Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Objevte svou dominantní čakru podle znamení! Díky ní budete zdravější i úspěšnější

/
  • (iStock)
    8. června 2019 ● 06:00

    Věděli jste, že každý máme nějakou dominantní čakru ve svém těle? Víte, na kterou byste se měli zaměřit podle zvěrokruhu? Čakry jsou centra v lidském těle, která dokážou přijímat energii a určitým způsobem ji transformovat a vyzařovat zase ven. Pokud jsou v harmonii a fungují, jsme zdraví a plní energie. Když jsou zablokovány, a stačí klidně omezení jen jedné z nich, negativně to ovlivňuje všechny ostatní, což má dopad na zdraví a taky chování.

    Základních čaker máme v těle celkem sedm a jsou umístěné nad sebou v blízkosti žláz s vnitřní sekrecí. Každá rezonuje na jiné frekvenci a má taky různou barvu. Pokud se vibrace zpomalí, například nemocí, stresem nebo nemocí, naruší se její rovnováha. Pak tyto čakry začnou vytvářet bloky, které brání zdravému proudění energie. To se projeví onemocněním a špatnou psychikou. Každé sluneční znamení má pak svou hlavní čakru, která člověka určuje a na kterou by se měl zaměřit. Jaká je ta vaše?

  • 1.

    Beran – Solar Plexus čakra

    Autor: iStock

     

    Vládnoucím prvkem Beranů je oheň, a právě oheň hraje klíčovou roli, pokud jde o určení dominantní čakry. Berani nemohou žít bez vášně a svobody, takže jejich energetický duch dokonale zapadá do jednoho z energetických bodů, které v našem těle existují. Jejich nejsilnější čakra je tedy čakra solar plexus. Tahle čakra ovlivňuje nižší emoce, jako jsou strach, žárlivost vztek. Je centrem síly, přes ní přijímáte sluneční energii, která dodává vitalitu. Nachází se u hrudní kosti – solar plexu. Máte-li dominantní právě tuhle čakru, měli byste pracovat na svém egu a svých emocích. Tahle čakra taky slouží k tomu, aby ovládla vůli a zklidnila hněv, což Beran moc neumí. Barva této čakry je žlutá, vhodným léčivým kamenem je citrín nebo tygří oko.

     

  • 2.

    Býk – Kořenová čakra

    Autor: iStock

     

    Býci patří ke konzervativním lidem, tak trochu nepružným. Býci mají silný vztah k sexu a obecně k potěšení. Kořenová čakra je jejich dominantní, a představuje pozitivní postoj k životu. Je energií aktivity a tvořivosti, dává Býkům sílu, aby se prosadili, vybudovali si pevnou existenci. Býci by měli neustále dávat pozor právě na tuhle čakru a hlídat, zda není zablokovaná, protože je také spojená s nadledvinkami, zažívacím a krevním systémem a kostmi. Barva této čakry je červená a najdete ji u kostrče, konečníku, močového měchýře a pohlavních orgánů.

     

  • 3.

    Blíženci – Krční čakra

    Autor: iStock

     

    Blíženci jsou vzdušné znamení, které má neustále tak trochu hlavu v oblacích. Téměř nikdy se jim nedaří pochopit vnitřní dítě a místo toho se chovají poněkud nekontrolovaně. Tahle nekontrolovatelnost často ovládá jejich tělo a myšlenky. Blíženci, vaší dominantní čakrou je krční čakra, umístěná v oblasti krku a šíje. Je zaměřená na vyjádření, poznání a komunikaci, a pomáhá seberealizaci. To všechno jsou vaše silné stránky, tak je musíte i prostřednictvím vyladění kořenové čakry podpořit. Pokud bude krční čakra v harmonii, umožní vám zvládat všechny vaše nápady s nadhledem, laskavostí, moudrostí a upřímností. Co víc si můžete přát? Barvou této čakry je modrá, vhodným kamenem je tyrkys.

     

  • 4.

    Rak – Sakrální čakra

    Autor: iStock

     

    Raci, vaše dominantní čakra má silný vztah s tvořivými silami a sexuálními energiemi. Nemusíte se snažit někoho oklamat, protože jako Raci jste milující bytosti, které mají rádi život postavený na těchto dvou pilířích. Máte rádi rodinu a rodinné povinnosti, takže je jasné, že abyste se doma cítili fajn, musíte mít také uspokojivý sexuální život. Proto je vaší dominantní čakrou sakrální čakra. Nepřímo zahrnuje vaše genitální žlázy, stejně jako reprodukční systémy. Je centrem čistých emocí, sexuální energie a tvořící síly. Má zásadní vliv na mezilidské vztahy, takže na ni pracujete a nedovolte, aby se zablokovala. Najdete ji v oblasti kolem pupku. Její barvou je oranžová a nejvhodnějším kamenem pro její posílení je karneol.

     

  • 5.

    Lev – Solar Plexus čakra

    Autor: iStock

     

    Intenzita a přístup k životu krále zvěrokruhu do značné míry určuje, jaká bude jeho dominantní čakra. Přívalová síla, která udržuje Lva spojeného s jeho nejhlubší částí bytosti, dává zřejmá vodítka pro to, jaký druh energetického katalyzátoru bude potřebovat. Lev má silné ego a titánskou potřebu pořád zářit, což musí neustále vyrovnávat, aby ho to nesmetlo. Jeho dominantní čakrou je solární čakra. Tento energetický bod souvisí se žlutou barvou a má vliv na orgány, jako je slinivka břišní a slezina, a také trávicí systém. Harmonizace téhle čakry vám pomůže kontrolovat vaše excesy. K tomu si vezměte na pomoc citrín nebo tygří oko.

     

  • 6.

    Panna – Krční čakra

    Autor: iStock

     

    Panny jsou skromné a trochu introvertní, ale taky jsou velmi inteligentní, zábavné a laskavé. Jejich dominantní čakrou je krční čakra, která souvisí s různými částmi těla od paží, úst, zubů, uší, čelisti, hlasu, páteře až děložní hrdlo. Panny by se měly snažit o harmonizaci téhle čakry, aby nebyly plaché, ustrašené a nespolehlivé. Vhodným pomocným kamenem je tyrkys, chalcedon či topaz.

     

     

     

  • 7.

    Váhy – Srdeční čakra

    Autor: iStock

     

    Váhy jsou dost romantické a civilizované bytosti, které jsou výjimečným zdrojem dobra. Dominantní čakrou Vah je srdeční čakra, která se nachází ve středu hrudi. Díky téhle čakře jsme schopni vciťovat se do pocitů druhých lidí a soucítit s nimi. Je to katalyzátor zodpovědný za řízení a nasměrování našich dobrých emocí, jako je radost, velkorysost, přijetí a odpuštění. Je bránou do duše, protože v ní sídlí pocity hluboké lásky. Má smaragdově zelenou barvu a kámen, který s ní je spojený, je achát.

     

     

  • 8.

    Štír – Třetí oko

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou tajemní, složití a velmi duchovní. Mají vnitřní obdiv k mysticismu a všemu, co je nadpřirozené. Jedním z jejich hlavních povahových rysů je výborná představivost a intuice, proto je jejich dominantní čakrou takzvané třetí oko. Ta řídí jejich energetickou stránku. V této čakře sídlí vyšší duchovní síly, intelekt, intuice a inspirace. Najdete ji uprostřed čela mezi obočím a má indigově modrou barvu. Pokud není tato čakra v harmonii, můžete trpět bolestmi hlavy, migrénami, mít záněty horních cest dýchacích či problémy s dutinami. Její barva je indigově modrá a kameny, které pomohou v její harmonizaci, jsou ametyst či azurit.

     

  • 9.

    Střelec – Sakrální čakra

    Autor: iStock

     

    Střelci jsou nesmírně impulzivní a vášniví, a to v naprosto každém aspektu života. Jejich dominantní čakrou je tedy sakrální čakra, která ovlivňuje pohlavní orgány, tlusté střevo, pánev a taky močové ústrojí. Sakrální čakra – v sanskrtu svadhisthana – znamená doslova „vlastní domov“, a zaměřuje se na reprodukci a sexualitu. Pokud bude v harmonii, měla by vám přinést dokonalou rovnováhu mezi kreativními instinkty a sexuálními impulzy. Máte-li ji zablokovanou, může se to projevit chronickou bolestí spodní části zad, zánětem sedacího nervu či různými gynekologickými obtížemi. Její barva je oranžová, vhodný kámen pak karneol.

     

  • 10.

    Kozoroh – Kořenová čakra

    Autor: iStock

     

    Kozoroh je zemské znamení, které ovládá kořenová čakra. To dokonale zapadá do jejich pracovitosti a profesionality. Právě tato čakra jim pomůže přežít a vyniknout v každé situaci, která by mohla představovat nějaký druh obtíží nebo komplikací. Symbolizuje vztah k materiálnímu světu, k rodině i k Zemi. Týká se jí schopnost zajistit základní životní potřeby a taky sílu bránit se. Energetická zaměření této čakry je spojeno s jídlem, pitím a spaním. Když je zablokovaná, můžete trpět bolestmi zad, poruchami imunity či depresemi. Musíte se snažit ji dostat do harmonie, odpustit a být vděční za dar života. Její barvou je ohnivě červená a kámen vhodný k harmonizace pak rubín či jasper.

     

  • 11.

    Vodnář – Srdeční čakra

    Autor: iStock

     

    Vodnáři jsou jedno z nejotevřenějších znamení zvěrokruhu a taky nejhumanitárnější. Mimořádná směsice pozitivních pocitů, které Vodnáři vyzařují, je určující pro jejich dominantní čakru. Srdeční čakra je umístěná v samém středu naší hrudi, a spojuje člověka s vnějším světem na duchovní úrovni. Jde o místo, kam si lidé podvědomě ukazují rukou, když vysloví „já“ nebo „já jsem“. Je tady místo vyšších emocí, jako je soucit, něha a bezvýhradná láska. Je spojená s hmatem. Pokud je čakra zablokovaná, může se to projevit poruchami imunity, oběhovými problémy i potížemi se srdcem. Je zapotřebí ji harmonizovat a otevřít, pěstovat emoční vyzrálost. Její barvou je zelená, vhodnými kameny pro odblokování jsou olivín, růženín a smaragd.

     

     

  • 12.

    Ryby – Korunní čakra

    Autor: iStock

     

    Ryby patří k nejspolehlivějším znamením zvěrokruhu. Mají vysokou citlivost a složitou psychiku, ovšem taky silnou mystickou moc. Jejich dominantní čakrou je korunní čakra. Nachází se v nejvyšším bodě hlavy a proudí v ní životní síla, která oživuje všechny čakry podél páteře a rozesílá tak energii. Energeticky je spjatá s mozkem, naší spiritualitou a působí jako most mezi naším fyzickým a duchovním světem. Osvětluje naše myšlení. Pokud máte problém s touto čakrou, můžete trpět nevysvětlitelnými depresemi, ztrátou radosti ze života či neustálou únavou. Korunní čakra je nečistí, jako ostatní, ale může být více či méně otevřená. Harmonizuje se sama, ale můžete jí pomoct například reiki či meditací. Její barva je bílá a vhodnými pomocnými kameny jsou ametyst, diamant nebo křemen.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz