Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Spánek podle horoskopu: Vaše znamení vám prozradí jak nejlépe relaxovat

/
  • Spánek ovlivňuje kvalitu života. Naučte se s ním zacházet.
    Spánek ovlivňuje kvalitu života. Naučte se s ním zacházet. (Shutterstock)
    28. listopadu 2019 ● 12:41

    Nemůžete usnout, nebo se budíte jako zmlácení? Prospali byste celý den, nebo naopak považujete spánek za ztrátu času? Jak si lépe odpočinout vám může ukázat i váš spánkový horoskop. 

  • 1.

    Beran

    Beran
    Beran
    Autor: iStock

    Tvrdohlaví Berani si všechno dělají  po svém, bohužel někdy i ke své škodě. Jejich myšlenky se ženou dopředu a v usínání brání zejména bolesti hlavy a úzkost, také neklid přebytek energie.

     

    Jak vylepšit spánek: Než se vklouznete do postele, proveďte opatření ke snížení stresu. To znamená meditaci, uklidňující hudbu nebo jógu. Spolunocležníci by měli být připraveni na boj o přikrývku.

  • 2.

    Býk

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

     

    Vaše ložnice musí být taková, abyste se v ní cítili příjemně. Nevadí vám utrácet peníze za krásné ložní prádlo, kvalitní matraci a dobře zvolené doplňky.

     

    Jak vylepšit spánek: Než se uložíte ke spánku, mluvte o příjemných věcech a na příjemné věci myslete, vyhnete se stresu.

  • 3.

    Blíženci

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

     

    Blíženci si nechodí spát brzo, mají pocit, že jim může něco utéct. Rádi se baví až do časných ranních hodin, nebo si až do rána čtou.

     

    Jak vylepšit spánek: Naučte se uvědomit si svou potřebu spánku.  

  • 4.

    Rak

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

     

    Milujete svůj domov a těžko se vám usíná, když všechno není na svém místě. Pořád máte pocit, že musíte ještě něco urovnat, uklidit, dokončit, než budete moct jít spát.

     

    Jak vylepšit spánek: Neberte si na sebe zodpovědnost za ostatní, přestaňte je vychovávat a uklidněte se.

  • 5.

    Lev

    Lev
    Lev
    Autor: iStock

     

    Jste Lev, takže zbožňujete spánek. Okolnosti však musí být optimální. Chcete své blízké doma, nejvyšší pohodlí v posteli a klidné prostředí. Nesnášíte hluk při usínání a dokážete být pěkně protivní, pokud jste rušeni.

     

    Jak vylepšit spánek:  Zajistěte si dostatek místa a klidu na usínání, dohodněte se s rodinou.

  • 6.

    Panna

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

     

    Víte, že byste měli dodržovat pravidelnost, abyste upokojili vaši potřebu být organizováni a naplánováni, ale vždy vám něco brání. Jste trochu úzkostní a snažíte se oddálit spánek, a tím i ráno. Vše postel musí být dokonale připravená na spánek, jinak budete pořád vstávat a něco opravovat.

     

    Jak vylepšit spánek: Zklidněte mysl, s usínáním vám mohou pomoci uklidňující bylinné čaje.

  • 7.

    Váhy

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

     

    Dobře odpočatí Váhy jsou skvělé, ale když spí moc, nebo málo, stanou se ničivým živlem.  Jejich ložnice je duchovní útočiště a jsou znamení m zvěrokruhu, které s největší pravděpodobností bude mít ve vašem domě lapač snů nebo několik krystalů, kvůli harmonizaci energie. Mohou ovšem taky zvolit leopardí povlaky, nebo černé stěny ložnice. Každá Váha si vytváří svou vlastní spací svatyni.

     

    Jak vylepšit spánek:  Ujistěte se, že dobrý noční spánek je prioritou.

  • 8.

    Štír

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

     

    Jste noční sova, která bojuje se spánkem. Máte spoustu plánů a spánek je nuda. Ale nepřehánějte to, při dlouhodobé absenci spánku vám hrozí zhroucení.

     

    Jak vylepšit spánek: Zkuste změnu – pusťte si oblíbený film nebo seriál a spát jděte před půlnocí, aspoň někdy.

  • 9.

    Střelec

    Střelec
    Střelec
    Autor: iStock

     

    Přátelští Střelci se živí energii ostatních. Milujete být obklopeni přáteli a rodinou. Pokud jde o vaše spánkové návyky, rádi se dělíte o lůžko a spíte přitulení. Vaše sny jsou živé, barevné a často se zaměřují na cestování.

     

    Jak vylepšit spánek: Prožívejte dobrodružství, ale s tělem zacházejte laskavě a dopřejte mu odpočinek.

  • 10.

    Kozoroh

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: iStock

     

    Spánek je pro Kozoroha je jen dalším úkolem na seznamu. Nemá z toho mnoho radosti, protože dává přednost práci.  Tato tendence ovšem často vede k vyhoření. Ironií je, že zpravidla stihnete víc, když spánek berete jako palivo.

     

    Jak vylepšit spánek:  Lepší odpočinek znamená lepší výsledky. Trochu zpomalte a začleňte do svého života příjemné rituály před spaním - ať už se jedná o poklidnou bublinkovou koupel nebo sledování komedie.

  • 11.

    Vodnář

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

     

    Vždycky přemýšlíte o tom, co bude dál, protože se vždy těšíte na další velkou příležitost. Jste náchylní k obavám a úzkosti - dvě vlastnosti, které škodí spánku. Sledování televize nebo surfování na internetu  před spaním vám také nepomůže.

     

    Jak vylepšit spánek:  Opravdu potřebujete odpojit a uvolnit se. Zvažte dechová cvičení nebo nějaké lehké čtení. I když nemůžete vypnout svůj zaneprázdněný mozek, můžete jej zpomalit a odpočinout si.

  • 12.

    Ryby

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

     

    Pokud je ve vašem okolí bolest nebo utrpení, cítíte to a nasáváte. Jste nejduchovnější ze všech znamení zvěrokruhu a máte empatii a soucit. Je to pozitivní, ale může vás to ničit.

     

    Jak vylepšit spánek:  Spánek je důležitý způsob, jak znovu nabít energii na další den. Je v pořádku brát ho vážně, svět se nezastaví, pokud odložíte věci na další den.

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz