tak trochu neurotik. Neurotismus ovlivňuje způsoby, jakými lidé prožívají negativní emoce v reakci na stres. Neurotici bývají často úzkostní, strachují se ze všeho a nedokážou se moc soustředit.

    Ovšem na druhou stranu bývají tihle jedinci inteligentnější, vtipnější a sebevědomější než ostatní. V astrologii existuje celá řada ukazatelů, které mohou poukazovat na neurotickou neboli příliš aktivní mysl. Kterých šest znamení patří k největším neurotikům?

  • 1.

    Rak

    ...

    Rak je citlivka zvěrokruhu, pro něhož je téměř každá situace emocionálně nabitá. Raci, kterým vládne Měsíc, intuitivně přebírají emoce druhých a jsou velmi náchylní ke změnám nálad kvůli tomuto lunárnímu vlivu. To může mít za následek pocity zahlcení. Protože je Rak tak emocionálně spjat s těmi, kdo jsou mu nejblíž, mají tendenci se nadměrně obávat a jdou až do extrémů, aby je uchránili. Pro Raky je důležité, aby si uvědomovali, kde jsou hranice a zkusili například praktikovat mindfulness neboli metodu všímavosti, která může snížit negativní myšlenky a stres.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 2.

    Kozoroh

    ...

    Kozorozi jsou známí svými nebetyčnými očekáváními, náročným vkusem a sklonem stresovat se. Je pro ně těžké uvést se do klidu, protože neustále přemýšlejí o tom, jak by věci mohly fungovat lépe. Kozorozi si nemohou pomoci a přemýšlejí o každém svém kroku. Přestože uvnitř vědí, že dokonalosti je nemožné dosáhnout, nezabrání jim to v posedlosti vším, dokud to neudělají správně. Cvičení sebepřijetí je dobrý způsob, jak zabránit uvíznutí v negativních vzorcích a také omezit cykly sebepochybování a přemítání o svých chybách.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

  • 3.

    Štír

    ...

    Štíři jsou velmi vybíraví a mají vysoké standardy, takže upoutat jejich pozornost a udržet si ji, vyžaduje opravdu velké úsilí. Nenechte se však jejich odtažitým jednáním zmást. Toto vodní znamení má svou tajnou citlivou stránku a hluboké emoce. Pokud se tahle emoční „zavazadla“ nebudou účinně řešit pomocí nějakého druhu vnitřní práce, můžou se stát těžkou zátěží pro jejich psychické zdraví a způsobit problémy typu přehnané žárlivosti nebo manipulace. Stinná stránka Štíra se ale může stát jejich nejcennějším aktivem, když se ji naučí přeměnit v soustředění, sílu a odhodlání.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Štír • Videohub

  • 4.

    Blíženci

    ...

    Pohotoví, upovídaní a okouzlující Blíženci jsou znamením zvěrokruhu, které vládne informacím a komunikaci. S Merkurem jako jejich planetárním vládcem má tohle společenské vzdušné znamení tendenci o všem přemýšlet. U Blíženců není neobvyklé, že trpí přetlakem informací, což jim může ztěžovat rozhodování. Někdy přemýšlejí málo a jindy přemýšlejí příliš – až můžou mít obavy ze své úzkosti. Pro Blížence je důležité zastavit se a zhluboka se nadechnout. Není třeba být odborníkem na všechno nebo se snažit získat názor všech lidí na něco, než se rozhodnou. Někdy je fajn dát věcem a rozhodování volný průběh.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 5.

    Panna

    ...

    Panna je zarytá perfekcionistka. Jako zemské znamení je Panna ve svém přístupu k životu zcela uzemněná a praktická. Ale Panny jsou také pod vlivem planety Merkur, která jim dává neuhasitelnou žízeň po vědění a zlepšování. Výsledkem je osobnost, která ke všem snahám přistupuje velmi vážně a hluboce. A i když je určitý stupeň neurotismu prospěšný, často je spojen se zvýšenou sebekritikou. Panna je sama sobě nejhorším kritikem a bude sama sebe dohánět k šílenství hloupou pozorností k detailům. Navíc není hnána jen k tomu, aby se zdokonalovala sama, ale bude se také snažit vnutit své ideály ostatním. Potřeba Panny, aby všechno bylo 'tak akorát', vede k neurotismu.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 6.

    Ryby

    ...

    Zdá se, že citlivé vodní znamení nemůže být neurotické, ale nenechte se zmást. Ryby jsou nejneurotičtějším znamením zvěrokruhu a jejich způsoby přemýšlení nejsou pro slabochy. Největší síla Ryb je v tom, že jsou dobrosrdečné, ale bohužel bývají také trochu neurotické a klamou často samy sebe. Tráví spoustu času ve svých vlastních myšlenkách a jejich hyperaktivní představivost bude zaneprázdněna generováním nejhorších scénářů, pokud je necháte příliš dlouho o samotě. Pevně ​​totiž věří, že jsou předurčeny k velkým věcem, ale obecně reagují na stres hůř než většina ostatních.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

     

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz