Nov obecně znamená nový začátek, chvíli pro zahájení nového projektu, vztahu. Je také vhodný pro začátek odvykání kouření, začátek diet (o novu se tělo zbavuje škodlivin a jedů, takže je v hodný i k půstu), uskutečňování předsevzetí a podobně.

Novoluní přináší neklid
Stejně jako úplněk, i nov se dotýká naší psychiky. Přináší netrpělivost, výkyvy nálad, oslabení psychiky.

Luna a novoluní ve Lvu
Pokud je nov ve Lvu, je prosycen Lví, sluneční energií, touhou po obdivu, uznání a lichotkách. Pocítíte potřebu vyrazit do společnosti, flirtovat a bavit se. Nov také může povzbudit kreativitu, zejména pro umělce je to příznivé období.
Lev přeje i lásce, i když spíš lásce v začátcích, milostnému opojení.

Doporučené meditace: Pokud chcete začít s „polepšováním“, ujasněte si své špatné vlastnosti a to, co ukazujete navenek. Nejste povrchní? Nehrajete zbytečně z ješitnosti nebo touhy po obdivu „roli“, která vám škodí v očích těch, na kterých vám opravdu záleží?

Doporučené čarodějnické praktiky při novoluní: Rituály a zaříkávání na odvahu, sílu, podporu pozitivního myšlení, vítězství, úspěch, učení být dobrým vůdcem, oddanost, vstřícnost. Zaříkávání divadla a herectví, zábava na pláži či dovolené, bohatství a zazáření svého talentu. Zaříkávadla na hledání nejvhodnějšího domácího zvířete a odhalení svého talentu a nadání.  

Astrolog Raven Argoni:  Konjunkce Slunce, Měsíce a Venuše je „astrologickým“ Valentýnem. Pokud máte vztahové problémy nebo se snažíte o dítě, využijte nov beze zbytku.