Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Jste emocionálně silní? Vaše znamení to prozradí

/
  • (iStock)
    19. června 2019 ● 06:00

    Žít život bez emocí a vůbec nic necítit, to není žádná výhra. Naše emoce z nás dělají to, co jsme. Existuje ale spousta věcí, které nás ovlivňují, a podle toho reagujeme. A někdy nás emoce dokážou převálcovat a ovládnout víc, než bychom si přáli. Být emocionální není špatná věc, ale neměli bychom dovolit, aby nás ovládly emoce docela.

    Silné emoce můžou způsobit, že zapomeneme na podstatu věcí a budeme reagovat tak, že toho později budeme třeba i litovat. Někdo je ovšem psychicky silnější než druhý. Víte, co spouští vaši emocionální jízdu a jak se vyhnout emoční spoušti? Vaše znamení vám napoví.

     

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani, vy máte jasnou představu o tom, co chcete, a v žádném případě se nespokojíte s ničím menším. Nezapojíte se do ničeho jen proto, abyste toho byli součástí, když se vám to nelíbí. Žijete s naléhavostí, což znamená, že většinou děláte to, co cítí vaše srdce, a nezajímá vás, jestli to povede k hořkosti. Jste totiž vždy připraveni se s tím vypořádat. Děláte si věci po svém a nikdo to nemůže změnit.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci mají kolem sebe určité zdi, které si vybudovali, aby zvládali snadněji realitu života. Nechcete, aby vám někdo vstoupil do vašeho života a potlačovat vašeho ducha, protože víte, že to by se vám nelíbilo. Je toho hodně, co vám probíhá hlavou, když se s někým setkáte, a trvá delší dobu, než si ho pustíte k tělu, protože moc dobře víte, že emoce by vás mohly později zcela ovládnout. Nejprve si musíte být jistí, že vás nikdo nepodrazí, teprve pak mu dovolíte jít blíž k sobě.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci, ve vaší mysli se v každém okamžiku odehrává nějaký důležitý večírek plný vášní a emocí. V žádném případě nedovolíte, aby vás někdo kontroloval, natož vaše emoce. Nemáte rádi lidi, kteří nedávají najevo svoje emoce, protože vy to děláte často a rádi. I proto vás emoce velmi často pohltí a vy zůstanete někde uvnitř. Je někdy těžké zvládnout to a dostat se z kolotoče, který se točí ve vaší hlavě. Vy nepatříte k nejpevnějším osobnostem zvěrokruhu.

     

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Raci, jako rodinný typ chcete zvládat vše na jedničku, ale moc dobře vám to nejde. Bohužel velmi často podléháte zradě a zklamání, což se projeví ve všem, co děláte. Na druhou stranu se nikdy nevzdáte a neustále jdete kupředu, ať se děje, co se děje. Jste sice plní emocí, které působí zranitelně, ale vy se dokážete překvapivě rychle postavit na nohy, a i po těžkém pádu jít dopředu. To z vás dělá citově silné osoby, které se jen tak nedají.

     

     

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi, vy chcete, aby se lidé kolem vás měli dobře. Dáváte, pomáháte a snažíte se vše dělat pro lidi, kteří vaši pomoc potřebují. Neděláte to jen proto, aby to dobře vypadalo, i když si to možná ostatní myslí. Vy to tak prostě cítíte. Jste pevní v zásadách a taky dobře znáte svoje silné a slabé stránky. Emocionální síla vám nechybí a dokážete snadno zvládat silné emoce a impulzy. Máloco se vás dotkne a můžete navenek působit jako někdo, kdo má hroší kůži. To ovšem nemáte.

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny vždycky vědí, že život je o věcech a situacích, které se prostě dějí a stávají, když se snažíte realizovat svoje plány. Nelze tedy všemu věřit. Panny se nenechají znepokojit tím, že jim vstoupí do cesty nějaké nepříjemné emoce, dokážou je zvládnout právě tím, že vědí, že jedině když je budou mít pod kontrolou, dokončí svůj velký úkol. Panny jednoduše nehýří emocemi a ani jim tedy nepodléhají. Někomu mohou připadat jako studený psí čumák, ale jejich schopnost „stát nohama na zemi“, z nich dělá emočně silné bytosti.

     

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy se snaží každý den, aby byli šťastní všichni kolem nic. Jejich štěstí není tak důležité. I když budou zasaženi vlnou smutku, budou mít veselý obličej a budou se usmívat, aby nikdo nepoznal, že je něco dokázalo rozhodit. Jako vzdušné znamení mají i Váhy problém s emocemi, jsou emočně spíše nevyrovnané. Váhy často zůstávají v osobních vztazích stranou a raději se moc neangažují, aby je náhodou někdo nezklamal. Navíc se bojí, že by svými emocemi mohly někomu ublížit – tak je raději skrývají. To ovšem může ve finále způsobit obrovské škody!

     

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři znají svou hodnotu a nikdy se nenechají ovlivnit. Vědí, co dělají a netráví moc času tím, aby se zabývali rozjímáním o tom, co na to druzí lidí. Jsou si jistí, že většinu času mají pravdu. Moc se ale neumí vyrovnávat se silnými pocity, ovšem na jejich tváří moc nepoznáte, co ve skutečnosti cítí. Jejich emoce jsou nestabilní a velmi turbulentní. Dlouho ale vydrží odolávat, ovšem nakonec se můžete divit, mají totiž rádi pomstu. To pak jejich emoce vybuchnou jako saze.

     

     

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci jsou ohnivé znamení a plné vášní. Emoce jim tedy nejsou cizí, ale na rozdíl od Lvů je neprojevují tak intenzivně. Raději svoje emoce skrývají a bohužel díky tomu upadají často do splínu a depresí. Vždy se snaží zachovat si svůj názor a nenechat se vyprovokovat. To z nich dělá emočně silné znamení.

     

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Život není věčný a Kozoroh to dobře ví. Proto žije každý den, jako by byl poslední. Nikdy se nezastaví a na každý den se dívají jako na novou příležitost. Jsou houževnatí a důslední, nenechají se nikým rozhodit. Pokud byste se jich chtěli dotknout nebo je urazit, jen těžko se vám to podaří. Svoje emoce zvládají na jedničku.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři se budou vždycky snažit následovat svoje srdce, to je činí šťastnými. Je to jejich způsob, jak žít. Víte, že nikomu nic nedlužíte, takže se nemusíte nikomu taky vyhýbat ani dělat to, co nechcete. Je to váš život a jdete svou vlastní cestou. Vaše duševní síla je velká, už proto, že míříte vždycky za krásnými ideály. Ať už vám do cesty vstoupí cokoli, nerezignujete. Umíte se totiž skvěle adaptovat na životní změny, a v tom je vaše emocionální síla.

     

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby jsou nejcitlivější znamení zvěrokruhu a snadno je emoce přemůžou. Emoce je pronásledují na každém kroku, ale pokud mají vedle sebe někoho milujícího, pak to zvládají s lehkostí. Pokud jde o duševní sílu, patří Ryby mezi ty nejsilnější. Přestože působí jako někdo, kdo je mimo realitu, v tom je právě jejich emocionální síla. Jsou totiž trpělivé a dokážou čekat i bojovat. Navíc neumí zadržovat zášť, takže už to je první krok ke štěstí a emoční síle.

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz