Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jaké znamení jste podle orišského horoskopu? Najděte se a budete se divit!

/
  • (iStock)
    15. června 2019 ● 06:00

    Možná jste o orišovi nikdy neslyšeli, ale jde o ducha či božstvo, které je součástí jorubské duchovní a náboženské tradice. Nejznámější tradicí, kde se orišové objevují, je kubánská santería a haitské vúdú. Oriša má i svůj vlastní horoskop, který vznikl před několika staletími. Oriša pochází původně z Afriky a prostřednictvím otroků se dostala na Kubu. Dodnes se v černošských komunitách praktikuje.

    Podobně jako západní horoskopy obsahuje i tento dvanáct znamení. Každé z nich má orišské jméno, které je přiřazené k datu narození. Ke kterému patříte právě vy? A co o vás všechno prozradí?

     

  • 1.

    Oggún (22.3. - 20.4.)

    Autor: iStock

     

    Oggún je oriša války, kovářů, technologie nebo policie. Jeho ekvivalentem je svatý Petr nebo archanděl Michael. Jací bývají lidé v tomto znamení? Obvykle jsou to lidé se spoustu síly a vitality, plní dynamiky, kteří svou energii směřují hlavně do práce a realizace projektů. Mají vrozenou schopnost vedení a jejich moudrost jim umožňuje růst na všech úrovních. Jako válečníci se ničeho nebojí a žádné bitvě se nikdy nevyhnou.

     

     

  • 2.

    Oko (21.4. - 21.5.)

    Autor: iStock

     

    Tenhle oriša představuje půdu, zemědělství a přírodu. Lidé narození v tomto znamení inklinují k podnikání, nebojí se tvrdých výzev ani tvrdé dřiny. Nikdy se nebojí selhání, protože nemají strach. Mají dar jít za svým cílem a dosáhnout úspěchu. Milují spravedlnost, sledují společné dobro a mají smysl pro rodinu. Jeho ekvivalentem je svatý Isidor, patron Madridu, farmářů a krajanů.

  • 3.

    Elegguá (22.5. – 21.6.)

    Autor: iStock

     

    Tenhle oriša je jakýmsi klíčem osudu, který otevírá různé cesty našeho života. Jeho ekvivalentem je Santo Niňo de Atocha (Jezulátko) a Svatý Antonín z Padovy, který nese v náručí dítě Ježíše. Lidé narození ve znamení Elegguá mají tendenci neustále hledat pravdu a snaží se zajistit, aby konflikty mezi lidmi nebyly řešeny násilně a válkami, ale prostřednictvím slov a komunikace. Někdy můžete jejich úmysly chybně interpretovat, ale obecně jsou to lidí inteligentní, výmluvní a jemní. Mezi jejich méně lichotivé ctnosti patří nerozvážnost, povrchnost a neklid.

     

  • 4.

    Oshún (22.6. – 23.7.)

    Autor: iStock

     

    Tento oriša je spojen s mateřstvím, plodností a vším, co souvisí s láskou, touhou a rozmary. Lidé narození v tomto znamení bývají citliví, ale nechávají se často unášet pocity než racionalitou a analýzou. Jsou také romantičtí a smyslní, ovšem někdy v sobě chovají spoustu záště. Oshún je představován v křesťanském náboženství Virgen de la Caridad del Cobre, patronkou Kuby.

     

  • 5.

    Changó (24.7. – 23.8.)

    Autor: iStock

     

    Tento oriša je spojen s ohněm a hromy, sopkami a válkami. Jeho ekvivalentem je Svatá Barbara a také Svatý Mark. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste osoba s velkým odhodláním, silou a moc se nestaráte o to, když vám někdo stojí v cestě. Proto máte pověst arogantních tyranů. Jste ovšem taky kreativní a analytičtí. Máte touhu být neustále nejlepší, ovšem jste také velmi společenští.

     

  • 6.

    Yamanyá (24.8. – 23.9.)

    Autor: iStock

     

    Jeho ekvivalentem je Panna Regla (Panna Marie) a je spojen s moři, oceány a slzami lidí. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste zralý a pořádkumilovný člověk, s intuicí a empatií. Někdy můžete mít problém se sebeúctou. Jinak jste ale osoba, která má ráda pořádek, organizaci svých záležitostí a analyzování situací. Pozor, někdy jste přespříliš kritičtí.

     

  • 7.

    Obatalá (24.9. – 23.10.)

    Autor: iStock

     

    Známý jako Obbatalá, Oxalá nebo Ochalá, je prvním z orišů a synem nejvyššího Boha. Náleží mu lidská hlava, v níž údajně sídlí lidská duše. V kubánské santerii je Obatalá ekvivalentem Ježíše Nazaretského a Panny milosrdné. Lidé narození v tomto znamení jsou stateční a inteligentní, rádi se přimlouvají za mír všech, kteří jsou kolem nich. Mají vynikající schopnost rozhodovat se v době jakékoli akce, a to i tehdy, když mají strach. Mají výjimečné sociální dovednosti. Jsou též umělecky nadaní.

     

  • 8.

    Orula (24.10. – 23.11.)

    Autor: iStock

     

    Oriša věděné a moudrosti má podle santerie svůj křesťanský ekvivalent ve Svatém Františkovi z Asisi. Lidé narození v tomto znamení se vyznačují velkou lstivostí, která jim umožňuje hned vědět a vidět pravdu. Nikdy neváhají, pokud mají něco udělat sami pro sebe. Jsou inteligentní a mají silnou intuici a sklony k spiritualitě. Jejich zvídavost je kultivuje a vede k moudrosti.

     

  • 9.

    Babalú Ayé (23.11. – 21.12.)

    Autor: iStock

     

    Oriša nemocí, moru a bídy, proto je jeho ekvivalentem svatý Lazar, který je často líčen jako nečistý a bezmocný člověk. Lidé narození v tomto znamení mají zvláštní dar léčit a obnovovat jednotu duše a těla. Jsou skvělí poradci, kteří touží po blahobytu kolem. Z jejich specifických vlastností vyniká optimismus a racionalita, i když v určitých okamžicích života mohou jednat sobecky. Obecně ale spíše sympatizují s problémy druhých.

     

     

  • 10.

    Agayú Sola (22.12. – 20.1.)

    Autor: iStock

     

    Jeho jméno doslova znamení „kdo pokrývá poušť svým hlasem“ a je to oriša vnitřku země a sopek. Jeho ekvivalentem je archanděl Michael a také svatý Kryštof, mučedník. Pokud jste se narodili právě v tomto znamení, jste sebevědomí a rozhodní. Bez obav na sebe přebíráte povinnosti, protože jste velmi odvážní a ambiciózní. Jste také velmi produktivní a často býváte ve vedení. Vždy jste ale opatrní a realističtí.

     

  • 11.

    Ochosi (21.1. – 19.2.)

    Autor: iStock

     

    Podle tohoto znamení jste lidé s velkým talentem a s přátelskou povahou. Máte v sobě humanitárního ducha, který z vás dělá výtečné přátele. Díky tomu si vás lidé také velmi váží a cení. Máte velké ideály a talent téměř na vše. Svým partnerům přinášíte velké potěšení. Jeho ekvivalentem je svatý Norbert a svatý Albert veliký.

     

     

  • 12.

    Inle (20. 2. – 21.3.)

    Autor: iStock

     

    Inle oriša je patronem lékařů, ryb a řek. Cestuje po světě živých a mrtvých. Jeho ekvivalentem je archanděl Rafael, který je také patronem lékařů. Podle orišského horoskopu jsou lidé, narození v tomto znamení, soucitní a pokorní, mírumilovní a nesnášející krutost. Obdivují tradice a spiritualitu a mají v sobě spousty víry. Sex není jejich prioritou, jsou spíše nejistí a plaší.

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz