Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

5 nejobětavějších znamení zvěrokruhu. Kdo by se pro druhé rozdal?

/
  • Kdo by se pro druhé rozdal?
    Kdo by se pro druhé rozdal? (istock.com)
    8. dubna 2024 ● 06:00

    Možná máte ve svém okolí takovou dobrou duši, ke které se vždy obracíte o pomoc. Vyslechne, poradí, pohladí, pomůže v jakékoli situaci, i kdybyste ji vzbudili uprostřed noci. Takový dobrý přítel a obětavý člověk se vždycky hodí. Která znamení zvěrokruhu mají přirozené sklony rozdávat se pro druhé, dokonale se vcítit, obětavě pomáhat, když je potřeba, a docela klidně to i v tomto přehánět bez ohledu na vlastní potřeby?

    Patříte i vy mezi takové empatické a obětavé lidi?

  • 1.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    O Racích je známo, že jsou přesně takoví. Obětaví, citliví, vnímaví, vždy ochotnÍ naslouchat druhým. Mají silně vyvinutou empatii a sociální cítění. Rozhodně jsou nastaveni tak, že se často obětují pro druhé, například pro rodinu, anebo ve vztahu. Někteří z nich nejsou až tak předurčeni pro vyloženě praktickou pomoc, ale umí skvěle naslouchat a pomáhat druhým po duševní stránce. Bývají to velmi dobří psychologové a pracovníci v sociální oblasti. Milují také děti a ve své profesi s nimi mnohdy obětavě pracují. Někdy se ale Raci chovají jako ukřivděné malé děti a vidí jen vlastní bolístky. Po překonání vlastních problémů a traumat pak dokážou obětavě pomáhat druhým.

    VIDEO: Věděli jste, že díky vaší zahrádce si můžete přivábit bohatství? Vědma Helen Stanku vám prozradí, jak na to:

    Video
    Video se připravuje ...
    Věděli jste, že díky vaší zahrádce si můžete přivábit bohatství? Vědma Helen Stanku vám prozradí, jak na to. • .

  • 2.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny jsou vyloženě zrozené k pomoci druhým. Na rozdíl od vodních znamení Raka a Ryb, která dovedou naslouchat a umí projevit empatii, Panna spíše přebírá praktickou pomoc. Jako zemské znamení nemá potřebu někoho litovat či s ním soucítit a utápět se v emocích, ale spíše zvedne zadek a jedná. Panny mají takové nastavení, že dokážou v noci vstát a jít někomu pomoct, pokud je to potřeba. Dokážou se obětovat pro vyšší dobro, pomáhají v psích útulcích, zachraňují opuštěná, týraná či sražená zvířata na cestách, často pracují v sociálních službách, například se seniory, anebo si volí vyloženě zdravotnická povolání, kde mohou někomu pomoci nebo dokonce zachránit život. Ve vztahu preferují potřeby partnera, teprve pak až ty vlastní.

    VIDEO: Helen Stanku: Lidští upíři

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Lidští upíři • Videoredakce ženských titulů

  • 3.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy mají také silné sociální cítění a empatii. Jakékoli bezpráví je rozpálí doběla a chtějí pomáhat potřebným. Jsou ale na rozdíl od znamení Raka, Ryb či Panny více zaměřené na sebe, a vše musí také korespondovat s jejich pohodlím, vlastními potřebami a uznáním za dobře vykonanou práci. Když je však potřeba, umí zabrat a překonávat své limity, i když se o nich říká, že jsou nerozhodné nebo slabé. Egoismus u nich rozhodně nebývá prioritou. V rámci svých možností pomáhají druhým a dokážou se obětovat i ve vztahu. Pro lásku by Váhy udělaly cokoli na světě, dokonce by i žily s partnerem, který se k nim nechová hezky. Pokud má konkrétní Váha nějaké planety ve vedlejším znamení Panny či Štíra, není co řešit, může být obětavým právníkem, lékařem či záchranářem lidských životů.

    VIDEO: Helen Stanku: Horoskop lásky a financí 2024

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Horoskop lásky a financí 2024 • Videoredakce ženských titulů

  • 4.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Ambiciózní a workholičtí Kozorozi umějí překvapit svou obětavostí. Je to znamení, které není tak sebestředné, jak by se mohlo zdát. Kozoroh je velice starostlivý, mívá silné sociální cítění, a i když působí chladně a neumí dát moc najevo city, anebo bývá k druhým náročný a tvrdý, má srdce na správném místě a pomůže vám, kdykoli potřebujete. Je to odolný voják, který zvládá i náročné situace, slovo obětovat se nezná, protože mu přijde samozřejmé pomáhat potřebným nebo třeba někomu zachránit život. Kozorozi ze své vůdčí pozice často volí povolání, v němž mohou konat vyšší dobro a pomáhají na praktické úrovni, podobně jako Panny. Když si Kozoroh neví rady, anebo nechce jít do situace na úkor sebe samého, nabídne peníze, což je přece taky pomoc, nebo ne?

    VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 5.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Obětavé Ryby dobře vědí, jak se postarat o druhé. Silně soucítí s druhými, s přírodou a planetou, mají ekologické zájmy a snaží se pomáhat potřebným, jak jen to jde. Často volí povolání ve zdravotnictví nebo v sociálních službách. Bohužel Ryby nejsou až tak praktické, proto se tomu jejich práce  přizpůsobuje. Umějí skvěle naslouchat a bývají to dobří terapeuti. Ryby, které mají planety ve vedlejším znamení Berana, jsou pak mnohem průbojnější, tvrdší i sebestřednější, ale o to více rozhodně, rázně a prakticky umějí vykonávat svou pomáhající profesi. Typické zasněné Ryby mají tendenci hodně utíkat od reality, při tlaku v náročném zaměstnání také k alkoholu, takže na závislosti by si Ryby rozhodně měly dávat pozor. Někdy je totiž toho sebeobětování až příliš, a to samozřejmě i v partnerských vztazích.

Autor: Taťána Kročková

Klíčová
slova

zvěrokruh vztah

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz