Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Proč se vaše sny neplní? Tohle musíte vědět, abyste to změnili a byli šťastní

/
  • (istock.com)
    4. prosince 2019 ● 06:00

    Myšlenky, které máme, jsou mocné a dokážou zázraky. Jak protékají vaší myslí, mohou vám pomoci prožívat život vašich snů, nebo vás ale také přimět, abyste žili svými největšími obavami. Většina lidí si ale sílu svých vlastních myšlenek neuvědomuje. Jsme tak zvyklí na to, že život prostě jen tak běží, zatímco my máme plné ruce práce, takže se zapomínáme soustředit na záměry a naše sny.

    Když budete energii zaměřovat skutečně cíleně, projeví se to. Soustřeďte se tedy na to, čeho chcete dosáhnout, nikoli na to, co nechcete. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak si své myšlenky vyjasnit, je přitomupřímný přístup k příběhům a vzorcům, ve kterých žijete. Příběh se sice může zdát jako skutečný, ale nejčastěji je vytvořen ze strachu a s pravdou nemá zdaleka nic společného. A právě tohle jsou hlavní důvody, proč se vaše sny neplní. Jak je možné to změnit?

  • 1.

    Nemusíte být neustále šťastní

    Autor: iStock

     

    Spousta z nás má neustále pocit, že pokud nejsou neustále šťastní a spokojení, je něco v nepořádku. Snaha o neustálé štěstí však může způsobit, že se cítíme hůř. Pokud si myslíte, že byste měli být stále šťastní, pak je jasné, že když se necítíte skvěle, považujete to za selhání. Tento vzorec přitom není možné dodržet. Když jste smutní a frustrovaní, jsou to taky emoce. Jsou součástí vyváženého života. Takže místo toho, abyste se neustále snažili být šťastní, zaměřte se na přítomnost. Když ji dokážete ocenit, budete se volně pohybovat životem a dosáhnete snadněji svých snů.

     

  • 2.

    Můžete si dovolit být sobečtí

    Autor: iStock

     

    Řada lidí těsně před smrtí litovala toho, že nevedli život podle toho, co pro sebe chtěli oni sami a místo toho dělali, co chtěli ostatní. Pokud máte sami sebe a svoji spokojenost jako poslední věc na seznamu, nikdy svých snů nedosáhnete. Je důležité být k sobě pravdivý a upřímný a klidně být i trošku sobecký. Svoje sny musíte následovat aktivně, tím totiž pomůžete zlepšit i svět kolem vás. Důvod? Když nebudete smutní a nebudete trpět, ubude jedna bolest na světě. Vlastně to dlužíte světu a sobě, abyste našli svoje štěstí.

  • 3.

    Můžete být šťastní hned

    Autor: iStock

     

    Pokud si neustále myslíte, že by to mohlo být mnohem lepší, když byste měli nové auto, zhubli jste, zaplatili dluh, sehnali novou práci nebo potkali konečně toho pravého, pak jste uvízli. Tolik z nás si myslí, že až se dostaneme na další úroveň, budeme konečně šťastní. Jenže nikdy nebude nic tak dokonalé, aby to nemohlo být ještě lepší. Když chcete lítat, nemůžete čekat na žádné „až“ nebo „když“. Zaměřte se na cestu a na všechny úžasné věci, které se dějí teď a tady. Je hezké mít cíle, ale pokud budete chtít, aby byly vaše sny realitou, není jisté, jestli se někdy budete cítit opravdu šťastní.

  • 4.

    Můžete přiznat, že všechno není báječné

    Autor: iStock

    S digitálním věkem, upravenými fotografiemi a mnoha účty na sociálních sítích, které záměrně ukazují jen to dobré a dokonalé, bohužel trávíme spoustu času porovnáváním svého života s tím virtuálním. Předstíráme, že jsme dobří, usmíváme se, přeháníme, hladovíme, abychom se vešli do nějaké škatulky. Mezitím jsme uvnitř zranění, osamělí a toužíme po hlubším spojení. Namísto předstírání, že věci jsou v pořádku, buďte k sobě upřímní a sdílejte své pravé já. Tím, že si budete více věřit, se budete cítit lépe.

  • 5.

    Vzdát to není ostuda

    Autor: iStock

     

    Jaký je rozdíl mezi neúspěchem a tím, že se vzdáte? Většina lidí si myslí, že vzdání se je selhání, takže se držíme situací, lidí, výdajů, přesvědčení a zvyků, které nám již neslouží a jsou nám k ničemu. Věřit, že vzdát se je špatná věc, je špatný zvyk, který vám může bránit v tom, abyste se cítili lépe. Změňte své vnímání, abyste viděli, že lidé se neustále mění a rostou. A často přerosteme i to, co jsme kdysi potřebovali, abychom vyrostli. Už nemusíte být s osobou, se kterou nechcete, ani v situaci, která poškozuje vaši duši. Místo toho si dejte povolení jít dál a pustit to, co už nepotřebujete. Když to uděláte, může se na jeho místě objevit něco krásnějšího.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz