Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Co to znamená, když vám těchto 10 zvířat vstoupí do cesty? Berte to jako vzkaz!  

/
  • (iStock)
    27. března 2023 ● 06:00

    Žijeme ve světě plném symbolů a znamení, od dopravních značek až po cokoli, co je spjato s každodenním životem. Už v prehistorii lidé používali symboly, jejichž prostřednictvím komunikovali s bohy. S božstvy byla spojována také zvířata a rostliny, bohové měli svá posvátná zvířata a jakmile se takové zvíře ocitlo v blízkosti člověka, znamenalo božský zásah, který něco znamená. Pokud vám tedy některé z následujících zvířat překročí cestu, zbystřete.

    Těchto deset zvířat je považováno za nejmocnější znamení ze všech zvířat v zvířecí říši. Důležité je, abyste si uvědomili, že se snaží upoutat vaši pozornost, a to z mnoha důvodů, které nesmíte ignorovat. Proč a co všechno tahle magická zvířata mohou znamenat?

  • 1.

    Sova

    Autor: iStock

     

    Sovy jsou považovány za zajatce zkázy a zároveň nositelky nepředstavitelné moudrosti. Možná sovy vědí o věcech, před kterými vás chtějí varovat. Možná vás chtějí varovat před něčím, co přijde – obvykle něčím obrovským. Sovy byly spojeny s mnoha bohy a bohyněmi, ale jednou z nejmocnějších bohyní, která sovu asociuje, je Athéna (Minerva), bohyně moudrosti ve starověkém Řecku.

    Když se před vámi objeví sova, musíte být zvlášť opatrní, pokud jde o vaše další kroky, protože se vás snaží připravit na to, co přijde (nemusí to být špatné, ale rozhodně to je velmi důležité nebo dokonce něco, co vám změní život). Pokud máte nějaké čarodějnické sklony, sova pro vás znamená, že byste měli být velmi opatrní s energiemi, které vyvoláváte a měli byste s nimi zacházet moudře. Sovy jsou poslové „velkých zpráv“. Obecně jsou považovány za královské ptáky, proto je lze považovat za znamení úspěchu.

     

  • 2.

    Pavouk

    Autor: iStock

     

    I pavouci jsou spojováni s bohyní Athénou, bohyní moudrosti. Jsou také považováni za posvátná zvířata, protože jejich tvar symbolizuje, že jsme všichni spojeni navzájem s celou přírodou. Pokud jste ale spatřili pavouka, nemá to stejný význam jako v případě sovy. Pavouci se snaží "chránit" nebo připomenout nějakého přítele. Ve starověku byli pavouci znamením pro přítele (buď z minulosti nebo blízkého přítele). Pravděpodobně brzy potkáte nějakého přítele, který vám dá zcela nové informace. Obecně jsou pavouci dobrým znamením, nositeli štěstí. Zvláště když objevíte pavouka v noci, budete mít hodně štěstí.

  • 3.

    Kočka

    Autor: iStock

     

    Procházíte se po ulici, přemýšlíte o každodenní rutině, když z nějakého důvodu upoutá vaši pozornost kočka. Odmítáte si připustit, že by to mohlo něco znamenat, prostě přeběhla přes cestu. Ale kočky se zjevují lidem z nějakého konkrétního důvodu a sledují je. Kočka je zosobněním intuice. Když se kočka objeví z ničeho nic a z neznámého důvodu, a všimnete si jejich podivných a roztomilých pohybů, je to znamení, že musíte začít více naslouchat svému srdci.

    Kočky jsou spojovány s mocnými a moudrými bohy, jako Bast, Freya a Brigid. Divoká kočka symbolizuje vaše skryté magické a duchovní síly, kterým teď musíte naslouchat. Záleží i na barvě kočky, která vám přeběhne přes cestu. Bílé kočky symbolizují plodnost a změnu v romantických záležitostech, zrzavé kočky symbolizují různé úrovně existence a duchovní cesty, a černé kočky symbolizují změnu k dobrému (nebo horšímu) a moudrost.

     

  • 4.

    Vrána / havran

    Autor: iStock

     

    Tato stvoření mají špatnou pověst kvůli tomu, že jsou obvykle nositeli smrti a temné magie. Přestože někdy mohou skutečně přinášet špatné zprávy, jsou ovšem zosobněním pravdy. Vrána byla posvátná pro Apolla (Bůh slunce), Heru (Královna bohů) a Asclepia (Bůh medicíny).

    Když vidíte vrány nebo havrany, bude vám brzy odhalena pravda. Antikové věřili, že moudrosti nelze dosáhnout, pokud nejste připraveni tuto informaci obdržet. Pohled na vránu je božské potvrzení toho, že jste nyní připraveni! Brzy se naučíte něco opravdu důležitého.

  • 5.

    Jelen

    Autor: iStock

     

    Tato nádherná a okouzlující rohatá stvoření jsou posvátnými zvířaty bohyně Měsíce Artemis (latinsky Diana). Artemis měla jelena neustále jako svého blízkého společníka. Artemis byla osamělá bohyně, která milovala samotu v lese se svými milovanými zvířaty a stromy. Jelen představuje prestiž a vážnost, je synonymem pro plachost a snění.

    Jakmile spatříte jelena, což je skutečně velmi vzácné, je to znamení, že to, čím procházíte, musíte zvládat s noblesou, a i nadále čelit problémům s důstojností. Jeleni udržují vždy hlavu vzhůru, i když jsou loveni. Buďte jako jeleni. Postavte se světu a čelte problémům, aniž byste ztratili svou vnitřní krásu.

     

  • 6.

    Králík

    Autor: iStock

     

    Tato načechraná hravá stvoření symbolizují jaro, kdy se začínáme radost po zimě. Králík miluje potěšení ze života, nenávidí konflikty. Králíci se snadno a rychle rozmnožují, proto když vidíte králíka, považuje se to za znamení plodnosti a hojnosti. Milují hrátky v trávě, hrabání a hledání vzácné potravy.

    Kromě toho se říká, že králíci přinášejí štěstí, to proto, že někteří věří, že se do nich transformovaly víly nebo dobré čarodějnice. Když vám tedy králík překročí cestu, očekávejte změna k lepšímu a velké štěstí. Důvěřujte vesmíru.

  • 7.

    Ještěrka

    Autor: iStock

     

    Diskrétní, tiché, ale i divoké ještěrky symbolizují temnou stránku vaší duše. Pokud ještěrka náhodou upoutá vaši pozornost, je znamením, že musíte věnovat více pozornosti svému nitru, protože sny o vás mohou odhalit něco opravdu velkého. Zkuste být více organizovaní. Začněte si psát historii svých snů. Pravděpodobně vás čeká velké odhalení pravdy!

    Alchymisté věřili, že ještěrky jsou skutečně velmi šťastnými stvořeními a pohled na ně je příslibem, že se nacházíte na správné cestě! Pokud tedy ještěrka překročí vaši cestu, je vše, co děláte, požehnáno božskými silami.

     

  • 8.

    Had

    Autor: iStock

     

    V aztécké astrologii had symbolizuje smíření mezi nebem a zemí v dějinách lidstva a určité magické síly. Hadi mají ale také velmi špatnou pověst, protože bývali spojováni s ďáblem a jeho přisluhovači. Ačkoli zřídka jsou nositeli zlé magie, obvykle tomu tak není. Hadi symbolizují kouzlo Matky Země a přírody.

    Ve skutečnosti hadi symbolizují staré náboženství – stačí si připomenout, co řekl Ježíš: „Buďte moudří jako hadi“ (Matouš 10,16). Pokud vám tedy přeběhne had přes cestu (a stává se to, ne že ne!), je to znamení, že v sobě skrýváte sílu, která by mohla ublížit. Had vám tedy také připomíná, abyste ovládli své vášně a nasměrovali veškerou instinktivní energii na něco opravdu kreativního a správného. Hadi jsou také symbolem velké moudrosti a síly.

  • 9.

    Vážka

    Autor: iStock

     

    Okřídlené zázraky jasných barev, které se obvykle objevují poblíž vodní hladiny. Vážky obvykle připomínají, že duchové přírody sledují vaši práci a neustále se jí snaží účastnit a pomáhat vám. Vážky můžou být také duchové vašich předků, kteří se zjevují, aby vám pomohli tím, že vám poskytnou sílu a moudrost, kterou potřebujete, abyste mohli pokračovat v cestě, po které jdete. Vážky jsou znamení přírody a požehnáním, ale taky připomínka, že život zde nekončí. Jsme nesmrtelní a neměli bychom se nikdy vzdát!

     

  • 10.

    Beruška

    Autor: iStock

     

    Tohle puntíkaté nádherné stvoření je takovým symbolickým synonymem pro štěstí. Kdykoli se objeví, přihodí se něco dobrého, protože symbolizuje dobytí života nad smrtí. Beruška se vás snaží rozveselit a pomoci vám pochopit, že bez ohledu na to, jak se cítíte, by mělo dojít ke zlomu, změně způsobu života a zlepšení. Beruška je poslem radosti. Sledujte, jak děti (které jsou mnohem citlivější na duchovní síly) reagují, když vidí slunéčko sedmitečné. Okamžitě se rozveselí a začnou křičet, že ho našli! Ano, to není žádná náhoda. Berušky jsou duchovní poslové dobrých zprávy a štěstí! Hlavu vzhůru!

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz