Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Novoroční uzdravující rady léčitelky Evy Kalivodové

/
  • Eva navazuje na tradice lidového léčitelství...
    Eva navazuje na tradice lidového léčitelství... (archiv)
    29. prosince 2015 ● 06:00

    Zima, zvlášť taková divná a sychravá zima, kterou zažíváme letos, klade na náš organismus velké nároky.  Léčitelka Eva radí, jak se tradičními metodami vyrovnat s nepříjemnými zdravotními komplikacemi, které nás v tomto počasí mohou potkat.

  • 1.

    Hubnutí, uvolnění střev

    Česneková polévka vám pomůže zpět na nohy po probdělé noci. Jeden stroužek česneku denně vám pomůže zlepšit imunitní systém.

    Klanopraška polní zvaná též Schizandra přírodně sušená pomáhá získat vše potřebné pro udržení imunity a udržet ji dlouhodobě. Užívejte 2x denně 5 kuliček a sami na sobě poznáte její blahodárné účinky.

  • 2.

    Zvýšení imunity

    Udělejte si očistnou proceduru, a to kompletní i s vlasy, protože negace se drží taky u kořínků vlasů, po kterých se volně dostávají na povrch a působí.

    Osprchujete se teplou vodou, póry se otevřou, místo mýdla použijte mořskou sůl  (funguje na principu peelingu – stará kůže se sloupe… póry se čistí), poté se opláchněte chladnější vodou, čímž se póry uzavřou. Pro kompletní očistu a pomoc tělu použijte po usušení pokožky místo tělového krému olej lisovaný za studena, který si můžete předem připravit, a to tím, že přidáte bylinky levandule nebo šalvěje do oleje a necháte působit. Po koupeli a jemném osušení pokožky naneste malé množství oleje do dlaní a rozetřete po celém těle, jemně vmasírujte do vlasů.

  • 3.

    Horečka – sůl nad zlato – nemoc z těla pryč

    Uvolněte se, ať už vsedě nebo leže, a dopřejte si chvíli odpočinku.

    Pokud máte doma okurku, ukrojte dvě kolečka, přiložte na oči a odpočívejte.
    Nemáte-li okurku, použijte tvaroh, který rozmícháte, vložíte do bavlněného kapesníku, utěsníte a přiložíte na oči.

    Nemáte-li doma nic z výše uvedeného, uvařte si černý čaj. Po vylouhování pytlík z čaje vytáhněte, nechte ho v mrazáku na chvíli zchladnout a přiložte postupně na oči.

    Jste-li na návštěvě a netroufnete-li si procházet cizí příbytek s tím, že hledáte cokoliv na pomoc pro své nateklé oči, potom zamiřte do kuchyně, vezměte čajovou lžičku a dejte na pár minut do mrazáku, poté vytáhněte a přikládejte na oči. Úžasně se vám uleví. Nechte působit cca 15 minut.

  • 4.

    Unavené, nateklé oči

    125 g křenu a 2 cm zázvoru nastrouhejte najemno, přidejte 3 lžíce medu, 3 lžíce cejlonské skořice a  šťávu ze 4 citrónů.
    Vše dohromady smíchejte a jezte každé ráno jednu čajovou lžičku. Směs působí na očistu střev, podněcuje hubnutí a v době po velkém přísunu jídla se tělu po této směsi určitě uleví.

  • 5.

    Hubnutí, podpora zažívání

    Bazalka je koření, které je k dostání celoročně. Má širokospektrý záběr. Posuďte sami:

    - podporuje chuť k jídlu

    - odlehčí překyselenému žaludku

    - pozitivně působí na migrénu i křeče

    - uklidňuje trávicí trakt

    - uleví od plynatosti

    - je protizánětlivá

    - uvolňuje mysl a navozuje spánek

  • 6.

    Zázračná bazalka

    Tymián – můžete kloktat nebo si udělejte čaj a popíjejte během dne.

    Křen – rozpouští hlen, uvolňuje dutiny, povzbuzuje chuť jídlu, podporuje trávení. Užívejte pouze dvě čajové lžičky za den, při požití většího množství může být podrážděn močový měchýř a ledviny.

    Citron – vypijte 2 dcl vody se šťávou ze dvou citronů, pijte tři dny. Přijde průjem, tělu se uleví od negací a znovu se nastartuje proces uzdravení.

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz