Může mezi vám být silná sexuální přitažlivost, které se nedá odolat, nebo naopak často pociťujete zdánlivě bezdůvodný strach a bolest, jindy zase averzi. To jsou časté signály předchozích nevyjasněných vztahů v minulých životech. 

Proč k nám přichází karmický osudový partner?

K čemu nám vlastně takový karmický vztah je? A poznáme ho vůbec? Karmického partnera nám daroval vesmír proto, aby byl naším učitelem, nebo naopak žákem, kterého budete učit vy. Cokoli, co jste si přitáhli do tohoto života z předchozích vztahů, se odráží ve vašem karmickém partnerovi. A co si budeme povídat, může to být jízda na horské dráze!

8 znaků, podle kterých poznáte karmický vztah

Tohle jsou některé známky karmického vztahu, podle kterých poznáte, že je všechno zřejmě složitější, než to vypadá.

1. Opakující se vzory

Jen proto, že je něco známé, neznamená to nutně, že to musí být dobré pro vás. Můžete prožívat zas a znova partnerské vztahy a cítit se v nich pohodlně jen proto, že jste na to zvyklí, ale zároveň si uvědomovat, že vás ve skutečnosti silně omezují. Jestli neustále zažíváte stejné druhy problémů ve vztazích, je to pro vás jakási červená vlajka. Takové vztahy, v nichž se opakují stejné vzorce a jsou stagnující, jsou karmické. Jediný způsob, jak můžete růst, je nechat je jít a pustit ze svého života. Vytváření nových vzorů ale vyžaduje spoustu úsilí a přináší znepokojující změny. Musíte se na sebe dívat v jiném světle a přiznat si, že nejste tím, za koho jste se považovali.

2. Nedostatek respektu

Karmické vztahy bývají velmi často egoistické, nerespektující zdravé hranice obou partnerů. Slouží pouze jejich vlastním zájmům a potřebám. Jsou perfektní šablonou pro tvorbu komplexů. Zatímco jedna osoba bývá velmi zainteresovaná a chce investovat, druhá to vnímá jen jako pohodlí.

3. Nevidíte nedostatky

Zjistit, že jste chycení v karmické emocionální horské dráze, je celkem snadné. Skutečná láska by měla být poklidným, krásným zážitkem naplněným vzájemným respektem, radostí a prostorem k růstu. Pokud jste hypnotizovaní někým, kdo vás kontroluje nebo vám lže, ale vy stále odmítáte uvěřit, že vám úmyslně ubližuje, jste v karmickém vztahu. Možná máte neuvěřitelný sex a máte pocit, že vás ten druhý zná víc než vy sami sebe. Ale taky můžete prožívat vysilující boje a říkat si hrozné věci. Tyto vztahy jsou také obsedantní a druhá osoba se stává centrem vašeho vesmíru a hlavním zdrojem vašeho štěstí. Máte ji na piedestalu a nevidíte její nedostatky.

4. Návykovost

Karmické vztahy jsou návykové jako droga. A možná i více. Vyznačují se vášnivými propady nahoru a dolů. Jeden nebo oba partneři jsou více či méně zamilovaní do myšlenky, že jde o lásku. Tenhle vztah je ale založený na povrchních důvodech, jako je hezký vzhled, popularita, sociální nebo profesní postavení. Karmické vztahy vytvářejí závislost. Neustále myslíte na váš vztah. Nemůžete si pomoct a investujete do něj všechnu energii. Na této osobě se stáváte psychicky, fyzicky i emocionálně závislí.

5. Osudovost

Cítíte, že skrze něj prožíváte život intenzivněji. Máte dojem, že jste s ním osudově svázaní. Ano, je to tak – a přesně takhle jste to prožívali předtím v minulých životech v různých podobách. Důvod, proč se vám to vrací, je ten, že jste nenašli způsob, jak vyřešit vaše minulé problémy. Proč by to tedy teď mělo být jiné? Protože teď máte šanci pochopit, že váš karmický vztah vám dává lekci, která by mohla změnit život k lepšímu.

6. Okamžitá přítažlivost

V karmických vztazích existuje okamžité spojení. Tyhle vztahy jsou poznamenány okamžitou přitažlivostí. Nepřemýšlíte, rovnou jednáte. Tenhle člověk se k vám hodí naprosto dokonale a vy máte pocit, jako byste se znali dřív a budete cítit silnou vazbu. A to je právě proto, abyste si uvědomili, že vám musel vstoupit do cesty, abyste se od něj něco naučili – nebo abyste něco naučili vy jeho.

7. Strach

Karmický vztah přináší na povrch všechny věci, kterých se smrtelně bojíte. Strach z opuštění, strach ze závazku, strach z odmítnutí, strach ze ztráty, z emocionálního pohlcení, a to všechno jsou kostlivci ve vaší skříni, které kvůli karmickému vztahu vyskakují ven. Karmické vztahy ukazují na vaši zranitelnost a nejistotu. Děláte věci, které byste jinak nedělali.

8. Bolest

Pokud žijete s někým v karmickém vztahu, pak vám váš partner bude ukazovat vaše nejnepříznivější a nejhorší vlastnosti, o kterých jste dříve možná ani nevěděli. Bolestivě vám bude připomínat, jaký ve skutečnosti jste člověk. Bolí to. Moc.

Silný karmický vztah dlouho nevydrží

Musíte si uvědomit, že na rozdíl od úpěnlivé touhy prožít fungující vztah, tenhle prostě takový není. Karmický vztah se rodí z konfliktu a v konfliktu končí. Bývá velmi nezdravý a obvykle netrvá dlouho.

Jak ho zrušit?

Musíte udělat krok a z karmického vztahu se poučit. Hlavním účelem těchto vztahů je, abyste se naučili milovat sami sebe a přestali kontrolovat okolí a okolnosti, v nichž se nacházíte. Staňte se pány vlastního ega a soustřeďte se sami na sebe.

Jedna z prvních věcí, kterou si musíte uvědomit, je to, že se máte něco naučit, abyste byli lepší a prožili skutečnou lásku. Karma musí být přesvědčivá a návyková. Jakmile si uvědomíte svůj osudový vztah, maska pomalu sklouzne a uvidíte realitu. Je to lekce, kterou se musíte naučit sami.

Abyste zlomili negativní karmický vzor, jeden z vás se musí vyvíjet. Karma může být bolestivá. Pokud věci nevyřešíte teď, musíte si projít všechno znova, třeba i v jiném životě. A budete muset přijmout, že láska není to, co chcete vy, ale to, co chce ten druhý.