Cvrčci jsou oblíbení především v orientu. Do domácnosti přinášejí dobrou náladu a hojnost, v ložnici fungují jako strážci. Když cvrček přestane cvrkat, máte v domě nezvanou návštěvu.

Čolkům zas vládne Venuše a přinášejí do domácnosti lásku.

Hadi jsou symbolem moudrosti, také jsou falickým symbolem a působí jako ochránci domu.

Chameleoni jsou považováni za strážce zdraví, pokud jsou chováni v ložnici, zvyšují sexuální touhu.

Ještěrky, Martova zvířata, dodávají zdraví.

Kanárci jsou naopak zasvěceni Slunci, přinášejí harmonii, štěstí a dobrou náladu.

Kočka je zvířetem natolik mytickým, že se nedá popsat jen pár slovy. Jejím vládcem je Měsíc, kočka bývá zasvěcena Dianě, Ištar, Freye, Isis, tedy božstvům čarodějnictví nakloněným. Tříbarevné kočky přinášejí domu štěstí, kočka s černým čumákem je polem blahobytu, rezavé nebo mourovaté kočky jsou nejlepšími družkami čarodějnic. Kočka je zkrátka pro magickou domácnost požehnáním.

Leguán, spadající pod vládu Marsu, dodává svému majiteli odvahu. Naneštěstí se s ním však jen velmi těžko sblížíte.

Netopýr, ano, i ten bývá chován jako domácí zvíře. Zaručuje majiteli štěstí, dlouhý život a blahobyt, jeho planetou je Saturn.

Opice, Merkurovi zasvěcenci, jsou v mnoha částech světa posvátné. Přinášejí domácnosti úspěch a štěstí.

O papoušcích se říká, že jejich přítomnost ostří smysly. I oni přinášejí domu štěstí.

Pavouky samozřejmě můžeme také chovat jako domácí mazlíčky, nejčastěji však s námi žijí i bez našeho přičinění. Domácí pavouky nikdy nezabíjejte. Pavoučí sítě se hodí k meditacím, dá se z nich také věštit.

Psům vládne Venuše, ale také Hekaté. Psi mohou vycítit přítomnost smrti i nadpřirozených bytostí, jsou výbornými strážci nejen před světem reálným, to mohu potvrdit z vlastní praxe. Při praktikování magie ovšem není pes zrovna ideálním prostředníkem, k důležitým operacím a zejména k evokacím ho rozhodně neberte. Ušetříte tak nervy své i jeho.

Ptáci v domácnosti pomáhají zlepšit paměť a duševní schopnosti obyvatel, vypadaná pírka se hodí pro magické účely. Posíláte-li přátelům balíček, přiložte šedé pírko, přinese jim štěstí, modré zas pevné zdraví a zelené peníze. Jestliže svážete několik pírek dohromady a pověsíte je nad postel, zaženou noční můry. Pírka se také používají na kouzla spojená s cestováním.

Ptáci jsou zasvěceni Merkurovi, přinášejí domu štěstí, ale pozor, obrazy opeřenců a vycpaní ptáci by se v domě objevovat neměli. Přináší to smůlu.

Ropuchy bývaly kdysi oblíbenými domácími zvířaty, středověk však s tímto názorem rázně zatočil a jejich schopnost reagovat na paranormální energie vztáhl ke zlu. Ropuchy by se měly vždy chovat venku. Vládne jim Saturn.

Rybky se hodí k meditacím, zlaté rybičky přitahují peníze, zajišťují plodnost a odhánějí negativní energii.

Sovy proslavila jejich moudrost, jsou ale i posly smrti. Pokud s vámi sdílejí příbytek, zvýší se vaše inteligence i vnímavost. Poněkud problematická je nutnost krmit je živými zvířaty, pokud vám to vadí, sovu raději oželte. I ona patří pod vládu Saturna.

Žáby se chovají kvůli zvýšení plodnosti, jsou zasvěceny Venuši, přitahují také nové přátele. Pokud k vašemu domu náhodou zabloudí žáby, rozhodně je nezabíjejte, znamenají štěstí a požehnání.

Želva, Venušin plaz, symbolizuje dlouhověkost a plodnost, zejména pro ženy. Želvy přinášejí štěstí a jsou také dobrými magickými ochránkyněmi.

Tak co, vybrali jste si? Zvíře váš život obohatí, samozřejmě ovšem nemůžete čekat, že příchod nového mazlíčka rázem změní váš život. Jednomu vás však naučí určitě. Odpovědnosti. Ano, odpovědnost je jedním z nejpevnějších pout mezi člověkem a zvířetem.

Chopili jsme se role vládců nad zvířecím životem a smrtí, můžeme jim darovat život zrovna tak šťastný jako zoufalý. Mějte to na paměti, protože i smrt či utrpení zvířete zatíží naši karmu stínem. A ještě jedna věc... Zvířata nás zpravidla nepřežijí, musíme tedy počítat s bolestným faktem nutného rozchodu. Na druhé straně, představa, že nás v zásvětí očekávají, není vůbec nepříjemná pro toho, kdo dávnou úmluvu mezi lidmi a zvířaty dodržel až do konce.