Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Domov podle feng-šuej: Jak si ho zařídit a co z něj vyhodit, abyste byli šťastní?

/
  • (Shutterstock)
    3. února 2017 ● 06:00

    Podle čínské astrologie právě začal rok Ohnivého Kohouta. Chcete, aby u vás v rodině panovala harmonie? Pak se řiďte radami kouče a mistra feng-šuej Jiřího Černáka, který vám poradí, jak to udělat, aby u vás doma bylo hezky, příjemně a láskyplně.

  • 1.

    Spousta prostoru a žádné překážky a zbytečné věci

    Video
    Video se připravuje ...
    Domov podle feng-šuej: Jak si ho zařídit vám poradí Jiří Černák • Adam Balažovič/BPŽ

     

     

    Byt, ve kterém žijete, by měl vyzařovat teplo, jedině tak v něm bude panovat zdravá harmonie. Domov je místo, kam byste se měli rádi vracet. Když bude zařízen podle feng-šuej, bude v něm proudit pozitivní energie. Mimo jiné to znamená, že by v něm mělo být dostatek prostoru, naopak málo zbytečných věcí. Vhodné je často otevírat okna, podporovat energie ohně, takže často zapalovat svíčky, obklopit se měkkými polštáři a barevně byt ladit do červena, oranžova a růžova. Myslete i na osvětlení, které má vytvářet pocit blízkosti a tepla.

  • 2.

    Hlavní vchod a předsíň

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Podle feng-šuej jsou hlavní vstupní dveře ústa vašeho domova, kterým dovnitř vstupuje energie čchi a nasycuje domácnost energií. Hlavní dveře by tedy měly být dostatečně široké, osobité a snadno přístupné, aby k vám té energie přišlo co nejvíc. Hlavní vchod by měl být také přitažlivý, nikde by neměl být nepořádek, staré věci a překážky. Udržujte vstup v dobrém stavu, máte-li uvolněné schody, opravte je, stejně tak rozbitý zvonek nebo žárovky. Vstupní část bytu je dobré vymalovat barvou, která připomíná slunce (žlutou nebo broskvovou).

     

  • 3.

    Obývací pokoj

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Snažte se, aby cesta do obýváku byla volná a energie čchi mohla bez problémů proudit dovnitř. Neměl by tedy vadit žádný nábytek, staré věci, krabice, dveře ani jiné překážky. Stav obývacího pokoje má vliv na přátelství, společenský život a vztahy k lidem ve vašem domě. Pohodlný a příjemný obývací pokoj podporuje vhodné společenské vztahy, nezařízený a tmavý pokoj zase omezuje. Nepořádek vede ke zmatkům, nejasnostem a neshodám. Nábytek by v něm měl být rozmístěný tak, aby nikdo neseděl zády ke dveřím, sedací soupravu či gauč nestavte blízko vstupu do místnosti. Udržujte pokoj snadno průchozí a instalujte do něj více zdrojů světla. Nezapomeňte na svíčky.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Čínský horoskop na rok 2017: Jaký bude podle kouče a mistra feng-šuej Jiřího Černáka • 

  • 4.

    Kuchyně

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Je to místo, kde připravujeme jídlo pro ostatní, a je spojováno s blahobytem. Velká, prostorná a dobře zařízená kuchyň má pozitivní vliv na zdraví. V kuchyni mějte vhodné osvětlení, abyste do ní přilákali dostatek energie. Opět dbejte, aby byl prostor průchozí. Dobře uspořádejte kuchyňské skříňky a zbavte se všech věcí, které nepoužíváte, které jsou rozbité nebo nefunkční. Předejdete tak plýtvání a rozladění. Máte-li rozbitý nábytek v kuchyni, opravte ho, jinak může docházet k problémům s přáteli či kolegy.

     

  • 5.

    Ložnice

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Právě zde strávíme asi třetinu svého života, takže je velmi důležitá a má velký vliv na to, jak se budeme cítit. Pohodlná a příjemná ložnice navíc přispívá ke spokojenému partnerskému vztahu. Ložnice, ve které je nepořádek, naznačuje nesoulad, nejasnosti a nespokojenost ve vztazích. Odstraňte z ložnice rozbité věci, opotřebený nábytek, aby nedošlo k přerušení komunikace mezi partnery. Neschovávejte si věci pod postel (nepořádek má neblahý vliv na milostný život), u světel používejte stmívače kvůli náladě.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Ložnice podle feng-šuej: Jak si ji zařídit, aby vám to klapalo v sexu a romantice • Adam Balažovič/BPŽ

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Lea

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz