Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Úklid podle feng-šuej: Tyhle věci z bytu vyhoďte, budete šťastnější!

/
  • Video se připravuje ...
    Adam Balažovič 
    18. ledna 2022 ● 06:00

    Ve starodávném učení feng-šuej odpovídá každá část domu či bytu určité oblasti života. Stav těchto částí pak ukazuje, které stránky vašeho života jsou v dobrém stavu nebo které potřebují více péče. Obecně pak platí, že byste v bytě neměli hromadit věci, které přinášejí toxickou energii do života. Stačí málo: tyhle věci vyhodit a zbavit se jich. Které to jsou?

  • 1.

    Nefungující spotřebiče a rozbité nádobí

    Autor: iStock

     

    Podle feng-šuej představuje elektronika sílu a moc. Jakmile je ale nefunkční, znamená to problém, který se může projevit ve vašem zdraví, vztahu nebo práci. Máte na výběr buď necháte spotřebič opravit, nebo ho vyhodíte. Totéž se týká rozbitých talířů a hrníčků. Rozbité nádobí je podle feng-šuej nejsilnějším magnetem negativní energie a kromě toho praskliny poukazují na problematické vztahy. Raději si kupte nové a váš domov bude zase radostný.

     

  • 2.

    Sušené květiny

    Autor: iStock

     

    Sušené květiny představují stagnující energii. Jakmile máte doma sušené květiny, je obtížné žít v přítomném okamžiku. Sušené květy symbolizují smrt a chytá se na ně prach. Pořiďte si raději živé zelené rostliny, které naopak představují život.

     

  • 3.

    Staré oblečení

    Autor: iStock

    Věci, které už nenosíte a pravděpodobně nikdy nebudete, někomu darujte nebo vyhoďte do popelnice. Když toužíte po něčem novém, rozlučte se s něčím starým. Jedině tak se mohou vaše záležitosti pohnout dopředu pozitivním směrem.

     

  • 4.

    Zvadlé nebo mrtvé rostliny

    Autor: iStock

     

    Pokud jsou vaše pokojové rostliny zvadlé nebo mrtvé, budou způsobovat problémy. Možná vás začne trápit nespavost a nedostatek energie. Je dokonce možné, že nebudete mít chuť ani na sex, zvláště pokud máte zvadlé kytky v ložnici.

     

  • 5.

    Prošlá kosmetika a léky

    Autor: iStock

     

    Kosmetika nebo léky po expiraci jsou nebezpečné nejen pro vaše zdraví, ale i pro energii vašeho domova. Tyto předměty obsahují toxickou energii, která může způsobit, že těžko relaxujete. Vyhoďte tedy veškeré léky a toaletní potřeby, které už máte v koupelně dlouhou dobu.

  • 6.

    Zkažené potraviny

    Autor: iStock

     

    Lednice plná starých potravin může ohrozit vaše vztahy. Každý týden si tedy zkontrolujte ledničku, zásuvky, regály na potraviny a vyhoďte ty, které jsou okoralé, zkažené nebo plesnivé. Když se tuhle pravidelnou týdenní inventuru naučíte, budete mít v životě všechno jednodušší. Kromě toho si také brzo všimnete, že mnohem snáze vyjadřujete lásku druhým.

     

    Jak byste si měli zařídit domov podle feng-šuej? Poradí vám specialista Jiří Černák v našem VIDEU:

    Video
    Video se připravuje ...
    Specialista na feng-šuej Jiří Černák vám poradí, jak si zařídit domov. • Adam Balažovič

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz