Hlavní energií Panny je rozum, analýza, moudrost, ale také kritičnost, nedůvěra, puntičkářství… Panna je dobrým hospodářem, ale tvrdým kritikem a úplněk pod její vládou přináší neklid, ale také šanci zbavit se toho, co nás tíží.

Na co si dát pod vládou Panny pozor?

Neztraťte se v detailech, otevřete svou mysl a vyhněte se zbytečným pochybnostem.

Léčivý úplněk
Právě při tomto úplňku můžete podniknout rituál, který vám vrátí zdraví a dodá energii.

Pokud vám chybí energie (a to na prahu jara bývá obvyklé), obklopte se červenou. Pokud se cítíte unavení, nebo se o vás pokouší chřipka, zabalte se do červené deky, nalijte si čaj do červeného hrnku, povlečte postel červeně.  Nechte se touto barvou energie prohřát.
Můžete taky zvolit zklidňující rituál na celkový zdravotní stav. Pusťte si hudbu, zapalte si modrou svíčku, na vašem oltáři nebo stole rozprostřete modrý ubrus. Zavřete si oči a představte si sami sebe, jak stojíte na louce a máte ruce vztyčené k nebi. Představte si, jak si přes své ruce stahujete energie z Vesmíru. Vesmírné energie se dotknou konečků vašich prstů a pak je nechte projít celým tělem. Nohama potom pošlete spotřebované energie do země. Neustále si opakujte:

„Jsem zdravá/ý. Mé tělo je zdravé, mé tělo je plné energie, mé tělo překypuje zdravím. Jsem zdravá/ý a mám rád/a život."

Při tom si představujte sami sebe, jak běžíte, skáčete, tančíte a jak z vás srší energie. Rituál můžete opakovat.