Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kdo ze slavných slaví narozeniny na Štědrý den nebo na Boží hod?

/
  • Helena Christensen
    Helena Christensen (Profimedia)
    24. prosince 2021 ● 06:00

    Vánoce jsou kouzelné období na konci roku, ke kterému patří tradice plné dobrého jídla, zvyků, filmů a hudby. A taky rodinné pohody. Pro některé je ještě umocněno tím, že právě v tento den slaví narozeniny.

    Pokud jste se i vy narodili na Štědrý den nebo 25. prosince, tedy na Boží hod, patříte ke slunečnímu znamení Kozoroha. Kozorozi jsou známí svou trpělivostí a odhodláním. Jsou to také lidé obecně pragmatičtí, ambiciózní a disciplinovaní. Někdy ale bývají pesimisté. Kozorozi patří k elementu Země a jejich šťastná čísla jsou 4, 8, 13 a 22. Co se týká kompatibility, nejlépe se k nim hodí Býci, Panny, Štíři a Ryby, zatímco nejméně pak Váhy a Berani. A které známé osobnosti se narodily na Štědrý den?

  • 1.

    Stephenie Meyer

    Stephenie Meyer
    Stephenie Meyer
    Autor: Profimedia

    Americká spisovatelka se narodila 24. 12. 1973 v Connecticutu. Když jí byly čtyři roky, rodina se odstěhovala do Arizony. Vyrůstala ještě s pěti dalšími sourozenci. Vystudovala Brigham Young University. Je vdaná a má tři syny. Jako matka tří ani ne desetiletých synů začala psát. Proslavil ji hned první román Twilight, který vyšel v roce 2005. Inspiraci údajně našla ve snu. Kniha byla úspěšně zfilmována v roce 2008. V roce 2008 vydala sci-fi román Hostitel, který byl v roce 2013 zfilmován.

  • 2.

    Anthony Fauci

    Anthony Fauci
    Anthony Fauci
    Autor: Profimedia

    Americký lékař a imunolog se narodil 24. 12. 1940. Od roku 1984 zastává funkci ředitele Národního ústavu pro alergie a infekční nemoci. Od ledna 2020 je jedním z předních členů pracovní skupiny White House Coronavirus Task Force amerického ministerstva zahraničí. Vede výzkumy na poli imunitního systému v boji proti virům, jako jsou HIV, SARS, chřipkový virus, MERS i SARS-COV-2. Je považován za předního experta v oboru infekčních nemocí. Podle Web of Science je osmým nejcitovanějším imunologem.

  • 3.

    Dido

    Dido
    Dido
    Autor: Profimedia

    Narodila se 25. 12. 1971 jako Florian Cloud de Bounevialle O´Malley Armstrong, vystupuje jako Dido. Je sestrou Rolla Armostronga z kapely Faithless. Svou kariéru zahájila jako zpěvačka právě v této skupině, později se dala na sólovou dráhu. Debutové album No Angel se singly Hunter a Thank you vyšlo v roce 1999. K úspěchu jí hodně přispěl rapper Eminem, který vysamploval část její skladby Thank you do svého singlu Stan. Zpěvačka a skladatelka byla v roce 2002 a 2004 vyhlášena nejlepší britskou umělkyní.

  • 4.

    Ricky Martin

    Ricky Martin
    Ricky Martin
    Autor: Profimedia

    Enrique Martin Morales pochází z Portorika a narodil se 24. 12. 1971. Právě dnes oslaví svoje padesátiny. Začínal v chlapecké skupině Menudo, od roku 1991 vystupuje sólově. Po celém světě prodal více než 67 milionů alb. Nazývají ho prvním mužem latino popu. Zpívá hlavně španělsky a tzv. spanglish (směs angličtiny a španělštiny). Je držitelem ceny Grammy a tří cen Latin Grammy Award. Je gay a se svým manželem Jwanem Yosefem společně vychovávají čtyři děti, které odnosily náhradní matky. „Miluji velkou rodinu a máme s manželem připraveno ještě několik embryí, která čekají na ten správný čas. Kdy to bude, nevím,“ svěřil se před časem.

  • 5.

    Ryan Seacrest

    Ryan Seacrest
    Ryan Seacrest
    Autor: Profimedia

    Americký producent a moderátor se narodil 24. 12. 1974 a patří mezi známé mediální osobnosti. Je spoluhostitelem šou Live s Kelly a Ryanem a je hostitelem několika mediálních pořadů, včetně American Idol, American Top 40 a On Air s Ryanem Seacrestem.V letech 2004–2013 získal nominaci na cenu Emmy za American Idol a později i v roce 2016. V roce 2010 získal cenu Emmy za produkci filmu Jamie Oliver´s Food Revolution.

