Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Které znamení zvěrokruhu miluje tradice a je staromódní? Patříte k nim?

/
  • (iStock)
    14. srpna 2020 ● 06:00

    Už vám někdo řekl, že jste tak trochu staromódní nebo staromilský? Pak na tom asi něco bude a patříte k těm, kteří milují tradice. Může jít o dodržování pravidelných zvláštních událostí v rodině, nebo rutinní událost, na kterou se každý rok těšíte, nebo máte dokonce něco, co rádi děláte každý den a nikdy na to nezapomenete. Proč a kdo ze zvěrokruhu je spíše "tradiční člověk"?

    Všechna znamení zvěrokruhu jsou rozdělená do tří kategorií po čtyřech, podle toho, jak moc ctí tradice a rutinu. Jedna skupina (Beran, Rak, Váhy, Kozoroh) ráda zakládá zábavné nové rodinné tradice. Druhá skupina (Blíženci, Panna, Střelec, Ryby) jsou flexibilní a vědí, že všechno nakonec skončí, takže moc tradice neudržují. Třetí skupina patří mezi tzv. stabilizátory zvěrokruhu. Jsou to ti, kteří milují tradice. Sem patří Býk, Lev, Štír a Vodnář. Pozor, ctít tradice neznamená být nudný nebo konzervativní. Tradice není jen rutina, i když se tak může jevit. Tradice je o skutečném významu věcí, které děláte v určitém okamžiku.

  • 1.

    Býk (20. dubna - 20. května)

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Býk je znamení, které miluje útulný domov a dělá všechno pro to, aby takový skutečně vytvořil. S tím souvisí jakákoliv domácí či rodinná tradice, kterou důsledně dodržuje. Vánoce, Velikonoce, Valentýn, Mezinárodní den žen, Mezinárodní den koček – prostě cokoliv se dá oslavovat a co má pro Býka nějaký význam. Býci milují všechny tyto tradiční svátky a často je pojímají jako velkou show. Máte-li podobné myšlení, pak vám určitě nebude vadit, když s někým takovým budete žít.

     

  • 2.

    2. Vodnář (20. ledna - 18. února)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    I když se o Vodnářích říká, že jsou největšími narušiteli pravidel číslo jedna, ve skutečnosti jsou docela dost tradiční. Tradice jsou pro ně výjimečná věc, ovšem nemusí jít nutně o rodinné tradice. Vodnářům se líbí koncept lidí, kteří se setkávají jako celek během výjimečných událostí. Myšlenka, že se všichni shromáždí v jeden den, je pro Vodnáře ohromující. Přesto dávají přednost vlastním událostem, jako je například každoroční návštěva týdenního filmového festivalu s přáteli, protože tam najdou porozumění s lidmi, kteří myslí podobně a díky jim mohou být sami sebou.

  • 3.

    Lev (23. července - 22. srpna)

    Lev
    Lev
    Autor: iStock

    Lvi vnímají tradici jako zvláštní událost pro trávení času se všemi svými přáteli a milovanými mimo svůj nabitý program. Se svou rodinou vždy očekávají skvělé a zábavné chvíle. Co by pro ně mohlo být lepší než každoroční obdarovávání svých blízkých vlastní přítomností? To je pro Lva naprosto ideální pojetí tradice. Rodina a přátelé jsou pro Lvy hluboce důležití, stejně jako dovolená. Když ale mohou kombinovat obojí, jejich srdce doslova plesá! Pokud by ale Lev přestal dostávat dárky během svátků, mohl by to být trochu problém.

     

  • 4.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Štíři žijí pro zábavnou „dysfunkci“ rodiny, zejména pro lehkomyslné debaty, které se zdají být na začátku v pohodě, ale nakonec skončí tetami a strýčky, kteří na sebe křičí jeden přes druhého. A Štíři budou uprostřed toho všeho velmi nadšeně vyjadřovat svůj názor. A budou se usmívat, protože vědí, že to je přesně to, co se děje každý rok ve stejnou dobu. Tradice vytvářejí Štírům úžasné vzpomínky na každou takovou událost. Bez nich by nebyli Štíři tak šťastní.  

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Eva

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz