Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Největší panikáři zvěrokruhu. Kdo zvládá těžko stres a má sklon k úzkostem?

/
  • (iStock)
    7. října 2022 ● 06:00

    Stres může ovlivnit tělo různými způsoby. Když se dostaví úzkost, je možné, že přejdete do panického režimu nebo se dokonce „vypnete“. To, jak reagujete na stresující situace, souvisí i s vaší osobností. Bohužel způsob, jakým pracujete se svými emocemi, neovlivňuje pouze váš pohled na život, ale také vaše vztahy.

    Možná vás bude zajímat, které znamení zvěrokruhu je náchylnější k panikaření a úzkostem. Následujících šest znamení patří k těm, kteří mají problém zvládat stres a nejvíce ze všech se poddávají obavám, úzkostem až depresím.

  • 1.

    Vodnář

    ...

    I když jsou Vodnáři známí tím, že jsou „cool“, mohou se nechtěně vystavit i oni velkému stresu. Toto vzdušné znamení má srdce připravené pro ostatní, což může úzkost ještě zvýšit. Vodnáři vládne 11. dům komunity, takže „chce být jiný a jedinečný“, ale také „chce zapadnout a chce, aby ho lidé měli rádi,“ říká astroložka Maisy Bristol. Tahle touha po tom, aby je druzí měli rádi, vede bohužel velmi často k tomu, že se Vodnáři nedokážou poprat se stresujícími situacemi.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Vodnář • Videohub

  • 2.

    Váhy

    ...

    Váhy patří do seznamu zcela pochopitelně, protože chtějí, aby byli všichni šťastní. Na první pohled je to skvělé přání, ale má své úskalí. „Na svá bedra si nakládají až moc starostí o štěstí ostatních,“ říká astroložka Maisy Bristol. Toto znamení budete tedy dělat všechno možné, jen aby se všichni (kromě nich samých) radovali a cítili se spokojeně. Váhy tím ale riskují, že odsunou své vlastní potřeby na vedlejší kolej, což je bude stresovat o to víc, když nebudou uspokojeny.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

  • 3.

    Ryby

    ...

    Zatímco Ryby mohou navenek působit odtažitě a chladně, uvnitř to doslova víří úzkostmi a strachem. „Toto znamení je velmi intuitivní – což znamená, že přijímají spoustu emocionálních informací najednou,“ říká astroložka Maisy Bristol. Kvůli tomu mohou zapomínají často na stanovení hranic, protože chtějí pomoci. Výsledek? Vystresují se pak z toho, že se v jejich prostoru tísní ostatní a ony nemají místo samy pro sebe.

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

  • 4.

    Rak

    ...

    Ryby jsou léčitelky, Rak je „emocionální houba zvěrokruhu“. „Raci skutečně cítí to, co cítíte vy,“ říká astroložka Bristol. A co víc, vládne jim Měsíc, který má neskutečný vliv na emoce. Takže skutečnost, že jsou Raci náladové znamení, není žádným překvapením. Vzhledem k tomu, že Rak není schopen ovládat Měsíc nebo emoce ostatních, často se cítí zcela mimo kontrolu a stresuje se z neschopnosti udržet strukturu nebo stabilitu.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 5.

    Panna

    ...

    Samozřejmě, Panna v šestce největších panikářů být musí. Koneckonců, je to "pracovní kůň" zvěrokruhu. S myslí jako neustálý kontrolní seznam pochází úzkost tohoto znamení z velké části od nich samotných. „Když máte neustále tolik práce, máte pocit, že jste nikdy neskončili,“ říká astroložka Bristol. Jenže pak cítí Panny selhání, protože nikdy nic včas nedokončí. K tomu si připočtete jejich přehnanou kritičnost, a je jasné, že tento tlak je vyčerpává a vede k úzkostem.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 6.

    Blíženci

    ...

    Jak jste si všimli, seznam nejúzkostnějších znamení vedou vzdušná znamení. Není divu, že sem patří i Blíženci, kterým vládne myšlení, intelekt a mysl. Je tedy přirozené, že mají právě oni neustále plnou hlavou starostí a doslova nutkavých myšlenek. „Jejich mysl je neustále na cestách, a to pořád. Mají milion myšlenek za minutu, podobně jako lidé, kteří mají diagnózu ADHD,“ říká astroložka Bristol. Protože se jejich mysl pohybuje rychlostí warpu, mohou snadno zjistit, že jsou zahlceni vším, co mají na seznamu úkolů. Blíženci, vám prospěje nácvik pomalého dýchání, jinak se zhroutíte.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

     

     

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz