Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dnes noci vládne superúplněk: Poznejte, proč nás fascinuje i děsí

/
  • Úplněk - mocný a plný kouzel
    Úplněk - mocný a plný kouzel (profimedia)
    27. dubna 2021 ● 06:00

    Čeká nás další ze superúplňků a je užitečné si připomenout, proč nás vlastně úplňky po celou naši historii fascinují, přitahují i děsí. Víte, kdo vládne Luně?

  • 1.

    Holka nebo kluk

    úplněk

     

    Luna je sice milovaným symbolem wiccanské Bohyně, ne vždy ovšem platila za femininní symbol a zejména Seveřané a Asiaté připisovali symboliku měsíce spíše mužským božstvům. Ostatně, vzpomínáte na makovou panenku? V české lidové tradici je to taky spíše „měsíček“, než temná a rafinovaná Luna. Ještě než začnete úplněk pokoušet, vyzkoušejte si „duchovní“ cvičení.

     

    Je pro vás měsíc muž, nebo žena? Jaké vlastnosti mu připisujete? Jak si ho představujete? Možná je pro vás pořád chraplajícím pánem z Rákosníčkových dobrodružství, opršelým seladonem flirtujícím s hvězdami, holohlavým strejdou, nebo frajerským bráškou Večernice a rozhodně vám nesouzní s Hekaté? Výborně. Nenechte si vnutit něco, je vám vzdálené, najděte vlastní cestu. Hledejte ji vždycky, protože tak se nejlépe vyhnete stereotypu. Stereotypu, který lásku otráví nudou a magii únavnou scholastikou.

  • 2.

    Měsíční svátky

    Fáze Měsíce

     

    Měsíční fáze zná samozřejmě kde kdo, a ať chceme, nebo nechceme, vlivu Měsíce se, obzvlášť citlivější typy, nebráníme. Ke každé fázi měsíce se váže nejen jiný rituál, ale i jiný druh energie, kterou můžeme využít k meditacím, či magickým operacím. 

     

    Měsíční fáze bývají občas přirovnávány k obdobím v životě člověka, či vtělením bohyně, přičemž je možné používat několik systémů členění lunárního cyklu.  Trojný systém dělí měsíc na dobu dorůstající Luny, Úplněk a dobu ubývající Temné luny, tedy Panna, Rodička, Stařena, čtverný systém pak na novoluní, Lunu v první čtvrti, úplněk a Lunu v poslední čtvrti.

  • 3.

    Úplněk –maximální síla a moc Luny

    ...

     

    Období před úplňkem je plné neklidu a energie. Zvířata jsou neklidná, i pohodlné domácí kočky to táhne ven, úplněk sám je potom tolik nabitý energií, že to může být pro mnohé citlivější jedince nepříjemné. Cestou je vykompenzovat toto napětí nějakou aktivitou, tancem, komunikací s lidmi, tvůrčí prací, či magickým rituálem. Dokonce i krystaly jsou touto dobou více energeticky nabité.

     

    Úplněk taky podporuje jasnovidné schopnosti. Práce, která je při něm započata, má větší šanci na úspěšné dokončení. V okultním slova smyslu všechno dozrává, vrcholí. Nejlepší dobou pro magickou práci za úplňku je okamžik skutečného astronomického úplňku, nebo doba těsně před ním, kdy síla narůstá. Po tomto okamžiku se síla Luny hodí zejména pro léčení, započínání projektů, pro které jsme se rozhodli už před tím a podobně.

  • 4.

    Úplňková kouzla

    Úplněk na každého působí úplně jinak.

     

    Pokud chcete přivolat lásku, nakapejte na sytě růžovou svíci několik kapek růžového oleje a zapalte ji v okamžik astronomického úplňku. Pro přivolání přátelství zapalte svíci světle růžovou.

     

    Kouzlo pro úspěch

    Na zlatém provázku nebo stužce uvažte za sebou tři uzly. Přitom odříkejte následující verše: Tyto uzly vážu silou tří, ať se mi vše podaří. Pokud to nikomu neuškodí, staň se tak. Provázek pak uvažte kolem zápěstí a noste ho tam až do příštího novoluní. 

     

    Kouzlo na přivolání peněz

    Potřete zelené svíce olejem pačuli, natírejte je od dolního konce do poloviny svíce a soustřeďte se na svůj cíl. Svíce pak zapalujte každý večer po dobu dvou týdnů a pozorujte, kolik svíce uhořelo.

     

    K přivolání úspěchu si také můžete pořídit malý citrín a nosit ho měsíc v peněžence, nebo v kapse. Krystal vyčistíte a nabijete tak, že ho za úplňku umístíte do rituálního kruku do misky s vodou. Misku držte v rukou a představuje si, že lunární energie prostupuje vodou. Potom kámen vyjměte z vody a sevřete ho v dlaních a soustřeďte ses na představu svého úspěchu.

     

    Chytání Luny do mísy

    Posaďte, nebo postavte se do úplňkového světla v úplňkové noci. Pokud jste vevnitř, zatáhněte závěsy, pak naplňte mísu čistou vodou a zrcátkem usměrněte měsíční světlo do mísy. Připravte se na intenzivní zážitek, lunární síla je v tuto chvíli velmi patrná.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz