Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Jaké chyby děláte ve vztazích na základě zvěrokruhu? Na tohle si dejte pozor

/
  • (iStock)
    23. listopadu 2019 ● 06:00

    Každé znamení zvěrokruhu má své jedinečné vlastnosti, které mohou určovat každý aspekt jejich života – osobní i profesionální. Dost často si ale ani neuvědomujeme, jak silně nás naše znamení ovlivňuje. A velmi viditelně i ve partnerských vztazích. Jakých chyb se dopouštíte na základě čtyř prvků zvěrokruhu?

    Které věci děláte tak, že vedou ke konci vztahů? Nebo které věci byste neměli dělat tak výrazně, abyste svého partnera nevylekali nebo nevyhnali? Je to snadné, podívejte se, do které ze čtyř základních skupin zvěrokruhu patříte, a zkuste se zamyslet, jestli je na tom něco pravdy.

  • 1.

    Znamení zvěrokruhu a čtyři základních prvky

    Autor: iStock

     

    Oheň: Znakem ohně je spontánnost, inspirace, intuice a velké vášně. Ohniví muži a ženy jsou velmi vzrušující a impulzivní a rádi v druhých zapalují oheň. Sem patří Beran, Lev a Střelec.

    Voda: Prvek vody je symbolizován soucitem, laskavostí, stálým tokem, citlivostí, vášněmi a uzdravujícími vlastnostmi. Lidé narození ve vodním znamení jsou velmi intuitivní a prožívají celé spektrum emocí. Patří sem Štír, Rak a Ryby.

    Země: Tento prvek zahrnuje osoby, které jsou workoholické, tvrdohlavé, pracovité, velmi produktivní a materiální. Sem patří Panna, Býk a Kozoroh.

    Vzduch: Lidé, kteří patří ke vzdušnému prvku, jsou praktičtí, vnímaví, logičtí a mají vynikající analytické schopnosti. Patří sem Váhy, Blíženci a Vodnáři.

     

  • 2.

    Oheň (Lev, Beran, Střelec)

    Oheň
    Oheň
    Autor: iStock

    Jste obecně pyšní a plní ohnivé vášně. Vaším zásadním problémem je vaše velkorysost. Jste vášniví, ale někdy to už může dost vadit. Váš partner to může tolerovat jednou nebo dvakrát, ale pokud budete neustále „předvádět“ záchvaty vzteku při sebemenší provokaci, pak je vaše startovací nálada hrozbou pro každý vztah. Další věc, která může vadit, je vaše přímočarost.

     

    Někdy je dobré chvíli přemýšlet než něco pronést. Pravda má svoje místo ve vztazích, ale je potřeba mít na paměti, že váš partner si zaslouží i dobré zacházení. Pozor na nevhodné žertíky, které mohou zranit. Vaše bezohledná povaha je to, co druhé přiměje, aby s vámi raději nebyli. Jako ohnivé znamení v sobě nosíte hodně vášně, kterou ne vždy dokážete správně použít. Musíte někdy akceptovat názor druhých.

  • 3.

    Země (Panna, Býk, Kozoroh)

    Autor: iStock

    Jako zemské znamení stojíte často při zemi. Máte kolem sebe ochranný štít, který vás udržuje silné a umožňuje vám udržovat s lidmi vždy přiměřené hranice. Ale ten štít, který jste si kolem sebe vybudovali, je ve skutečnosti výsledkem problémů důvěry z minulých zkušeností. Je pochopitelné, že nechcete slepě důvěřovat druhým, ale můžete zkusit důvěřovat aspoň svému partnerovi. Ano, zpočátku to může být riziko, ale musíte něco obětovat.

     

    Když nebudete trochu zranitelní, váš partner vám nebude schopen porozumět, a nikdy nedojde ke skutečnému spojení. Jedním z dalších důvodů, proč si chcete kolem sebe udržet štít, může být to, že jste dlouho byli svobodní. Možná jste si zvykli na nezávislost, kterou přináší samota. Když ji ale přenesete do svého života, může to vést k nedostatečné komunikaci s vaším partnerem. Musíte vytvořit komunikační síť mezi sebou navzájem.

     

  • 4.

    Vzduch (Blíženci, Váhy, Vodnář)

    Autor: iStock

    Jako vzdušné znamení jste v životě jako kyslík – dárce života. I když je to určitě obdivuhodná kvalita, musíte pochopit, že všeho moc škodí. Nemůžete pořád někomu něco dávat a nabízet, vyjadřujete svoje názory a obětujete často svoje pocity, abyste upřednostnili potřeby ostatních. To je pro vás sice přirozené, ale ne moc prospěšné.

     

    Musíte pochopit, že se někdy musíte postarat o svoje vlastní potřeby. Mějte své názory, nápady, hodnotový systém a individuální rozhodovací schopnosti. Váš partner také přece chce, abyste byli nezávislí a měli svůj vlastní názor. Možná se bojíte, že když si budete „stěžovat“, váš vztah bude narušen. Ale to je nepravděpodobné. Spíše by to nakonec dopadlo tak, že vás začne nesnášet. Potlačování skutečných pocitů a jednání, které se od vás očekává, může být pro vztah degradující.

     

  • 5.

    Voda (Štír, Rak, Ryby)

    Autor: iStock

    Máte správné myšlení, ale často jste příliš emotivní. Vaše plány můžete myslet dobře, ale tím, jak moc je vnucujete svým partnerům, můžete působit arogantně a sebestředně. Neobviňujte sebe ani svého partnera, je to něco, co přirozeně vychází z vaší ochranitelské a starostlivé povahy.

     

    Musíte také umožnit svému partnerovi, aby přispěl i on svými nápady a zvážili jste je ještě před konečným rozhodnutím. Někdy pro vás může být těžké porozumět signálům, které k vám vysílají vaši partneři, ale vztahy jsou těžká práce a vy musíte někdy něco obětovat, abyste je posílili. Tahle „oběť“ pochází z hluboce zakořeněné potřeby růst společně.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz