Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

K jakému elementu patříte podle zvěrokruhu? Jste oheň, země, vzduch či voda?

/
  • (iStock)
    6. listopadu 2020 ● 06:00

    Pokud se zajímáte o horoskopy a čtete je pravidelně, pak jste si určitě někdy všimli spojení „zemské znamení“ či „vzdušné znamení“. Zvěrokruh má dvanáct znamení, která spadají do jednoho ze čtyř prvků – oheň, země, vzduch a voda. Třem znamením tedy vládne stejný prvek. Když budete vědět, ke kterému elementu patříte, více pochopíte svou povahu.

    Tato informace vám také může poskytnout přehled o tom, s kým si asi budete nejlépe rozumět, a s kým naopak méně nebo vůbec. Například i přes své rozdíly jsou Štír a Ryba vodními znameními, takže jim to pravděpodobně bude klapat v lásce i přátelství, protože dokážou zvládat emoční povahu toho druhého. A co ostatní znamení? Ke kterému elementu patříte a co to o vás prozrazuje?

  • 1.

    Vše o elementu ohně

    Oheň
    Oheň
    Autor: BPŽ/archiv

    Patří sem: Beran, Lev a Střelec

    Hlavní tarotová karta: Hole

    Hole jsou spojeny s energií, spiritualitou, inspirací a osobní silou.

    Pozitiva: Znamení ohně jsou vášnivá, odvážná a charismatická. Jsou také kreativní, okouzlující a sebevědomá. Beran, Lev a Střelec jsou znamení, která mohou získat slávu a bohatství díky své energii a intenzitě chování.

    Negativa: Ohnivá znamení musí být často středem pozornosti a mohou být agresivní, sobecká a marnivá. Mohou také jednat impulzivně a mít nestálou náladu. Měli byste těžit z toho, že svou ohnivou energii nasměrujete na dobré věci, místo abyste šli na válečnou stezku a odstrčili z cesty kohokoli, kdo se vám vzepře.

    Jak je získat na svou stranu: Ptejte se jich na jejich osobu a nechte je hlavně mluvit. To jim dělá dobře.

     

  • 2.

    Vše o elementu země

    Země
    Země
    Autor: BPŽ/archiv

    Patří sem: Býk, Panna a Kozoroh

    Hlavní tarotová karta: Pentakly

    Pentakly jsou spojeny s egem, sebeúctou a materiálními aspekty života

    Pozitiva: Zemská znamení jsou uzemněná, loajální a úspěšná, pokud jde o hromadění bohatství. Mají sklon oceňovat ty nejlepší věci v životě, jako jsou dobré jídlo a víno. Jsou to smyslná stvoření. Zemská znamení jsou také trpělivá a praktická.

    Negativa: Stejně jako mohou být zemská znamení věrná, mohou být také tvrdohlavá a nepružná. Velmi často je to jen o jejich cestě či dálnici, na kterou nechtějí nikoho dalšího pustit. Kvůli lásce k hmotným věcem mohou být příliš dekadentní a někdy mohou být tito lidé líní.

    Jak je získat na svou stranu: Dejte jim jídlo a víno, budou nadšení.

  • 3.

    Vše o elementu vzduchu

    Vzduch
    Vzduch
    Autor: BPŽ/archiv

    Patří sem: Blíženci, Váhy a Vodnář

    Hlavní tarotová karta: Meče

    Meče jsou spojeny s intelektem, rozumem, komunikací, důvtipem a touhou po upřímnosti.

    Pozitiva: Vzduch je prvkem intelektu a Blíženci, Váhy a Vodnáři jsou ostří jako připínáček a taky vysoce racionální. Mají úžasné sociální dovednosti a jsou skvělými komunikátory. Vzdušná znamení myslí spíše logicky a racionálně než emocionálně.

    Negativa: Vzdušná znamení mohou být nestálá, rezervovaná a někdy chladná. Jsou to také znamení, která vás pravděpodobně velmi rychle přemohou slovy, kterými umí někdy pořádně ranit.

    Jak je získat na svou stranu: Mluvte o politice.

     

  • 4.

    Vše o elementu vody

    Voda
    Voda
    Autor: BPŽ/archiv

    Patří sem: Rak, Štír a Ryby

    Hlavní tarotová karta: Poháry

    Poháry jsou spojeny s citem, spiritualitou, duchovnem a také emocemi.

    Pozitiva: Vodní znamení jsou citlivá, vysoce intuitivní a duchovní. Vodní znamení cítí všechno a jsou také velmi empatická, takže dokážou vnímat to, co druzí cítí, aniž by jim to sami řekli. Mohou z nich být skvělí umělci, protože jsou velmi kreativní. Jsou také velmi loajální a soucitní.

    Negativa: Kvůli citlivosti, která je pro vodní znamení typická, můžou Raci, Štíři i Ryby snadno druhým ublížit. Taky si mohou brát spoustu věcí příliš osobně. Bývají také náladoví a velmi podezřívaví.

    Jak je získat na svou stranu: Řekněte jim své nejtemnější tajemství.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz