Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Bydlení podle horoskopu: Zdobní Lvi, praktické Panny, tradiční Kozorozi

/
  • Které znamení má nejoriginálnější bydlení?
    Které znamení má nejoriginálnější bydlení? (istock.cz)
    10. července 2018 ● 06:00

    Stává se vám, že někdy přijdete do bytu, do jehož atmosféry zapadnete doslova jako díle puzzle, a jindy se zas ošíváte a hledíte, abyste byli venku? Možná za to mohou znamení horoskopu. 

  • 1.

    Beran je energický optimista

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    ... a vidět to i v jeho bydlení. Pro lidi narozené ve znamení Berana je příznačné, že jsou plní energie, odhodlání (a občas impulzivity). Jelikož k nim mnozí často vzhlížejí, Berani si to užívají například tím, že doma mají vlastnoručně vyrobené kousky - ať jde o drobné bytové dekorace nebo dokonce větší kusy nábytku. Beran tedy bude spokojený v domácnosti, která dává prostor jeho dobrodružné duši a odvážnému srdci. Nudné bydlení, které ničím nevybočuje z kolejí, ho bude brzy nudit - podobně jako hotelový pokoj, v níž se nikdy dlouho nezdrží. Pokud rád cestuje nebo se věnuje outdoorovým zálibám, nejlepší způsob, jak ho udržet doma, je dát mu prostor k tomu, aby své úlovky zvenku mohl uvnitř vystavit a mít je na očích jako vzpomínky an perfektně strávený čas.

     

    Na toto si třeba dát pozor:


    Berani jsou přirození vůdci a mají sklony převálcovat všech kolem, ani si to velmi nevšimnou. Pokud nechtějí ve svém království zůstat sami, měli by dát prostor na designovou realizaci i ostatním členům domácnosti. V opačném případě se bude dobrodruh vracet do prázdného hnízda.

  • 2.

    Býk je rozvážný sběratel

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Býci nemají prchlivost Beranů, jsou trpěliví, cílevědomí a citliví. Nemají rádi změnu a rádi se obklopují věcmi, ke kterým mají citový vztah. Mezi býky se často najdou sběratelé - a je přitom jedno, zda jde o sbírku vzácných obrazů nebo kávových šálků. Právě pro sklony k sbírání je pro ně typičtější tradiční styl, nejednou jim totiž imponují starožitnosti. Pokud chcete, aby byl Býk doma šťastný, měl by mít možnost ukázat svou sbírku bezpečným způsobem: v uzavřené vitríně, na uklízených policích. Hlavně aby se jeho milované sbírce nic nestalo!

     

    Na toto si třeba dát pozor:


    Ať jde o muže nebo ženu ve znamení Býka, interiér by neměl striktně vyhovovat jen jednomu pohlaví. Neměl by být tedy čistě "ženský" nebo "mužský". Býk má totiž rád rovnováhu a vyváženost - nejen v řízení, ale i v bydlení. Při zařizování interiéru si bude výborně rozumět s partnerem, který má rád symetrii.

  • 3.

    Blíženci potřebují společnost

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Snažit se pochopit Blížence je jako chtít udržet dvouletá dvojčata v jednom křesle. Hodně štěstí! Blíženci jsou neklidní, vynalézaví a poměrně společenští. Potřebují mít prostor na sebevyjádření - ať je to pozornost v rozhovoru nebo místo v domácnosti. Kdo chce udržet Blížence doma, měl by mu vytvořit duální prostor: místo, kde se může tvořivě vyřádit, ale které je zároveň dostatečně velké na to, aby se tam vešli jeho kamarádi. Pro tento účel je vhodné použít například kombinaci žluté a modré barvy, které najednou pokryjí aspekt tvořivosti a komunikativnosti. Bystří Blíženci se neobejdou bez knihovny a pohodlného sezení - byť by to měly být pouze měkké vaky nebo taburetky.

     

    Na toto si třeba dát pozor:


    Blíženci jsou neposední, a tak často nemají trpělivost na udržování pořádku. Obvykle také neoplývají velkým smyslem pro systematičnost, čili jim velmi pomůže partner, který bude tolerantní k jejich rozlítané povaze a pomůže jim najít systém ukládání věcí. Nebo vybuduje dost velký šatník, do kterého se dá všechno nahrnout.

     

  • 4.

    Rak chce jídelní stůl

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Pokud byste hledali mistra mezi tvůrci útulného bydlení, určitě si vybírejte z Raků. Je to znamení, které nostalgicky miluje tradice, rodinnou pohodu a - kuchyň. Dobře vybavená kuchyň, do které se vejde kuchyňský ostrov, aby se rodina mohla společně podílet na vaření - to je klíč k Rakovu domácímu štěstí. Pokud ho chcete dovést do nirvány, pořiďte mu velký, tradiční jídelní stůl, aby mohl organizovat několikachodové obědy a večeře při ledajaké příležitosti. Jsou dokonce Raci, kteří na rodinnou oslavu využijí byť i fakt, že je sobota.

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Rak miluje svou rodinu a svůj domov, který je jeho hradem. Občas mu proto třeba připomenout, že tento nestojí ve válečné zóně a netřeba ho skálopevně bránit tělem i duší. Pokud se vám podaří vytáhnout Raka ven, bude jeho domov stejně krásný. O tom, že při návratu bude u dveří stát první, ale nikdo nepochybuje.

  • 5.

    Lev sedí na trůnu

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Extravagantní, vůdčí, kreativní a hlavně plný elánu - takový je typický Lev. Lidé narození v tomto znamení se rádi předvádějí a zbožňují luxus. V jeho domácnosti očekávejte působivě postavené křesla, na kterých bude sedět s širokým úsměvem krále. I Lvem, kteří bydlí v moderním stylu, občas ujde kontrola a pořídí si cosi, co prozrazuje jejich panovnické sklony: starožitné zrcadlo, majestátní stůl, lustr, který by obstál i v paláci.

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Lvi se rádi nechají unést velkolepostí. Občas, pokud nemají u sebe kontrolora nebo brzdu, začne jejich bydlení až komicky připomínat petrohradské paláce. Tento sklon ke zdobnosti lze zmírnit tím, že v interiéru přesadíme více bílé barvy, lehkých tónů a méně zlatavých doplňků.

  • 6.

    Panně stačí praktičnost

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Panna je pragmatické a praktické znamení. Lidé v tomto znamení bývají perfekcionisté a workoholici, co v bydlení v dobrém slova smyslu znamená extrémní pořádek a organizovanost a v tom negativním EXTRÉMNÍ pořádek a organizovanost. Jelikož jde o mimořádně výkonné lidí, někdy je dobré nasměrovat jejich pracovitost na činnosti, které budou v domácnosti přínosné, jako například udržování zahrady, výroba zajímavých dekorací, úklid půdy ...

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Panna má ráda pořádek, čili úkolem její polovičky je naučit ji, že i dosud nedokončený projekt může být zajímavou dekorací. Jelikož Panny bývají praktické, ne vždy mají smysl pro dekorování - věci, z kterých není momentální užitek, prostě nepotřebují mít na očích. Proto je dobré, pokud se trochu uvolní a přenechají výzdobu někomu jinému.

  • 7.

    Váhám dejte prostor

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Diplomatická nátura těchto lidí jejich směřuje k harmonickým interiérům, často s uměleckými akcenty. Citlivé Váhy mají smysl pro jemné nuance a zpravidla dokáží vytvořit vyvážené bydlení naplněné květy, pěknými suvenýry a uměleckými díly a dílky. Pokud třeba někoho, kdo zlatí zdánlivě nesourodou kolekci různých předmětů, je to právě Váha, kdo z nich vytvoří originální zátiší.

     

    Na toto si třeba dát pozor:


    Váhy se vyhýbají konfliktům a občas právě proto zapomenou zabojovat o vlastní prostor. Vzhledem k jejich uměleckým sklonům by však bylo chybou nedopřát jim ho - právě v něm by totiž mohly vymýšlet nápady, jak vylepšit bydlení pro všechny.

  • 8.

    Štír vsadí na dramatičnost

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Štír je vášnivý, smyslný a v jeho nitru to často vře, ačkoliv na povrchu ještě udržuje dekorum. Ačkoli to ne vždy rád přizná, v hloubi duše miluje dramatičnost a drama. V bydlení toprozradí záliba v intenzivních, sytých barvách, lesklých materiálech a kovech. Bydlení Štíra rozhodně zanechá na návštěvníkovi dojem.

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Neukojitelnost Štírů někdy nedokáže pochopit, že každý občas potřebuje zvolnit tempo - i zrak. Pokud se jeho spolubydlícím podaří přesvědčit je, že i bílá je dobrá barva na stěnu, měli by si hledat profesi válečného vyjednavače. Od Štírů se to samozřejmě na rodinu nedozvědí, ale vytvoření klidné zóny v domácnosti neuvěřitelně prospěje všem.

  • 9.

    Střelec má dbát na pořádek

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Střelci bývají energičtí, rychlí, velkorysí a ambiciózní. Jsou vždy připraveni někam vyrazit - za novou výzvou, novou kořistí - a proto při zařizování s nimi není moc řeč. Nejednou mají pocit, že se jich ani velmi netýká - pokud problém nelze vyřešit nebo rozhodnout do pěti minut. Šťastní tedy budou v interiéru, který není složitý a neotvírá komplikované otázky. Střelci mají rádi nábytek, který je funkční a zároveň pohledný. V jeho domácnosti se může nacházet i pár dekorací, pokud jejich údržba a čištění zabere minimum času a pokud je celkový dojem uklizený.

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Střelec má mnoho zálib, co v domácnosti často znamená i kopec náčiní, sportovní výbavy a podobně. Potřebují tedy prostor, kde se dá pořádně uskladnit, aby se nepovalovala po domácnosti.

  • 10.

    Kozoroh miluje tradice

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození v tomto znamení bývají cílevědomí a ambiciózní, vždy hledí dopředu a jejich předností je, že na rozdíl od některých jiných znamení nesní, zůstávají nohama na zemi. Kozorohové se rádi zdržují v prostoru, v němž dominují zemité barvy a přírodní materiály: dřevo, přírodní vlákna, tradičnější, nejednou venkovský nábytek ...  I z dovolené si přinesou suvenýry, které jsou možná exotické, ale zaručeně mají v sobě kus člověčiny. Radost jim proto uděláte doplňky, které jsou ručně vyrobené nebo jsou z přírodních materiálů.

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Kozorohové se někdy drží až příliš při zemi. Milují design 50. let a klidnou atmosféru, kterou tyto předměty vyzařují, proto je dobré, pokud mají u sebe partnera, který je občas vytrhne z konvenčnosti a namluví je na odvážnější prvek v bydlení.

  • 11.

    Vodnář bývá originální

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Není originálnějšího znamení než je Vodnář. Někdy jako by nebylo zcela jasné, zda s námi žijí v téže realitě. Vodnáři jsou individualisté, žijící ve vlastním světě, z něhož občas vylezou mezi zbytek světové populace. Často používají věci nečekaným, invenční způsobem - pokud tedy přijdete do domácnosti, v níž je toaletní poklop rámem obrazu, ani nemrknete. Vodnář bude spokojený v bydlení, které je vzdušné, světlé a lehké, aby jeho fantazie mohla plynout z jedné místnosti do druhé.

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Vodnáři rádi sní a jeden ze způsobů, jak je vrátit zpět na zem, je použít na to vizuální pomůcky: do interiéru zakomponovat teplé a zářivé barvy (oranžová, fuchsiová) a měkké materiály právě v těchto barvách.

  • 12.

    Ryby potěší umělecká díla

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození v znamená Ryb mívají dobře vyvinutou intuici a velký smysl pro romantiku. Zpravidla nejdou proti proudu - ani v nábytkových trendech. Spokojeni budou v domácnosti, která představuje jejich bezpečný přístav. Pokud jim necháte prostor, aby promluvila jejich intuice - což znamená nebojovat při volbě koberce nebo obkladaček logickými argumenty - nejednou si vyberou dobře, aniž by si o daném detailu nastudovali stony faktů. Při dekorování zvyknou citlivě kombinovat staré s novým.

     

    Na toto si třeba dát pozor:

     

    Právě zmiňovaná intuice může být jejich největším protivníkem. Může se totiž stát, že si vybírají věci podle nějakého obrázku, který kdysi dávno viděli, a utkvěl jim v podvědomí. Bydlení však někdy naopak vyžaduje právě praktičnost a logiku. Je proto ideální, pokud jejich partner nechá nejprve uvažovat, vybrat a promluvit - a až potom nabídne protiargumenty. Protože pokud diskusi utne dříve, než se začala, dočká se typické reakce ryby - ticha.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz