Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Co o vás i ostatních prozradí to, jak sedíte? Jste král, nebo křupan?

/
  • Nožku přes nožku, nebo způsobně?
    Nožku přes nožku, nebo způsobně? (profimedia)
    14. září 2023 ● 06:00

    To, jak stojíme, chodíme, sedíme, vypovídá hodně o naší osobnosti a také o tom, jak se k nám lidé budou chovat. Jaké  signály vysíláte svému okolí?

  • 1.

    Poloha č. 1: Kolena rovně

    ...
    Klíčové vlastnosti: Tito lidé jsou inteligentní, racionálně uvažující, dochvilní, chytří pracovníci, milovníci čistoty, čestní, ale rezervovaní

    Sed s rovnými koleny je ukazatelem vysoké úrovně sebevědomí. Tito lidé jsou inteligentní, racionálně uvažující a v každodenním životě dochvilní. S větší pravděpodobností se živí duševní prací. Jsou poctiví, ale poměrně zdrženliví. Mají schopnost zachovat klid v nepříznivých situacích, a proto málokdy ztrácejí nadhled.

  • 2.

    Poloha č. 2: Kolena od sebe

    ...
    Klíčové vlastnosti: Sebestřední, arogantní, odsuzující, s krátkou dobou pozornosti a rychle se nudící

    Lidé, kteří sedí s koleny od sebe, působí často arogantně a snadno ostatní odsoudí. Studie však odhalily naprostý opak toho, co se zdá na první pohled. S největší pravděpodobností jsou úzkostní a ustaraní. Usilují o dokonalost natolik, že jsou neustále ve stresu, že se něco pokazí. Mají také krátkou dobu pozornosti a špatně se soustředí. Muži, kteří sedí s koleny od sebe (tzv. manspreading), často vyžadují pozornost a obdiv.

  • 3.

    Poloha č. 3: Zkřížené nohy

    ...
    Klíčové vlastnosti: Umělečtí, kreativní, snílci, inovátoři, rezervovaní a uzavření.

    Jste umělec? Máte tendenci často snít s očima dokořán? Určitě máte ve zvyku sedět se zkříženýma nohama. Možná jste ostražití a nechcete nebo nemůžete jen tak někoho pustit do svého života. Buď se bojíte, nebo skrýváte svou nejistotu. Během rozhovoru je sezení se zkříženýma nohama vnímáno jako nezájem. A co hůř, pokud zkřížíte i ruce, pak je to jasný signál vašeho odstupu od konverzace.

  • 4.

    Pozice č. 4: Zkřížené kotníky

    ...
    Klíčové vlastnosti: Elegantní, rafinovaní, sebevědomí, ambiciózní, opatrní

    Věděli jste, že sezení se zkříženými kotníky je oblíbenou pozicí britské královské rodiny? Pokud sedíte se zkříženými kotníky, máte královský způsob života. Jste elegantní, kultivovaní a realističtí. Dokážete působit vysoce sebevědomě a uvolněně v každé situaci. Nepanikaříte, nevadí vám, že věci jdou svým tempem. Tvrdě a neúnavně pracujete na dosažení svých cílů. V záležitostech svého soukromí jste poměrně uzavření a podezřívaví.

  • 5.

    Poloha č. 4:  Nohy do „čtyřky“

    ...
    Klíčové vlastnosti: Sebevědomí, dominantní, konfrontační, soutěživí

    Tato pozice značí, že jste sebevědomí a dominantní. Bez ohledu na pohlaví platí, že pokud sedíte se zkříženýma nohama ve tvaru číslice čtyři, působíte dominantněji, uvolněněji, sebevědoměji a mladistvěji než lidé s jinými polohami sedu. Jste sebejistí a spokojení sami se sebou. Stanovíte si své cíle a budete na nich chytře pracovat až do doby, kdy jich dosáhnete. Upevnění kariéry a vzdělání je pro vás prioritou. Stejně jako tato pozice zabírá více fyzického prostoru, lidé s tímto stylem sezení mají také rádi svůj prostor a soukromí.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz