Narodit se 1. 1. obecně znamená, po celý život se celkem dobře trefovat do různých začátků. Určitě to znáte z vlastní praxe, když jste chtěli něco změnit na svém životě nebo jste chtěli něco hodně zajímavého koupit či prodat, jak hodně záleželo na správném načasování, jinými slovy, víte nebo tušíte, jak je důležité, trefit se do správného časového okamžiku.

Založili jste firmu a ukázalo se, že jste měli ještě pár měsíců počkat, vybrali jste si pro sňatek nejhorší den v roce nebo jste podepsali hypotéku ve chvíli, kdy banka měla právě úroky vyšší než celková půjčka, vyměnili jste si koruny za eura ve chvíli, kdy se česká měna potácela na dně svého oslabení a tak dále. Každý se s tím někdy v životě setkal, poměrně málo se to stává Pannám a Váhám, více jsou postižení Berani a Býci a v současné době také Střelci.

Nejméně tím ovšem trpí Kozorozi, a to speciálně ti Kozorozi, kteří se narodili prvního ledna. Právě letos 1. 1. 2016 byl v Kozorohu kromě Slunce také Merkur, který je na samém konci Kozoroha. Takže všichni čerství zrozenci na začátku roku 2016 budou mít v životě větší štěstí na peníze, výdělek a hmotné zabezpečení než ostatní, mohou pracovat jako finanční poradci, ekonomové, bankéři a manažeři.

Jupiter v Panně znamená schopnost udržet si v životě přehled a pořádek. Měsíc se prvního ledna 2016 přesunul z Panny do sousedních Vah a z toho plyne jedna důležitá věc - všichni, kteří se stihli narodit zhruba do půl osmé ráno, budou překypovat inspirací, nápady a schopností pracovat samostatně a podnikat, zatímco ti, kteří se narodili k osmé hodině ranní a později, budou mít v životě větší štěstí spíše jako zaměstnanci.

Mars na konci Vah znamená určité varování před virovými nákazami, to platí pro celý život, čili by nebylo ani divu, kdyby se zvláště v dětství a období dospívání často vyskytl jako věrný kamarád a životní průvodce "kašlíček", "rýmička" nebo i dotěrná chřipka. Tomu se později dá předejít zdravým životním stylem.

Venuše na začátku Střelce a Saturn ve Střelci symbolizují individualizmus, který se bude promítat i do partnerských vztahů, takže každý zamýšlený sňatek nebo podpis jakékoliv smlouvy s někým dohromady se bude muset důkladně promyslet, jinak by mohlo dojít k dlouhodobým potížím, například při boji za svoji vlastní nezávislost. To platí hlavně pro ty, kteří se narodili po páté hodině ranní (Ascendent přestupuje ze Štíra do Střelce).

Touhu po samostatnosti a prosazování vlastní individuality je možné vidět i v celkovém rozložení planet, které jsou prakticky v jedné polovině horoskopu. Prázdná znamení jsou Býk, Blíženci, Rak a Lev, což jsou i znamení, která se k výše zmíněným Kozorohům budou nejlépe hodit. To samozřejmě neplatí na 100%, dá se to vzít jako doporučení, aby například partnerský vztah byl o poznání lepší a delší než vztah s jakýmkoliv jiným znamením (včetně Kozoroha).

V nativním horoskopu dětí z prvního ledna 2016 jsou tři kvadratury, Saturn-Neptun (mohou být trochu pomalejší ve sportovních disciplínách, vyžadujících rychlé reakce), Slunce - Uran (sklony ke zbytečnému přemýšlení až k depresím v životních fázích, kdy si koupíte drahou sedačku a oni ji za pár dní zlevní) a Mars - Merkur (mohou být potíže s výběrem správného zaměstnání, jež by mělo do života přinést nejenom hmotné zabezpečení, ale i jistý pocit seberealizace). Jednoznačně se ale dá říct, že už teď jde o výjimečně inteligentní děti, se kterými se dá jednat jako s rovnoprávnými jedinci, kterým chybí jenom těch pár zkušeností, které mají rodiče (zatím) navíc.

 Raven