Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jaká jste matka podle zvěrokruhu? Lvice originální, Váha spravedlivá

/
  • (Shutterstock)
    11. března 2017 ● 06:00

    Ať už chcete vědět, jaká budete máma nebo co jako matka děláte špatně, následující charakteristiky zvěrokruhu vám pomohou dekodovat to, co byste ještě mohla zlepšit, nebo naopak v čem by bylo dobré polevit. A berte to s humorem, neexistuje dokonalá máma!

  • 1.

    Beran (21. 3. –19. 4.)

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com

    Jestli existuje nějaké znamení, které se narodilo pro velkou rodinu a spoustu potomků, pak to je Beran! Nejenže je matka Beran bojovnice plná bezmezné energie, ale taky je to máma s přirozenými vůdcovskými instinkty. Je dobrá v tom, aby dávala lidi dohromady, a to za každou cenu. Nikdy neodejde z boje. Ať máte jedno dítě nebo pět, u všech budete respektovat jejich schopnost stát na vlastních nohách. Asi i proto, že Beran je jedno z nejvíce nezávislých znamení.

     

    Matky Berani by měly být ale opatrné, aby jejich ohnivý charakter nenadělal více škody než užitku – občas totiž ztratí nervy, protože Beran bývá dost impulzivní, takže někdy slovně kritizuje svoje potomky, aniž si uvědomí, co vlastně říká.

  • 2.

    Býk (20. 4. – 20. 5.)

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com

    Býci jsou jako matky zemité, stálé a pro své děti představují bezpečný domov. Zároveň je podporují, aby často chodily ven do přírody a užívaly si krásy přírody. Ano, tohle znamení zvěrokruhu má doslova vášeň pro přírodu. Někdy je až moc citlivá, ovšem drobné každodenní obtíže ji nezastaví – svým dětem je až tvrdohlavě oddaná.

     

    Ale matka Býk by se měla mít na pozoru – její tvrdohlavost může být problémem zejména v době dospívání a s dcerami pak může bojovat. Býci také milují hmatatelné potěšení, jako je jídlo a pití, takže matky jsou někdy až moc shovívavé k přejídání svých potomků. Mějte na paměti: Jídlo není důkaz lásky!

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Domov podle feng-šuej: Jak si ho zařídit vám poradí Jiří Černák • Adam Balažovič/BPŽ

  • 3.

    Blíženci (21. 5. – 20. 6.)

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com

    Matka narozená ve znamení Blíženců bývá zpravidla velmi dobře informovaná o tom, jak s dětmi pracovat a jak je vychovávat. Je to znamení, které je upovídané a komunikativní. A protože je také „hermafroditním“ znamením zvěrokruhu, matka Blíženkyně chápe syny i dcery v každém jejich věku.

     

    Ovšem čas od času by se měla ujistit, že i s dětmi přistane na pevné zemi. Matky v tomto znamení věnují svým dětem hodně času, ale na druhou stranu jim dávají najevo, že život se má užívat, takže je občas nechávají, aby si dělaly, co chtějí. Dualita Blíženců může způsobit zmatek, pokud jde o disciplínu. Chce to i důslednost a nastavit hranice.

  • 4.

    Rak (21. 6. – 22. 7.)

    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com

    Pokud byste chtěli najít mezi dvanácti znameními zvěrokruhu matku-kvočnu, pak ji hledejte u Raka. Rak je rodinně založený a matka Rak miluje, když je doma nebo v blízkosti domu a své rodiny. Je rodině naprosto oddaná a díky tomu vytváří příjemné prostředí pro své děti. Je velmi emocionálně založená a nedělá jí problém sednout si ke stolu a probrat s dětmi jejich pocity.

     

    Rak matka však také potřebuje dostávat čas od času upozornění, že své děti nemůže chránit před vším. I když to většinou myslí dobře, často svou přehnanou péčí a strachem o děti riskuje, že jim až příliš zamete cestu do života. Děti se nesmí bát vylétnout z hnízda, na to mámy Raci musí myslet!

  • 5.

    Lev (23. 7. – 22. 8.)

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com

    Matka Lvice je nejvíce „cool“ máma zvěrokruhu, protože má nejblíže k dětem. Lví matky si totiž dobře pamatují, jaké to je, když byly mladé, protože si to pořád nosí v hlavě i srdci. S jejím elementem ohně a vkusem pro příležitostné dobrodružství očekávejte, že Lev matka bude vždycky originální, pokud jde o plánování akcí, výletů či narozeninových oslav. Lví matky jsou velkorysé, takže se může zdát, že svoje děti rozmazlují.

     

    Někdy by matky v tomto znamení měly nechat svoje děti, aby si dělaly věci po svém, a nedělat všechno jen proto, aby dobře vypadala. Lví matky bývají rády v centru pozornosti, a to je někdy na škodu. Tyhle matky se budou muset snažit, aby svoje děti nenechávaly dlouho ve svém stínu.

  • 6.

    Panna (23. 8. – 22. 9.)

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com

    Mateřství znamená multitasking a matka Panna  k tomu byla přímo stvořená! Její mimořádné organizační schopnosti jí umožňují, aby byly v harmonii nejen plány její, ale i dětí a celé rodiny. Tahle jejich schopnost zvládnout vše přispívá i k tomu, že je doma vždy uklizeno a mimořádně čisto. Panny rády pečují, takže děti vědí, že se o ně mohou opřít a najít v nich oporu – ať už se jedná o školu nebo osobní problémy.

     

    Ale důvtipná Panna je někdy až moc závislá na logice, takže někdy vypadá chladně. To, že se snaží být ve všem dokonalá, vede k tomu, že i její děti pak mívají vysoké nároky. Panna-matka by měla občas ze svých nároků slevit, aby se všem dýchalo volněji.

  • 7.

    Váhy (23. 9. – 22. 10.)

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com

    Matka narozená ve znamení Vah se celý život snaží najít rovnováhu, takže se bude snažit, aby v rodině s dětmi vládla harmonie a soulad. Vzhledem k jejímu silnému smyslu pro spravedlnost, nebude nikdy otrocká ani agresivní, pokud jde o disciplínu. Vždy bude učit děti, jak být dobrými lidmi, jak s ostatními vycházet a jak být empatický. Váhy matky jsou také velmi laskavé, protože jejich vládnoucí planeta Venuše je spojená s láskou a vztahy.

     

    Jedna vada na kráse – někdy její touha po rovnováze v domácnosti vede k tomu, že nedokáže stanovit pevnější hranice pro děti. Když se soustředíte na to, aby děti věděly, že existují ve výchově hranice, nebudou pak považovat vaši laskavost za slabost.

  • 8.

    Štír (23. 10. – 21. 11.)

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com

    Štíři jsou až děsivě intuitivní, takže matky v tomto znamení budou téměř vždy přesně vědět, co se s dítětem děje, jak se cítí nebo že něco provedlo (smůla pro děti), a to ještě dřív, než to zjistí dítě samo. Ovšem tyhle maminky se nebudou vyhýbat diskusi o velkých problémech se svými dětmi, protože Štíři milují hloubku a tajemství. Jakmile se jim děti s problémem svěří, nenajdou lepšího spojence – matka Štír je loajální a ochranitelská.

     

    Na co si ale musíte dávat pozor, je, abyste si dětské problémy nebrali příliš osobně. Stejně jako medvědice, které hájí svoje mláďata, bude Štír matka hájit svoje děti – a bude si vše brát osobně. Nerozpakují se taky píchnout svým žihadlem, což může vyvolat menší trauma, pokud to píchnutí směřuje k dětem.

  • 9.

    Střelec (22. 11. – 21. 12.)

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com

    Matky v tomto znamení patří k nejzábavnějším matkám zvěrokruhu, protože má moc dobře na paměti, že dětství je krátké a že práce a zodpovědnosti si děti ještě užijí dosyta. Střelec matka je také trochu impulzivní a je pravděpodobné, že se klidně zeptá dětí, jestli by místo školy nechtěly jet do bazénu nebo třeba na výlet. Doma udržuje pozitivní náladu a povzbuzuje své děti, aby v sobě hledaly to nejlepší.

     

    Ale matka Střelec by měla mít pár věcí na mysli: úspěšné dítě potřebuje nejen roztleskávačku, ale taky trenéra, který mu ukáže směr. Zároveň by měla umožnit dětem, aby byly samy sebou bez toho, aniž by jim to předem naordinovala. A ještě něco, někdy je dobré, aby byla i tím „zlým policajtem“.

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. – 19. 1.)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com

    Kozoroh matka bude pravděpodobně zářným příkladem pracujícího rodiče: tohle kariérně orientované znamení preferuje svou práci, přesto umí velmi dobře skloubit práci i rodinu. Bude si vždycky pamatovat, kdy jsou třídní schůzky, co mají nejraději k jídlu nebo jaké společenské události je čekají. Zároveň bude pokaždé svým dětem připomínat, aby na sebe byly vždy náročné a snažily se dokázat víc.

     

    Kozoroh matka pravděpodobně nebude riskovat, že by mohla přijít pozdě pro dítě, když mu skončí škola. I proto je někdy až moc vystresovaná, a to z toho, jak se vše snaží skloubit. Matka v tomto znamení by měla zvolnit a čas od času zapomenout na kancelář a itinerář a být s dětmi jen tak, bez plánování na minuty.

  • 11.

    Vodnář (20. 1. – 18.2.)

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com

    Vodnář matka může být cokoli, třeba hippie, majitelka malé firmy, komunitní aktivistka nebo starostka. Nemá ráda konvence, takže svoje děti bude klidně učit sama doma nebo je zapíše do alternativních škol – stručně řečeno, ona není paní Dokonalá! Je humanitně založená a zajímá se více o ostatní než o sebe a svoji rodinu. A to je někdy její minus.

     

    Svým dětem toleruje punkové výbuchy nebo modře nabarvené vlasy, ale hovořit s nimi o jejich problémech může být problém. Vodnář- matka dokáže bojovat za práva menšin, ale měla by myslet na to, že i její děti potřebují, aby je ocenila.

  • 12.

    Ryby (19. 2. – 20. 3.)

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com

    Matka narozená ve znamení Ryb se snaží neustále zvyšovat umělecké nadání svých dětí. Bude je podporovat ve svobodném vyjadřování a také v tom, aby si plnily svoje sny. To proto, že Ryby jsou největší snílci ze všech znamení zvěrokruhu, které umožní svým potomkům, aby neustále přicházeli se svými nápady. Matky Ryby jsou také velmi soucitné.

     

    Nezapomínat by ale měly na dětské sny a sebevědomí, to znamená, že dětem sice ukáže jak, ale už by měla nechat na nich, jak se s realizací poperou. A ještě něco by měla matka Ryba dělat, ukazovat dětem i jiné stránky života, protože život není jen let v oblacích.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz