Své pochybnosti jsem si nenechal pro sebe.  Ale jako bych píchl do vosího hnízda. Najednou se mně všichni jako o závod jali přesvědčovat, že to tak opravdu je. Každý sám za sebe prohlásil: „Já jsem šťastný“, a každý snášel na oltář pravdy své neotřesitelné argumenty, proč tomu tak je. Zajímavé pro mne bylo, že každý argumentoval podle toho, jaké měl prvky a aspekty ve svém znamení. Chvíli jsem se přel, ale pak toho nechal.

 Uvědomil jsem si starou astrologickou pravdu, že každý z nás projektuje, což znamená, že je obětí vlastního vidění světa.

 A pokud pak zjistíme, že někdo vidí svět jinak, připadá nám omezený, hloupý, nemožný nebo přinejmenším poněkud mimo. Každý totiž instinktivně předpokládá, že jeho vlastní psychické založení má obecnou platnost, že všichni ostatní jsou v podstatě stejní jako on sám. Proto každý podvodník a zloděj vidí ve všech ostatních lidech, že se jej pokouší okrást, proto se důvěřivý člověk hrozně diví, že z jeho stolu zmizne peněženka, když si odskočí v restauraci na toaletu. Nikdo pak nechápe, jak to, že ti ostatní jsou jiní, proč se chovají tak nemožně.

 Udělal jsem si tedy pro sebe takový malý experiment. Vyzval jsem na svých stránkách své čtenáře a klienty, aby zkusili definovat, jaké projevy má opravdu šťastný člověk. Je přece zřejmé, že se to nějak na člověku musí projevit. Sám jsem se pak dle tradiční astrologie pokusil definovat, co činí která znamení šťastnými. A dospěl jsem k názoru:

Beran – když vybojuje vítězný boj v černobílém světě.

Býk – pokud má dobré konto, dobré jídlo, pití a sex.

Blíženec – je-li jeho život neustálá změna, může se vše dozvědět, všude být a komunikovat.

Rak – má-li dobrý domov, pocit bezpečí, manžela a děti, o něž se může starat.

Lev – je-li obdivován, může vládnout, hrát si a tvořit děti.

Panna – může-li pracovat, kritizovat a být užitečná.

Váha – je-li vše bezkonfliktní, pěkné, vyvážené, diplomatické.

Štír – může-li manipulovat s ostatními, aniž by o tom ostatní věděli, a má dobrý a častý sex.

Střelec – může-li realizovat své skvělé plány a být až bolestivě upřímný.

Kozoroh – pokud vše bude mít řád, který budou všichni respektovat.

Vodnář – může-li být originální, jiný než ostatní a dokáže-li rozbíjet to překonané.

Ryba – může-li si snít své romantické představy a sny.

 

A jak to máte Vy?