Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 signálů, že zažíváte duchovní smrt. Jak najít svoji přirozenost a žít lépe?

/
  • (iStock)
    9. listopadu 2019 ● 06:00

    Duchovní probuzení nebo osvícení znamená být v harmonii se svou přirozeností. A není to někdy procházka parkem, protože abychom si byli vědomi naší skutečné přirozenosti, musíme se zbavit všech falešných identifikací a omezených přesvědčení, které máme.

    Pokud jde o duchovní smrt, nejde samozřejmě o smrt z hlediska fyzičnosti, ale o smrt falešných identifikací, které máme s naším egem, myslí a tělem. Je zapotřebí vzdát se vlastního ega a naučit se spolupracovat s duší, abychom žili lépe. Poznáte, že právě teď prožíváte duchovní smrt?

  • 1.

    Cítíte se bezmocní

    Autor: iStock

     

    Když nežijete v souladu se svou přirozeností, můžete se cítit velmi osamělí a čelit bezmoci. Je to proto, že všechny systémy víry, které jste až dosud měli, se hroutí těsně před vašima očima, a vy nevíte, co s tím. Jakmile odstraníte ego, uvědomíte si, že se cítíte lépe a propojíte se s celým vesmírem.

     

  • 2.

    Máte pocit, že nevyužíváte celý svůj potenciál

    Autor: iStock

    Pokud prožíváte duchovní smrt, zjistíte, že nežijete svůj život podle svého nejvyššího potenciálu. Nebojte se tohoto pocitu nespokojenosti, je to vlastně hnací síla, která vás povede na cestě, kterou musíte projít.

  • 3.

    Máte pocit, že vám něco v životě chybí

    Autor: iStock

    I když se může zdát, že máte všechno, dobrou práci, finanční stabilitu, můžete mít zároveň pocit, že vám přece jen něco chybí. Je to proto, že neslyšíte „výkřiky“ své duše, která se zoufale snaží upoutat vaši pozornost, abyste se probudili do vaší přirozenosti. Když si uvědomíte svoje skutečné já, konečně najdete i chybějící kousek skládačky.

     

  • 4.

    Jste fyzicky, mentálně i emocionálně vyčerpaní

    Autor: iStock

    Proces duchovní smrti a znovuzrození může být vyčerpávají po všech stránkách, tedy nejen emocionálně, ale i fyzicky. Je to proto, že vaše tělo prochází mnoha změnami na energetické úrovni a můžete tedy cítit i bolesti hlavy, svalů, kloubů či dokonce dostat chřipku. Je to nekonečný proces.

  • 5.

    Máte pocit, že jdete několika směry

    Autor: iStock

     

    Dříve jste možná měli ve svém životě jasnou představu o tom, kdo jste, jaké jsou vaše hodnoty a kam směřujete. Ale proces duchovního probuzení může obrátit váš život vzhůru nohama a způsobí, že budete cítit, že jdete různými směry. Je to proto, abyste si uvědomili, že se vám nabízejí různé možnosti. Získáte tím představu o tom, kým skutečně jste a začnete žít v souladu s tímto zjištěním.

     

  • 6.

    Hledáte svůj smysl

    Autor: iStock

     

    Možná jste až doposud věděli, co je smyslem vašeho života, ale jakmile vstoupíte do procesu duchovní smrti a znovuzrození, předchozí účel a smysl vás přestanou uspokojovat. Vydáte se na cestu, abyste našli svoje skutečné poslání a na konci tohoto transformačního procesu toho taky i dosáhnete.

  • 7.

    Budete mít pocit, že nikam nepatříte

    Autor: iStock

    Najednou se někde ocitnete a budete si připadat, že tam nepatříte. Budete se možná i vyhýbat společenským akcím a raději budete trávit čas o samotě rozjímáním. To abyste se dostali do kontaktu s vaším skutečným já. Nebojte se, je to jen dočasné, jakmile se naladíte sami na sebe a svou přirozenost, přestanete se tak cítit.

     

  • 8.

    Začnete reorganizovat život

    Autor: iStock

    Až do teď jste jeli po určité dráze, dodržovali termíny, plnili cíle a neustále něco dělali. Najednou si ale začnete uvědomovat, že tyhle věci pro vás ztrácejí svoje kouzlo a pomalu začnete reorganizovat svůj život. Pustíte vše, co s vámi nerezonovalo a začnete budovat svůj život kolem vás podle toho, co je autentické.

  • 9.

    Toužíte se dostat ven ze stereotypu

    Autor: iStock

    Budete se cítit, jako byste uvízli na běžícím pásu křečka. Každý den se probouzíte, vstanete, jdete do práce, vrátíte se a jdete spát. Dřímá ve vás pocit nezájmu a apatie. Všechny tyto příznaky jsou tlakem, který potřebujete, abyste začali reorganizovat život a vystoupili z toho začarovaného kruhu.

  • 10.

    Zažíváte intenzivní pochybnosti o své hodnotě

    Autor: iStock

    Během počátečních fází duchovního probuzení se může stát, že začnete pochybovat o své hodnotě a budete zpochybňovat každý krok, který uděláte. Je to proto, že způsob, kterým jste dříve vše dělali, pro vás přestává být smysluplný, a dosud jste nenašli odvahu změnit způsob konání, který by byl v souladu s vaší duší.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz