Blíží se zimní slunovrat, jenž se odehraje v noci z 21. na 22. prosince, a dnes bude, půl hodiny před polednem, vrcholit řízný Nov, Slunce a Měsíc se sejdou ve Střelci (samozřejmě z astrologického hlediska), kde se budou nacházet spolu se Saturnem. Saturn symbolizuje čas, Měsíc a Slunce reprezentují jin a jang, které se stále dokola setkávají v bezedné věčnosti a z hlediska času představují prolínání minulosti a přítomnosti, z čehož se rodí dosud neexistující budoucnost.

Jinými slovy, týden před zimním slunovratem, jedním z nejdůležitějších bodů na roční časové ose, patří rituálům spojeným s meditacemi.

Můžete si vyzkoušet, jaké to je, když sami sebe uvedete do lehkého tranzu, spojeného s probuzením lehké jasnozřivosti.

Sedněte si v klidu ke stolu, nejlépe ve chvíli, kdy můžete předpokládat, že nebudete nikým rušeni, zapalte jednu bílou svíčku a v klidu a beze spěchu se dívejte přímo do plamene.

Potom se na chvíli soustřeďte na to, co byste chtěli v budoucnosti vidět, například jestli se vám podaří koupit auto nebo pozemek, dostavět dům či vyhrát ve stírací loterii.

Zhluboka se nadechněte nosem a pomalu vydechujte, opět nosem, snažte se v tu chvíli koncentrovat svou mysl pouze na proud vydechovaného vzduchu.

Opět se nadechněte a pomalu vydechujte, snažte se vydechovat hodně pomalu, až co nejpomaleji. Pomalý nádech a hodně pomalý, pokud možno co nejpomalejší výdech. Zpomalené dýchání spolu s koncentrací na nádech a výdech způsobí lehký pokles obsahu kyslíku v krvi za současného zvýšení schopnosti spatřit záblesky z budoucnosti.

Posledních pár dní před zimním slunovratem je k tomuto účelu jako stvořených. Často se podaří ukořistit z astrálu docela zajímavé a pravdě odpovídající vize.