Jakmile mnohé Lvy poznáte blíže, máte chuť vzít okamžitě nohy na ramena. Co může druhým na Lvech nejvíce vadit, proč s nimi vztahy raději nevyhledávat a která znamení by se Lvem nikdy nenavázala kontakt?

1. Arogance, sebestřednost, „já, jenom já“

I když Lvi umějí být bezmezně okouzlující, krásní a přitažliví, moc si o sobě myslí. To může leckomu vadit. Už při prvotním kontaktu mohou někteří Lvi působit velmi arogantně a sebestředně. Často s lidmi mluví povýšeně, buď se něčím vychloubají a více či méně nápadně ukazují svou jedinečnost, své úspěchy, schopnosti či dovednosti nebo výsledky v práci, anebo vám vysvětlují v diskusi své názory tak, že vás nepustí ke slovu a nepřipouštějí, že by pravdu snad mohl mít někdo jiný. Všimněte si, že často mluví o sobě a používají zájmeno „já“. Možná tak snadno zjistíte, že vy byste u nich rozhodně nebyli na prvním místě.

VIDEO: Horoskop lásky na rok 2024

Video
Video se připravuje ...
Horoskop lásky na rok 2024 • CNC

2. Nejvíce narcisů v tomto znamení

Typické vlastnosti Lva až velice nápadně připomínají narcistní poruchu osobnosti a jeho chování je často podobné chování manipulátora. U Lva nikdy nevíte, zda tyto jeho nemilé projevy patří pouze k jeho základní výbavě a nepředstavují žádné riziko, jen pěkně lezou na nervy, anebo zda jde už opravdu o něco patologického a je potřeba raději vzít nohy na ramena.

3. Je to hypochondr

Lvi mají tak moc rádi sebe samé, že se o sebe neskutečně bojí. Sledují každou drobnou odchylku svého zdraví od normálu, chodí k lékařům s prkotinami. Když mají „rýmečku“, tak umírají, nechodí do lesa, aby si náhodou domů nepřinesli klíště, zkrátka a dobře se někdy chovají jako nafintění panáci nebo nafoukané barbíny, které potřebují vějíř, služebné, komoří a v žádném případě neudělají nic spontánního, u čeho by se mohli zašpinit nebo kde by jim mohlo hrozit byť sebebanálnější zranění. Často si volají záchranku, i když jim nic není.

4. Neudělá nic pro druhé

Je logické, že když Lvi milují především sebe samé a bojí se o sebe, nebudou se vystavovat žádným rizikům, v nichž by mohli pomoci druhým. Raději si stavějí bábovičky na svém písečku, neradi se pletou do cizích problémů, nechtějí ohrozit ani sebe, ani svou rodinu. Zachránit lidský život nebo někomu statečně pomoct umějí s velkou odvahou a ctí, ale jedině proto, aby poukázali na to, jak jsou jedineční, a získali si tím chválu, obdiv a uznání.

5. Nezajímá ho názor druhých

Lev opravdu rád mluví o sobě a chce mít poslední slovo. Poslouchá vás jedině tehdy, když ví, že je to nutné, zabrání to konfliktu nebo když ho to opravdu zajímá a může se dozvědět informace, které pro něj mohou být prospěšné. Typický Lev potřebuje mít kolem sebe kývací panáky a jen nerad pouští druhého ke slovu, natožpak aby přiznal, že druhý měl pravdu. Váš názor ho v podstatě nezajímá, skáče vám do řeči, dokončuje za vás věty, protože on dobře ví, co jste chtěli říct, ale… pravdu má samozřejmě on.

Která znamení nikdy nevydrží se Lvy?

Dominantnější, rozumná a vyzrálá znamení, která jsou si vědoma své hodnoty a umějí ctít hranice mezi sebou a druhými, si Lvy v žádném případě nepřipouští k tělu. Vědí, že by se jim musela podřizovat, a to nechtějí, proto vždy hrozí konfliktní vztah. Zrovna tak jim arogantní a sebestředné chování Lvů leze na nervy. Může mezi nimi samozřejmě vzniknout silná sexuální přitažlivost, která často vede i k tomu, že jen díky vášni nebo silnému citovému vztahu ti dva chtějí a učí se pracovat na tom, aby spolu dobře vycházeli, ale tyto vztahy nemusejí dopadnout dobře a mohou být krátké, intenzivní nebo nešťastné. Nejvíce Lvi vadí Kozorohům, Býkům a Vodnářům nebo také Štírům, ale paradoxně právě s těmito znameními Lvi nejvíce utvářejí partnerské vztahy, už kvůli silné sexuální přitažlivosti.