  • 6.

    Ava Gardner

    Ava Gardner
    Ava Gardner
    Autor: Profimedia

    Slavná americká herečka se narodila 24. 12. 1922 a zemřela 25. 1. 1990. Když se poprvé objevila ve studiu, všichni žasli nad její krásou. Vyrůstala na venkově, který se podepsal na jejích zvycích. Milovala chůzi naboso a mluvila často nesrozumitelným dialektem. Vystudovala střední školu, ale sekretářkou se nestala. V roce 1941 podepsala smlouvu s filmovým studiem MGM a objevovala se v menších rolích. Pak na sebe upozornila v noir filmu Zabijáci a stala se jednou z předních hereček Hollywoodu. Vedla i rušný život, měla několik manželů, v roce 1951 se provdala za Franka Sinatru, který se kvůli ní dokonce pokusil o sebevraždu. V roce 1968 odešla do Londýna, zde strávila zbytek života. Naposledy hrála v roce 1986, to už ale byla nemocná. Zřejmě kvůli kouření trpěla dušností a astmatem, postihly ji dva infarkty a zůstala upoutána na vozík. Dodnes je považována za jednu z nejkrásnějších hereček své doby.

  • 7.

    Helena Christensen

    Helena Christensen
    Helena Christensen
    Autor: Profimedia

    Bývalá slavná dánská modelka se narodila 25. 12. 1968 v Kodani. Zásadní zvrat v její kariéře započal focením pro britský Vogue, fotila také pro Elle, Harper´s Bazaar a další. Za sebou má také spoustu reklamních kampaní, naposledy nafotila propagační kampaň na spodní prádlo Coco de Mer. Přestože jí je přes padesát, na fotografiích konkuruje i mnohem mladším modelkám. Ne nadarmo se jí říká Božská Helena. Někdejší hvězda Victoria´s Secret a dánská královna krásy má stále spoustu práce, ale modelingem se již neživí. Podniká a věnuje se módní fotografii pro světoznámé módní časopisy. V roce 2019 například nafotila titulku pro československou verzi Vogue s top modelkou Gigi Hadid.

  • 8.

    Sissy Spacek

    Sisy Spacek
    Sisy Spacek
    Autor: Profimedia

    Filmová herečka se narodila 25. 12. 1949 a na kontě má pět oscarových nominací a jednu zlatou sošku za film První dáma country music, později uváděný jako Havířova dcera (1981). V něm ztvárnila postavu country zpěvačky Loretty Lynn. Její rodiče jsou českého původu a Sissy vyrůstala se dvěma staršími bratry na otcově texaské farmě. Jako mladá zpívala a uplatnění našla v New Yorku jako zpěvačka i modelka. Základy herectví získala v Actors Studiu Leeho Strasberga. Ve filmu se objevovala nejčastěji v rolích citově a psychicky nevyrovnaných dívek. První nominaci na Oscara získala v roce 1976 za roli zakomplexované studentky Carrie ve filmu podle Stephena Kinga Carrie. V roce 2001 získala Zlatý glóbus za roli matky ve snímku V ložnici. Vedle hraní se Spacek věnuje i návrhářství kostýmů.

  • 9.

    Annie Lennox

    Annie Lennox
    Annie Lennox
    Autor: Profimedia

    Jedna z nejúspěšnějších britských pop zpěvaček se narodila 25. 12. 1954. Vystudovala hru na klavír a flétnu. V roce 1971 se seznámila s kolegou a partnerem Davem Stewartem. Od roku 1977 do roku 1979 působila v triu The Catch, které se rozšířilo na skupinu Tourists. V roce 1980 vzniká velmi úspěšné duo Eurythmics (spolu s D. Stewartem). Kapela přestává existovat v roce 1989. V roce 1985 také debutovala jako herečka ve filmu Revolution. Na začátku 90. let vydala první sólovou desku Diva a po ní spoustu dalších. Během své kariéry získala spoustu cen, včetně Grammy. Po celém světě prodala přes 80 milionů desek. Vedle zpěvu je také známou politickou aktivistkou a filantropkou. Dva roky byla vdaná za stoupence hnutí Hare Krišna, později byl jejím manželem izraelský hudební producent Uri Fruchtmann, s ním má dvě dcery a syna. Potřetí se vdala v roce 2012 za jihoafrického gynekologa Mitche Bessera.

     






Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz