Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Nejcitlivější znamení zvěrokruhu. Kdo k nim patří a proč není citlivost ostuda?

/
  • (iStock)
    18. listopadu 2020 ● 06:00

    V astrologii je zažitý názor, že nejcitlivější jsou vodní znamení. Samozřejmě že všichni někdy pláčeme, takový je život. Ovšem některá znamení zvěrokruhu jsou mnohem citlivější a reagují na emotivní záležitosti mnohem intenzivněji než ostatní. Kromě vodních znamení ale existuje několik dalších, o kterých lze říct, že jsou citlivá.

    Být citlivý není jen o tom, že se rozbrečíte při sledování Lásky nebeské nebo v situaci, když vám někdo ublíží. Existují i další důvody, které z některých lidí činí citlivé bytosti. A být citlivým není ostuda ani hanba. Někdy to sice má své nevýhody, ale obecně je to spíše výhoda. Citlivost pomáhá proniknout do emocí jiných lidí, což usnadňuje porozumění světu. Citlivost z vás taky dělá soucitnější lidi, a to opravdu není špatná vlastnost. Někteří lidé jsou vysoce citliví a nezřídka mezi nimi najdete různé astrology, kartářky či věštce.

  • 1.

    Ryby

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Ryby jsou zajisté nejcitlivějším znamením zvěrokruhu. Mají ultra silnou intuici, milují romantiku, sklenici dobrého bílého vína a příjemnou hudbu. Ale je to ještě něco mimořádného, díky čemu jsou Ryby tak citlivé. Astrologicky jsou sice úplně na konci řady, tedy dvanácté znamení, ale to neznamená, že jsou nedůležité. Ve skutečnosti v sobě obsahují všechny dobré i špatné vlastnosti předchozích jedenácti znamení, jsou směsí vodního i zemského elementu, ohnivého i vzdušného elementu. Vědí moc dobře, jak udržet rovnováhu mezi emocemi a praktičností.

     

  • 2.

    Rak

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci jsou stejně jako Ryby vodní znamení a dalo by se s lehkou nadsázkou říct, že jsou „mámou“ všech přátel i blízkých osob bez ohledu na pohlaví. Jsou známí tím, že vám přinesou občerstvení až pod nos, teplé ponožky, když vám bude zima na nohy, paralen, když budete mít horečku, a s největší pravděpodobností to budou oni, kdo vyhrabou starý recept po babičce a uvaří podle něj večeři. Raci jsou velmi jemní a vypadají velmi citlivě, protože se rádi starají o druhé, ale Raci mají i svou druhou stránku citlivosti, která není tak příjemná. Když někdo jejich city napadne, trucují jako velké děti a cítí se vážně zle. Jako jedno z nejcitlivějších znamení se taky neradi hádají, a když už k tomu dojde, trvá dlouho, než je to přejde. Projevte jim dostatek lásky a náklonnosti!

  • 3.

    Váhy

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Váhy nepovažují druzí tak často za citlivé. Jejich vzdušná povaha a způsob, jakým se prezentují (trochu chladně a rezervovaně), mají tendenci zastiňovat jejich tajnou vlastnost, kterou je právě citlivost. Váhy symbolizují váhy, které se snaží udržovat v rovnováze klid a spravedlnost. Když jsou váhy nakloněny v jednom, či druhém směru, jsou Váhy tou pravou osobou, která vám zavolá, když potřebujete pomoc. Jsou naladěny na potřeby těch, kteří mají méně štěstí. A pokud se jim v životě daří plně se realizovat, mají potenciál změnit třeba celý svět. Bývají z nich jedni z nejlepších vůdců a hybatelů.

     

  • 4.

    Vodnář

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    O Vodnářích byste skutečně neřekli, že jsou citliví. Nedávají najevo svoje emoční vibrace tak, jako to dělají Ryby a Raci. Vodnáři mají tendenci stavět mezi sebou a okolním světem emocionální zeď, aby se cítili v bezpečí, takže si lidé myslí, že jsou tak trochu necitliví roboti. Vodnáři si však tuto emocionální bariéru staví, aby ochránili svůj citlivý vnitřní svět. Vodnář je vodní znamení, ale na rozdíl od Ryb a Raka, kteří oba musí žít pod vodou a jsou vodou neustále obklopeni, Vodnář dokáže ovládat svou emocionální vodní povahu snadněji než Ryba a Rak. Zároveň se dokáže dostat do hloubky zemských problémů, které přináší realita, a díky tomu je velmi citlivý.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz