Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Věštba řeckých bohů: Den, kdy jste se narodili, prozradí, jací jste!

/
  • (iStock)
    27. února 2021 ● 06:00

    Moudří Řekové kdysi dávno věřili, že každý den v týdnu je propojen svou energií s jednou z planet a taky jejím vládnoucím bohem či bohyní. Ti drží nad tímto dnem ochrannou ruku a taky jim propůjčují určité povahové vlastnosti. Jaké jsou ty vaše podle starověkých Řeků?

    Den, v němž jste se narodili, předuručuje, jací jste. Pozor ale, ve starověku den nezačínal a nekončil půlnocí, ale úsvitem. Pokud jste se tedy narodili mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ranní, pak se považujte za „dítě“ předešlého dne.

     

  • 1.

    Pondělí – Měsíc – Bohyně Artemis

    Autor: iStock

     

    Měsíc symbolizuje princip ženskosti. Lidé, kteří se narodili v pondělí, oplývají těmi nejlepšími ženskými vlastnostmi. Jsou citliví, chápaví a přirozeně inklinují k silným rodinným vazbám. Bývají zaměstnaní ve službách, zdravotnictví nebo školství. Pondělí je den plný změn a shonu, podobně jako lidé, kteří se narodili v pondělí. Přestože jsou citliví, bývají taky náladoví a mívají sklon k neurózám.

     

  • 2.

    Úterý – Mars – bůh Ares

    Autor: iStock

     

    Stejně jako bůj Ares, který je řeckým bohem války, jsou lidé narození v úterý silné osobnosti s přímou a někdy výbušnou povahou. Bojovníci za práva všech utlačovaných, hrdinové a rytíři, takoví jsou lidé narození v tento den. Nikde dlouho nepostojí a neposedí a musí být pořád v pohybu. Jsou méně trpěliví, ale zase mají šarm a odhodlání.

  • 3.

    Středa – Merkur – bůh Hermes

    Autor: iStock

     

    Středa je pod vlivem Merkuru a řeckého boha Hermese, který je všeobecně spojován s inteligencí, znalostmi a informacemi. Lidé narození ve středu jsou vyrovnaní, klidní a vynikají bystrým úsudkem. Najdete mezi nimi převážně introverty, ale přesto bývají ozdobou večírků, protože s nimi není nuda. Kromě knih milují cestování a svou práci. Dobře se jim daří v oblasti byznysu, marketingu a IT či administrativě.

     

  • 4.

    Čtvrtek - Jupiter – bůh Zeus

    Autor: iStock

     

    Patronem čtvrtka a Jupiteru je Zeus. Lidé narození v tento den jsou okouzlující bytosti, extroverti, kteří přitahují pozornost a obdiv. Najdete mezi nimi přirozené vůdce a autority. Ať už se s nimi dáte do řeči o čemkoli, na všechny mají tito lidé svůj názor. Díky svému charisma bývají ale taky skvělými manipulátory, kteří trpí potřebou kontrolovat a ovládat všechno a všechny.

     

  • 5.

    Pátek – Venuše – bohyně Afrodita

    Autor: iStock

     

    Pátku vládne bohyně lásky, krásy a potěšení. Lidé narození v pátek jsou stejně jako půvabná bohyně hezcí a milující krásu. Většinou pracují v oblasti umění, diplomacii a službách spojených s relaxací, jako jsou masáže či kosmetické služby. Jsou vlídní a romantičtí, ale nenechte se tím zmást. Jsou také velmi cílevědomí a mají v sobě touhu dokázat všechno, co si přejí.

     

  • 6.

    Sobota – Saturn bůh Hádes

    Autor: iStock

     

    Hádes je bůj smrti a konce. Lidé narození v sobotu jsou hloubaví lidé, kteří přirozeně inklinují ke studiu. Najdete mezi nimi spoustu filozofů, psychologů a vědců. Mívají tendenci dělat si zbytečně starosti a můžou propadat úzkostem. V kolektivu jsou oblíbení a co slíbí, to taky dodrží. Jsou skvělí v týmu a neradi pracují sami. Ve vztazích bývají věrní a vždy se snaží vztah zachránit. Loajálnější lidi nanajdete.

  • 7.

    Neděle – Slunce – bůh Apolón

    Autor: iStock

     

    Lidé narození v neděli si v sobě nesou slunce stejně jako bůh Apolon. Září na všechny strany a mají v sobě spoustu pozitivní energie. Dobrá nálada je neopouští a chtějí si hlavně užívat život. Ne nadarmo se o nich říká, že se narodili na šťastné planetě. Jsou kreativní a úspěšní, ale ne zadarmo. Jsou dost často workoholici, dříči, kteří málo odpočívají. Každý den je pro ně ale výzvou, které se nebojí. Klidný rodinný život u nich nečekejte.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz