Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Je to dobrodruh, nebo nevěrník? Sundejte mu ponožky a podívejte se, jaká má chodidla!

/
  • (iStock)
    22. února 2019 ● 06:00

    Říká se, že oči jsou oknem do duše. Ovšem jestli chcete vědět, jakou povahu člověk má, podívejte se na jeho chodidla. Co všechno o vás nebo vašem partnerovi prozradí chodidla, tvar či velikost prstů na dolních končetinách? Možná budete překvapení!

    V Číně, Indii i dalších asijských zemích lidé věří, že nohy jsou zrcadlem celého těla. Jakékoli změny, bolest či otoky prý odrážejí všechny problémy lidského organismu a psychiky. Podle tradiční čínské medicíny jsou tělo i duše spojené nádoby – zborcená klenba například signalizuje problémy s páteří a tedy to, že si toho na sebe nakládáte až příliš. Klíčem k rozluštění vaší povahy jsou právě prsty na noze a také velikost chodidel.

  • 1.

    Tajemství prstů na nohách: Palec

    Autor: iStock

     

    Pokud je palec mnohem delší než ostatní prsty, svědčí to o vysoké inteligenci a kreativitě. Takový člověk srší nápady a na všechno má řešení. Nad odpovědí nepřemýšlí dlouho a umí se dívat na věc z různých úhlů. Může mít ale problém s koncentrací a někdy nemusí pochopit podstatu problému. Jestli je palec v porovnání s ostatními prsty malý, prozrazuje to výborné přesvědčovací schopnosti. Takový člověk umí ostatní nadchnout k čemukoli. Má šarm a charisma.

     

  • 2.

    Ukazováček

    Autor: iStock

     

    Čím je delší, tím více vůdcovských schopností v sobě člověk má. Je energický a vynalézavý, někdy ale trochu diktátorský. Jedině jeho řešení problému je správné a na ostatní názory nebere ohled. V indické kultuře dokonce platilo pravidlo, že si muž nikdy nesmí vzít za ženu dívku, která má dlouhé ukazováčky, protože by jako manželka byla panovačná. Krátký ukazováček ale neznamená, že by byl takový člověk padavka. Jen řeší věci klidně a na všechno má dost času. Miluje harmonii a svůj klid.

     

  • 3.

    Prostředníček

    Autor: iStock

     

    V čínské medicíně je prostředníček spojený s energií a duševní silou. Mnohem delší ho mají lidé energičtí a nápadití, kteří bývají velmi úspěšné v kariéře. Jsou to perfekcionisté odhodlaní dosáhnout svého cíle. Bohužel kvůli tomu často zapomínají na osobní život a zábavu. Když je prostředníček kratší, člověk si naopak užívá života a rád relaxuje. Někdy ho lidé považují za lenocha, ale to mu ani trochu nevadí.

     

     

  • 4.

    Prsteníček

    Autor: iStock

     

    Dlouhý a rovný prsteníček na noze naznačuje důležitost rodinného zázemí. Tento člověk má citlivou duši, umí naslouchat druhým, ale neumí se odpoutat od jejich starostí. Rodinné problémy ho dokážou rozhodit, což se často odrazí na jeho zdraví. Pokud jste ve vztahu nespokojení, projeví se to zakřivením právě tohoto prstu. Krátký prsteníček znamená, že rodinné zázemí není pro vás to nejcennější a že se raději soustředíte na jiné životní cíle.

     

     

  • 5.

    Malíček

    Autor: iStock

     

    Když je malíček opravdu hodně malý, signalizuje to dětskou duši dospělého člověka. Takový člověk je velmi zábavný, přátelský a rozhodně s ním není nuda. Bohužel nebývá zodpovědný, takže se na něj nemůžete moc spolehnout. Pokud umí člověk hýbat malíčkem, svědčí to o jeho impulzivitě, dobrodružné povaze a sklonu k flirtování. Takovou schopnost mívají nevěrníci. Ti, kdo to neumí, preferují jistotu a loajalitu.

     

     

  • 6.

    Prsty v jedné linii

    Autor: iStock

     

    Pokud velikost prstů vzrůstá souměrně v jedné linii, prozrazuje to, že jde o přesného, metodického a praktického člověka. O všechno se podrobně zajímá a vždy všechno dokončí. Je vyrovnaný a taky věrný. Někdy může být puntičkářský.

     

     

     

  • 7.

    Široká chodidla

    Autor: iStock

     

    Takový člověk neposedí a pořád musí něco dělat. Nejšťastnější je, když má spoustu práce a nic nestíhá. Neumí odpočívat, což mu může přivodit řadu zdravotních problémů.

     

     

     

     

     

     

  • 8.

    Dlouhá a štíhlá chodidla

    Autor: iStock

     

    Člověk s takovými chodidly se rád nechává rozmazlovat. Má cit pro krásu a estetiku a jeho vášní je zkrášlování domova. Nepouští se do žádné práce, kterou za něj může udělat někdo jiný.

     

     

     

     

     

     

  • 9.

    Velikost nártů

    Autor: iStock

     

    Vysoké nárty mají nezávislí a samostatní lidí. Takový člověk rád řeší věci bez cizí pomoci, což může někdy vypadat, že se nechce zapojit do společnosti. Nízké nárty mají lidé, kteří naopak potřebují a vyhledávají společnost druhých. Jsou přátelští a rádi se s ostatními baví.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Zoe

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz